dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Kochana, nie ma za co!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Justyś jak się dobrze domyślam czytałaś cały watek kulinarny, ze znalazłaś coś o gołąbkach??!! Tak??
Niuta, a mozesz skonkretyzowac ta sałatke? Bo przepisów mam duzo i nie wiem czego potrzebujesz.
O takiej nie robiłam już spisuje!Ziemniaczanka:
Ziemniaki,
Marchew,
jabłko,
szynka konserwowa bądź inna, nie słona
por,
majonez,
śmietana,
Przyprawy:
sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Ilości wg. własnego uznania, oka i potrzeb
Ziemniaki pokrojone w większą kostkę gotuj na wywarze(kostka rosołowa czy inna warzywna), jak ziemniaki będą dochodzić wrzuć do nich marchewkę pokrojoną w talarki. Ugotuj tak by się nie rozgotowały.
Całość odcedzić i zostawić do wychłodzenia.
Por pokrój na drobne piórka - nie za dużo ale tak by była wyczuwalna w smaku.
Jabłko - twarde winne, pokroić w kostkę, nie drobną.
Szynka także w kostkę/paski.
Wszystko razem wymieszać, dodać dość sporą ilość gałki bo ziemniaki bardzo dobrze łączą się z tym smakiem, sól, pieprz do smaku.
Śmietanę 12% najlepiej wymieszaj z majonezem i polej warzywa. Proporcja 50 na 50.
Wymieszaj i do lodówki.
Wszystkie smaki muszą się przegryźć i najlepsza jest na drugi dzień.