reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

aha :) tu moje ulubione trzy linki kucharskie

na słodko Moje wypieki
codzienne w poszukiwaniu pomysłów Moje Co Nieco oraz Białe Kapelusze
:wściekła/y:
...no jak ja mam schudnąć:unsure: jak wy tu o chałwach i sernikach??
Przecież to zaraz wypróbować trzeba...:sorry:

Olcia - a myślałam, że tylko ja robię dania z zupek chińskich:-) Co prawda teraz już rzadziej, ale w akademiku to co drugi dzień była jajecznica z zupki - genialnie prosta i po prostu genialna (nie wspominając o największej zalecie tego dania - cenie:-D)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja makaron lubię, ale musi być na ciepło :) Więc w sałatkach odpada :)

A sernik najlepszy - "bez spodu", najzwyklejszy; albo tzw. gotowany przykryty od góry i dołu kruchym ciastem - przepis mojej Teściowej, jak będę mieć chwilę, to może wrzucę go tutaj :)

Kurcze, nie mogę wchodzić na ten wątek, bo coś bym ugotowała albo upiekła, a tu czasu nie ma! Grr...

Aaaaaa! Sernik!!! Nie doprowadzajcie mnie do rozpaczy! Jak sobie pomyślę, ze sernik, lody i bita śmietana dopiero po zakończeniu karmienie, to mi się płakać chce :wściekła/y:

Kurczaki wyszły pierwsza klasa :) Polecam :) 5 minut roboty, efekt wizualny rewelacyjny, a smak jeszcze lepszy :)

A tak wyszły:
zdjcie0091o.jpg

Jeszcze na blaszce. Na talerzu nie udało się zrobić zdjęcia, bo zniknęły ;) Trochę mi nie szło zawijanie, więc są ciut nieforemne, ale smaku to nie zepsuło ;)

Przepraszam za ogromne zdjęcie. Jakoś nie mogę ostatnio się połapać z wklejaniem miniaturek...

jutro bede robic mam pytanie na jaka ilosc piersi robiłas tak jak jest w przepisie ze 1połowa piersi na jedno ciasto?

jutro bede robic mam pytanie na jaka ilosc piersi robiłas tak jak jest w przepisie ze 1połowa piersi na jedno ciasto?

Jedna porcja to była ćwiartka takiej podwójnej piersi. Uznałam, że połowa to za dużo jak na jedną porcję. A zawsze można wziąć dokładkę :) W jednym kawałku ciasta, o takim: Alma24.pl - internetowe delikatesy spożywcze, supermarket, zakupy spożywcze, sklep spożywczy / Ciasto francuskie mieściły się 3 kawałki kurczaka :)

Ewa a tak z innej beczki to ty robisz zakupy w Almie internetowej?? bo ja się tam zarejestrowałam i się zastanawiam jak wyglada dostawa i czy produkty jak kupujesz pieczywo itp. są ok.

Ewa a tak z innej beczki to ty robisz zakupy w Almie internetowej?? bo ja się tam zarejestrowałam i się zastanawiam jak wyglada dostawa i czy produkty jak kupujesz pieczywo itp. są ok.
my duze zakupy zawsze bierzemy z dostawa - nawet mrozonki, wszystko jest specjalnie popakowane i jest ok. ale w almie w pl tego nie robilam, bo mam 4 kroki.

reklama

Tak, w internetowej, bo do sklepu mam kawał drogi.
Ja jestem zadowolona. Gość przyjeżdża z terminalem, więc płacę kartą pod drzwiami. Sery czy inne "mokre" rzeczy są zawsze w osobnych woreczkach. Chleba nie kupowałam, bo pieczemy w domu. Ale reszta ok. Nie dają produktów z terminem ważności do jutra czy coś takiego. Wszystko porządnie :)

Do góry