reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Azik dzis bylam na usg i okazalo sie ze chlopak a juz sie nastawilam na dziewczynke. Wiec jakbys mogla zmienic plec bylabym wdzieczna

reklama
GRATULACJE!!! Ja nie umiem szyć ani robić na drutach co czasem napawa mnie wstydem bo moja mama jest w tym mistrzynią ..

Moja kolezanka wydawala na dzidzie dopoki karmila tylko piersia 200 zl miesiecznie- na pieluchy glownie. Potem jak zaczela kupowac soczki to troche wiecej.

Jakie koszule z IF kupilyscie? Bylam na ich stronie, ale maja tylko jedna z guziczkami. No i dosyc drogie.

nie zamawiałam koszul z IF, w/g mnie mają drogie, kupię w sklepie albo na allegro, z pewnością będzie taniej
własnie - ile koszul zabieracie do szpitala? i wszystkie muszą być takie "babciowe"?? :( jak ja nienawidzę koszul brrrr

dwie są z guzuczkami i dwie zamówiłam - osinka - italian fashion nie są najtańsze ale są bardzo trwałe, tak samo jak bielizna, koszule czy piżamki poza IF wyrzucam po 0,5 roku, a z IF mam jeszcze od ciąży z Piotrkiem - wydatek konkretny, ale wiem że trwały...

jedna koszula na dzien - to mój strandard... tylko że ja zawsze musze sie czymś ubrudzić, a po drugie zaplamię krwią połogowa albo poleci mi mleko...

mam 4 koszule na zmianę, dwie stare i dwie nowe (jedną ze starych musiałam obciąc - bo porobiły sie dziury) do samego porodu radze użyć koszuli szpitalnej  - zawsze dają, fajnaz rozpięciem na plecach, ale jak brudzić to po co swoją ;)

ALe te szpitalne takie brzydkie :( Ja sobie chyba kupie dwie takie tanie w Auchan - po 18 zl ostatnio byly, z guziczkami, i jedna lepsza. Tamte dwie i tak po krotkim czasie chetnie wyrzuce, bo ogolnie nie lubie takich koszulin i zwykle ich nie uzywam. A takiej tanszej to nawet na porod mi szkoda nie bedzie. Zreszta teraz trudno cos zniszczyc samym uplamieniem- mamy takie dobre proszki :laugh: Sprawdzilam- po ostatnim pobycie w czerwcu w szpitalu i koszula i szlafrok byly potwornie wprost poplamione ale wszystko spralo sie idealnie w persilu :)

azik a na cholere mi trwałe koszule, jak ja to ustrojstwo będę nosić tylko w szpitalu przez te 3-5 dni???
bez sensu, żebym kupowała drogie (bo trwałe) koszule, które po porodzie i tak szurnę w najgłębszy kąt szafy, albo wywalę

ja nie mówię  że zniszczysz poplamieniem, ale po co plamić???

czy myślisz że będziesz zwracałą uwagę na koszule  w której rodzisz... a krew ciezko schodzi...

ja kupiłam takie:
1379ct.jpg

3621xj.jpg

niebieskie
w ogóle ni są babcine...

reklama
osinka, ja nosiłam podczas ciaży i karmienia... czyli używam je około 1,5 roku ;)

do szpitala koszul bym nie kupowała - wolałabym juz szpitalne niż wydawać kasę na 3-4 dni w szpitalu...

normalnie śpię w piząmkach - krótkie spodenki i koszulka - ale teraz to nawet takiego rozmiaru nie znajdę ;)

Do góry