reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

wrublik a mango to z puszki czy świeży owoc?
bo kusisz mnie. uwielbiam mango, por i kukurydzę, a że w niedziele impreza roczkowa to moze bym zrobiła :-)
 
reklama
Gosia świeże, im bardziej dojrzałe podobno tym lepsze - nie wiem dziś mam bardziej dojrzałe niż na roczku, więc będę miała porównanie
 
no to już stwierdzam - za bardzo dojrzały owoc rozłazi się przy krajaniu i w sałatce jakby znika, więc lepiej dojrzały ale jeszcze w miarę jędrny

****
ach no i moim zdaniem można byłoby tą sałatkę "wzbogacić" o wędzonego kurczaka
 
Ostatnia edycja:
mam pytanie z innej beczki. chce zrobić tort czekoladowo - jakiś hehe jakie smaki fajnie pasują do czekolady?
chciałabym dwie masy, wczoraj zrobiłam misie z czekolady i je uloże na górze i będzie napis roczek mikołaja. tylko jak myślicie lepiej ułożyć np. miśki dookoła tortu, czy np. 3-4 pod napisem. mam też gwiazdeczki z czekolady. ale nie wiem czy to nie za dużo. chciałabym skromnie, ładnie, bez przepychu, pysznie :-D
 
Gosia, do czekolady? Śmietana, wiśnie i maliny :D I śliwki :) Brownies ze śliwkami... Mmm...
Może zrób tort wuzetkowy? Miałam taki na osiemnastkę. Był pycha. Ale ja uwielbiam wuzetkę :)
 
To ja się pochwale naszymi pierniczkami i moim pomocnikiem ;)
 

Załączniki

  • DSC00019.jpg
    DSC00019.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC00020.jpg
    DSC00020.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 54
ag no nieźle. pomocnik super. ja to jeszcze nie mam polukrowanych pierników bo jakoś mi się nie chce hehe

pytanie odnośnie naleśników zapiekanych - polewacie je jakimś sosem w naczyniu? jeśli tak to jakim? no i czy naczynie wkładacie do piekarnika otwarte czy zamknięte?
 
JA to robię tak - nie tylko przy naleśnikach- jeżeli coś muszę ugotować (np ziemniaki, mięso w zapiekankach) to przykrywam a potem odkrywam na ostatnie minuty aby ser się przyrumienił. . A jak wszystkie składniki są już zdatne do jedzenia i tylko trzeba podgrzać to bez przykrywki zwłaszcza jak tylko zapiec ser.



ag super- może i ja się wezmę za te pierniki- tylko nigdy ich nie robiłam ;/ No a burdelik na podłodze to chyba norma w każdym domu gdzie jest mały psotnik :) No i też mamy takie wiadereczko fishera- sp[odobało się ono zwłaszcza Olkowi w okolicach 1,5 /drugich urodzin- robiło za skrzynkę narzędziową , potem chował tam wszystkie swoje skarby i przenosił z pokoju do pokoju :)
 
reklama
no to i ja się pochwalę naszymi pierniczkami. Wyszło w sumie ok 110 szt z czego ok połowę zrobiłam z dziurką do powieszenia na choince.
 

Załączniki

  • DSC01941.jpg
    DSC01941.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC01942.jpg
    DSC01942.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC01943.jpg
    DSC01943.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC01944.jpg
    DSC01944.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC01945.jpg
    DSC01945.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 36
Do góry