reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Ja zakupy przez internet juz w ciazy robiłam (już wtedy Wam polecałam;)) tyle że w Piotrze i Pawle i tez zawsze zadowolona jestem, wszystko porządnie dowiezione, popakowane, nawet każda maka czy cukier w osobnych woreczkach każda, wszystko swieże bo oni nie biore towaru z półek sklepowych ale z magazynów, czyli to co jeszcze nie wystawione więc z dłuższą datą:)

reklama
sarka - skad jestes, ze w PiP kupujesz? ja myslałam, ze oni tylko w Poznaniu i okolicach są. kiedys tylko tam robilismy zakupy, ale potem jeszcze blizej nam Alme wmontowali w galerii handlowej.

sklep Piotr i Paweł jest w każdej galerii handlowej a u nas na wsi są trzy

ewa86 moj mąż był zachwycony kurczakiem kazał przekazać że było pyszne a moj tatuś delikatne i łuściutke podniebienie powiedział że pierwszy raz zjadł suchą pierś czyli to bardzo duży kąplement a podałam to z warzywami na patelnie i na 2 ciasta kupiłam trzy piersi pojedyńcze SUPER

sklep Piotr i Paweł jest w każdej galerii handlowej a u nas na wsi są trzy

ewa86 moj mąż był zachwycony kurczakiem kazał przekazać że było pyszne a moj tatuś delikatne i łuściutke podniebienie powiedział że pierwszy raz zjadł suchą pierś czyli to bardzo duży kąplement a podałam to z warzywami na patelnie i na 2 ciasta kupiłam trzy piersi pojedyńcze SUPER

W Krakowie z tego, co wiem, nie ma :)

Cieszę się bardzo, że kurczak się udał :) Jak zostanie Ci kiedyś ciasta, to polecam zrobić ciasteczka z nadzieniem: ser biały + cukier puder + jajko + rodzynki. Rewelacja :)

cwietka nie wiem czy lubisz ale sezamki też są bez mleka i jajek
a Ty dlaczego niby masz do konca karmienia byc na diecie bezmlecznej??

cwietka nie wiem czy lubisz ale sezamki też są bez mleka i jajek
a Ty dlaczego niby masz do konca karmienia byc na diecie bezmlecznej??

Sezamki lubię - że też wcześniej o nich nie pomyślałam. Póki co wcinam rogaliki "dietetyczne" upieczone dzisiaj po południu.

Boję się, że moje "skażone" dziecko źle zareaguje na próby wprowadzenia mleka do naszej diety. Na razie się waham nad masłem i jakoś się boję próbować.
A Ty jak robisz?

Przeżyłam 3 dni bez upieczenia ciasta i czuję się ja na głodzie. Masakra... Ale jutro zaczynam pieczenie na chrzest - serniczek i drożdżówa :) Mmmm...:) :) :) Drożdżówki to chyba zrobię dwie, bo jedna może nie doczekać przy mnie do niedzieli :)

reklama
Przeżyłam 3 dni bez upieczenia ciasta i czuję się ja na głodzie. Masakra... Ale jutro zaczynam pieczenie na chrzest - serniczek i drożdżówa :) Mmmm...:) :) :) Drożdżówki to chyba zrobię dwie, bo jedna może nie doczekać przy mnie do niedzieli :)

Ja się już weekendu nie mogłam doczekać, więc upiekłam dzisiaj. Zrobiłam rogaliki krucho-drożdżowe i piernik na powidłach. Mam nadzieję, że piernik wytrzyma do soboty, a w niedzielę znów pieczenie.
A teraz chyba idę pęknąć.

Do góry