reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
oj a ja dziś chyba przesadziłam :p
na 1 i 2 śniadanie zrobiłam sobie naleśniki amerykańskie (pancaces) z powidłami
a na obiad gołąbki od Teściowej pochłonęłam....
i leżę objedzona :p

Kiedyś nie byłam taką entuzjastką słodyczy ale odkąd jestem w ciąży... To poprostu szaleństwo :tak: Dlatego właśnie nauczyłam się piec ciasta.

To jak dziewczyny, żadna nie podzieli się jakimś dobrym przepisem na sernik na zimno :baffled: ? Chcę zrobić taki sprawdzony, bo jeden mi już niestety nie wyszedł. A jak na razie Wasze przepisy super się sprawdzają :))))

ja to tez mam smaki na roznosci ale jakos wena mnie opuscila w ciazy.... dlatego szukam pomyslow na necie albo w przepisach-ostatnio mi nawet przysłali jakas ksiazke kulinarną tzn takie kartki do wpiecia w segragator i teraz mi chca wysyłac co miesiąc nowe przepisy-zobacze czy fajne jak cos zawsze zrezygnuje;)

Hej dziewczyny!
To ja odkrywam ostatnio zupełnie inne klimaty. Prowadzę zajęcia z Chińczykami i co chwila dowiaduję się od nich jakiś nowości żywieniowych. W ich kulturze o kobietę w ciąży strasznie się dba (w końcu tam można mieć tylko jedno dziecko) i są specjalne potrawy dla przyszłych mamuś. Jedna z Chinek przyniosła mi w prezencie czerwone daktyle, bo są okropnie zdrowe (mają chyba dużo żelaza). Poza tym polecała mi wodorosty, więc dzisiaj sobie kupiłam, ale jeszcze nie wiem, jak się je przyrządza i do czego w ogóle można je dodawać.

cwietka uwazaj zeby Ci sie skosny wzrok nie zrobił po ich jedzeniu:) hihihi.. zartuje oczywiscie... w sumie to fajnie eksperymentowac z roznymi kuchniami jak sie lubi-ale co kraj to obyczaj tylko uwazaj bo oni tam do pewnych dań sa przyzwyczajeni, a Ty zebys rewolucji żołądkowych nie miala potem;)

Hej dziewczyny!
To ja odkrywam ostatnio zupełnie inne klimaty. Prowadzę zajęcia z Chińczykami i co chwila dowiaduję się od nich jakiś nowości żywieniowych. W ich kulturze o kobietę w ciąży strasznie się dba (w końcu tam można mieć tylko jedno dziecko) i są specjalne potrawy dla przyszłych mamuś. Jedna z Chinek przyniosła mi w prezencie czerwone daktyle, bo są okropnie zdrowe (mają chyba dużo żelaza). Poza tym polecała mi wodorosty, więc dzisiaj sobie kupiłam, ale jeszcze nie wiem, jak się je przyrządza i do czego w ogóle można je dodawać.

Hej :) Oni maja zdrowa kuchnie - sama troche juz jej poprobowalam. Jak masz zasuszone wodorosty to pewnie trzeba namoczyc i zrobic jakas zupke z nimi. Albo dodac do potrawy. Duzo przepisow jest w necie - podziel sie potem przepisem jak wyprobujesz - sama mam ochote na takie jedzonko :) Wodorosty to duzo zdrowia! :)

reklama
Mmm... Już pachnie! 20 minut temu wstawiłam do piekarnika chlebek i za jakąś godzinkę będzie się nadawał do jedzenia! Teraz są 4 bochenki. Ile będzie za godzinę? ;)

Do góry