tereskaa
Mamusie Marcowe '06
dziewczyny widac w moim podpisie jeden suwaczek czy dwa???
jeden...............a masz kasiula drugi ??...o czymś nie wiem??;-) ;-) :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny widac w moim podpisie jeden suwaczek czy dwa???
Ale smarując duże palce u stóp dziecko nie ma kontaktu z olejkiem kamforowym.
Poza tym w tym olejku samej kamfory jest niezbyt dużo, a samą bazą jest zdaje się olej rzepakowy.
Ja w każdym razie wysmarowałam Szymona po pleckach, piersiach i dużych palcach u stóp, założyłam pajaca do spania + ciepłe wełniane skarpety i katar zniknął po ok. 4 godz. od posmarowania.
Smarowanie powtarzałam dla pewności przez 7 dni.
no i w olejku kamoforowym to byłoby dosyć dziwne gdyby tej kamfory było tyci tyci...![]()
W olejku maforowym, który ja stosuję stężenie kamfory wynosi 101mg/ml, a proporcje to 10g kamfory i 90g oleju rzepakowego.
Najważniejsze, że po pierwsze: z Maluchem wszystko dobrze, a po drugie: że błyskawicznie zadziałało.
Z tego co wiem skutecznie zadziałało u Karolinki KingiP oraz Agatki Osinki - troje Maluchów wyleczonych:-)
A mądrzejsza od lekarzy raczej się nie robię...