reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
oj a ja dziś chyba przesadziłam :p
na 1 i 2 śniadanie zrobiłam sobie naleśniki amerykańskie (pancaces) z powidłami
a na obiad gołąbki od Teściowej pochłonęłam....
i leżę objedzona :p
 
Kiedyś nie byłam taką entuzjastką słodyczy ale odkąd jestem w ciąży... To poprostu szaleństwo :tak: Dlatego właśnie nauczyłam się piec ciasta.

To jak dziewczyny, żadna nie podzieli się jakimś dobrym przepisem na sernik na zimno :baffled: ? Chcę zrobić taki sprawdzony, bo jeden mi już niestety nie wyszedł. A jak na razie Wasze przepisy super się sprawdzają :))))
 
ja to tez mam smaki na roznosci ale jakos wena mnie opuscila w ciazy.... dlatego szukam pomyslow na necie albo w przepisach-ostatnio mi nawet przysłali jakas ksiazke kulinarną tzn takie kartki do wpiecia w segragator i teraz mi chca wysyłac co miesiąc nowe przepisy-zobacze czy fajne jak cos zawsze zrezygnuje;)
 
Hej dziewczyny!
To ja odkrywam ostatnio zupełnie inne klimaty. Prowadzę zajęcia z Chińczykami i co chwila dowiaduję się od nich jakiś nowości żywieniowych. W ich kulturze o kobietę w ciąży strasznie się dba (w końcu tam można mieć tylko jedno dziecko) i są specjalne potrawy dla przyszłych mamuś. Jedna z Chinek przyniosła mi w prezencie czerwone daktyle, bo są okropnie zdrowe (mają chyba dużo żelaza). Poza tym polecała mi wodorosty, więc dzisiaj sobie kupiłam, ale jeszcze nie wiem, jak się je przyrządza i do czego w ogóle można je dodawać.
 
cwietka uwazaj zeby Ci sie skosny wzrok nie zrobił po ich jedzeniu:) hihihi.. zartuje oczywiscie... w sumie to fajnie eksperymentowac z roznymi kuchniami jak sie lubi-ale co kraj to obyczaj tylko uwazaj bo oni tam do pewnych dań sa przyzwyczajeni, a Ty zebys rewolucji żołądkowych nie miala potem;)
 
Hej dziewczyny!
To ja odkrywam ostatnio zupełnie inne klimaty. Prowadzę zajęcia z Chińczykami i co chwila dowiaduję się od nich jakiś nowości żywieniowych. W ich kulturze o kobietę w ciąży strasznie się dba (w końcu tam można mieć tylko jedno dziecko) i są specjalne potrawy dla przyszłych mamuś. Jedna z Chinek przyniosła mi w prezencie czerwone daktyle, bo są okropnie zdrowe (mają chyba dużo żelaza). Poza tym polecała mi wodorosty, więc dzisiaj sobie kupiłam, ale jeszcze nie wiem, jak się je przyrządza i do czego w ogóle można je dodawać.

Hej :) Oni maja zdrowa kuchnie - sama troche juz jej poprobowalam. Jak masz zasuszone wodorosty to pewnie trzeba namoczyc i zrobic jakas zupke z nimi. Albo dodac do potrawy. Duzo przepisow jest w necie - podziel sie potem przepisem jak wyprobujesz - sama mam ochote na takie jedzonko :) Wodorosty to duzo zdrowia! :)
 
reklama
Mmm... Już pachnie! 20 minut temu wstawiłam do piekarnika chlebek i za jakąś godzinkę będzie się nadawał do jedzenia! Teraz są 4 bochenki. Ile będzie za godzinę? ;)
 
Do góry