reklama
no to już stwierdzam - za bardzo dojrzały owoc rozłazi się przy krajaniu i w sałatce jakby znika, więc lepiej dojrzały ale jeszcze w miarę jędrny
****
ach no i moim zdaniem można byłoby tą sałatkę "wzbogacić" o wędzonego kurczaka
****
ach no i moim zdaniem można byłoby tą sałatkę "wzbogacić" o wędzonego kurczaka
Ostatnia edycja:
mam pytanie z innej beczki. chce zrobić tort czekoladowo - jakiś hehe jakie smaki fajnie pasują do czekolady?
chciałabym dwie masy, wczoraj zrobiłam misie z czekolady i je uloże na górze i będzie napis roczek mikołaja. tylko jak myślicie lepiej ułożyć np. miśki dookoła tortu, czy np. 3-4 pod napisem. mam też gwiazdeczki z czekolady. ale nie wiem czy to nie za dużo. chciałabym skromnie, ładnie, bez przepychu, pysznie
chciałabym dwie masy, wczoraj zrobiłam misie z czekolady i je uloże na górze i będzie napis roczek mikołaja. tylko jak myślicie lepiej ułożyć np. miśki dookoła tortu, czy np. 3-4 pod napisem. mam też gwiazdeczki z czekolady. ale nie wiem czy to nie za dużo. chciałabym skromnie, ładnie, bez przepychu, pysznie
mamolka
Fanka BB :)
Gosia- mam podobne skojarzenia co Ewa i proponuję Tort Szwarcwaldzki (Black Forest Cake)
co do ozdób - wyznaję zasadę co za dużo to nie zdrowo, ale to w końcu ma być torcik urodzinowy dziecka- przesada wskazana
co do ozdób - wyznaję zasadę co za dużo to nie zdrowo, ale to w końcu ma być torcik urodzinowy dziecka- przesada wskazana
ag no nieźle. pomocnik super. ja to jeszcze nie mam polukrowanych pierników bo jakoś mi się nie chce hehe
pytanie odnośnie naleśników zapiekanych - polewacie je jakimś sosem w naczyniu? jeśli tak to jakim? no i czy naczynie wkładacie do piekarnika otwarte czy zamknięte?
pytanie odnośnie naleśników zapiekanych - polewacie je jakimś sosem w naczyniu? jeśli tak to jakim? no i czy naczynie wkładacie do piekarnika otwarte czy zamknięte?
mamolka
Fanka BB :)
JA to robię tak - nie tylko przy naleśnikach- jeżeli coś muszę ugotować (np ziemniaki, mięso w zapiekankach) to przykrywam a potem odkrywam na ostatnie minuty aby ser się przyrumienił. . A jak wszystkie składniki są już zdatne do jedzenia i tylko trzeba podgrzać to bez przykrywki zwłaszcza jak tylko zapiec ser.
ag super- może i ja się wezmę za te pierniki- tylko nigdy ich nie robiłam ;/ No a burdelik na podłodze to chyba norma w każdym domu gdzie jest mały psotnik No i też mamy takie wiadereczko fishera- sp[odobało się ono zwłaszcza Olkowi w okolicach 1,5 /drugich urodzin- robiło za skrzynkę narzędziową , potem chował tam wszystkie swoje skarby i przenosił z pokoju do pokoju
ag super- może i ja się wezmę za te pierniki- tylko nigdy ich nie robiłam ;/ No a burdelik na podłodze to chyba norma w każdym domu gdzie jest mały psotnik No i też mamy takie wiadereczko fishera- sp[odobało się ono zwłaszcza Olkowi w okolicach 1,5 /drugich urodzin- robiło za skrzynkę narzędziową , potem chował tam wszystkie swoje skarby i przenosił z pokoju do pokoju
reklama
no to i ja się pochwalę naszymi pierniczkami. Wyszło w sumie ok 110 szt z czego ok połowę zrobiłam z dziurką do powieszenia na choince.
Załączniki
Podziel się: