reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

A ja za kupnymi nie przepadam. Jakoś tak sztucznie dla mnie smakują. I wszystkie mają smak na jedno kopyto. Wolę sama, bo przynajmniej wiem, co do ciasta/tortu wrzucam - masło to masło, a nie żaden tłuszcz cukierniczy.
Pod waruniem, że umiesz piec :-p Ja w życiu tortu nie piekłam :-pI na 10000% procent cos bym zrobiła..nie tak ;-) Za rok bede próbowac juz sama i koniec z tortami ufff az do Komunii ;-)
A jak dla mnie każdy z totrów jakie jadłam miał..inny smak :-p
Cwietka prosze przepis na cycki z bananami.
Krolcia saltka kebabowa??? Brzmi pysznie.
Ja na roczek tort, moze jakieś ciacho jeszcze, sałatka i wsio. Z żadnymi obiadami i ciepłymi daniami się bawic nie bede. Na roczku Lolka też nic takiego nie robiłam. Ostatni raz robiłam wielkie przyjęcie na 3 rocznice ślubu ;-)
A teraz raz: mi sie nie chce dwa:szkoda mi kasy :-p Wole w top miejsce prezent kupic :-p

reklama
Ja poproszę o jakiś fajny mięsny farsz do tych naleśników!:tak:

A sałatka kebabowa w smaku jest taka jak środek z kebaba tylko bez kosmicznej ilości fioletowej kapusty i zbędnej buły!:-D

krolcia to ja znam ta sałatkę pod nazwą sałtka gyros. Co do farszu to idź na żywioł np mięso mielone usmaż z cebulką. Dodaj pomidory z puszki i np kukurydzę. Dużo czosnku i ziół. Może być też groszek zielony ewentualnie fasola czerwona/biała z puszki lub to i to. Na koniec koncentrat pomidorowy. Albo zamiast mielonego pokrój drobno kurczaka i resztę podobnie. Ja dodałabym jeszcze starty ser do każdego naleśnika.

Krolcia - tak, jak Olcia pisała - smazysz cebulę, dorzucasz mięcho i warzywa - u mnie zazwyczaj cukinia, kukurydza, fasola z puszki i pomidory. Z przyprawami nie przesadzam - tylko sól, pieprz i czerwona papryka. Inne mi do mielonego mięsa nie pasują.

Bodzia - ale torty sa łatwe :-) Upiec trzeba tylko biszkopt, a jak nie wyjdzie, to zawsze można kupić gotowy i przełozyć pysznym kremem :-) Najprostszy to budyniowy: proporcje: 2 szklanki mleka - 1,5 zagotować + 6 łyżek cukru, w reszcie rozpuścić 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. jak się mleko zagotuje, dodać to z mąkami i chwilę pomieszać. ostudzić i zmiksować z masłem. wersja ciemna z łyżką kakao.

reklama
A ja mam jeszcze durne pytanie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Bo ja nie mam stopni tylko kropeczki...To wiecie może na której kropeczce Ja mam od 1 do 8) piec biszkopt, żeby go nie spalic???
I macie pomysły z czego zrobić jedynke??? Może z mandarynek???

Do góry