Bodzia ja robie zawsze ten
Biszkopt :
8 jaj
15 dag mąki
15 dag cukru
1 opak. cukru waniliowego
1 budyń czekoladowy
2 łyżki kakao
1/2 opak. proszku do pieczenia ( kopiata łyzeczka)
szczypta soli
1. Oddzielić białka od żółtek
2. Do białek dodać szczyptę soli , ubić na sztywną pianę
3. Nadal ubijać dodając cukier i cukier waniliowy
5. Żółtka dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
4. Makę , proszek , budyń i kakao przesiać .Dodać do masy i delikatnie wymieszać
5. Forme wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą.
6. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
jak robisz jasny to nie dajesz budyniu czekoladowego tylko waniliowy i nie dajesz kakao