reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

wrublik a mango to z puszki czy świeży owoc?
bo kusisz mnie. uwielbiam mango, por i kukurydzę, a że w niedziele impreza roczkowa to moze bym zrobiła :-)

reklama
Gosia świeże, im bardziej dojrzałe podobno tym lepsze - nie wiem dziś mam bardziej dojrzałe niż na roczku, więc będę miała porównanie

no to już stwierdzam - za bardzo dojrzały owoc rozłazi się przy krajaniu i w sałatce jakby znika, więc lepiej dojrzały ale jeszcze w miarę jędrny

ach no i moim zdaniem można byłoby tą sałatkę "wzbogacić" o wędzonego kurczaka

Ostatnia edycja:
mam pytanie z innej beczki. chce zrobić tort czekoladowo - jakiś hehe jakie smaki fajnie pasują do czekolady?
chciałabym dwie masy, wczoraj zrobiłam misie z czekolady i je uloże na górze i będzie napis roczek mikołaja. tylko jak myślicie lepiej ułożyć np. miśki dookoła tortu, czy np. 3-4 pod napisem. mam też gwiazdeczki z czekolady. ale nie wiem czy to nie za dużo. chciałabym skromnie, ładnie, bez przepychu, pysznie :-D

Gosia, do czekolady? Śmietana, wiśnie i maliny :D I śliwki :) Brownies ze śliwkami... Mmm...
Może zrób tort wuzetkowy? Miałam taki na osiemnastkę. Był pycha. Ale ja uwielbiam wuzetkę :)

To ja się pochwale naszymi pierniczkami i moim pomocnikiem ;)

Załączniki

• DSC00019.jpg
    DSC00019.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC00020.jpg
    DSC00020.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 56
ag no nieźle. pomocnik super. ja to jeszcze nie mam polukrowanych pierników bo jakoś mi się nie chce hehe

pytanie odnośnie naleśników zapiekanych - polewacie je jakimś sosem w naczyniu? jeśli tak to jakim? no i czy naczynie wkładacie do piekarnika otwarte czy zamknięte?

JA to robię tak - nie tylko przy naleśnikach- jeżeli coś muszę ugotować (np ziemniaki, mięso w zapiekankach) to przykrywam a potem odkrywam na ostatnie minuty aby ser się przyrumienił. . A jak wszystkie składniki są już zdatne do jedzenia i tylko trzeba podgrzać to bez przykrywki zwłaszcza jak tylko zapiec ser.

ag super- może i ja się wezmę za te pierniki- tylko nigdy ich nie robiłam ;/ No a burdelik na podłodze to chyba norma w każdym domu gdzie jest mały psotnik :) No i też mamy takie wiadereczko fishera- sp[odobało się ono zwłaszcza Olkowi w okolicach 1,5 /drugich urodzin- robiło za skrzynkę narzędziową , potem chował tam wszystkie swoje skarby i przenosił z pokoju do pokoju :)

reklama
no to i ja się pochwalę naszymi pierniczkami. Wyszło w sumie ok 110 szt z czego ok połowę zrobiłam z dziurką do powieszenia na choince.

Załączniki

• DSC01941.jpg
    DSC01941.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC01942.jpg
    DSC01942.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC01943.jpg
    DSC01943.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC01944.jpg
    DSC01944.jpg