reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
monika nie ma pojęcia ale zapytam mojego lekarza idę do niego około 10-12 stycznia
albo zadzwonię jutro jak nie zapomnę do szpitala do położnej

idzia pisze:
osinka pisze:
idzia pisze:
To mozna sie tak ubezpieczyc ??? czlowiek codziennie sie czegos uczy ... musze sie popytac :)
idzia - z tego co wiem, już za późno na ubezpieczenie! musi minąć chyba 6 miesięcy składkowych, żeby cokolwiek dostać.. nie załapiesz się już :( chyba, że w innych "ubezpieczalniach" niż PZU mają inne przepisy

raczej nie myslam o ubezpieczniu sie teraz, ale mam juz jakies ubezpiecznie wiec powinnam sie dowiedziec co mi tam przysluguje :) moze akurat cos mi skapnie ??? ;)

w moim "pracowym" ubezpieczeniu jest ujęte: za urodzenie dziecka i nawet jak podpisywałam umowe, nie było okresu karencji (zazwyczaj jest to 10 miesięcy) .

My z Rafałem śmiejemy się, że jest to ubezpieczenie od "następstw nieszczęśliwych wypadków" ;)

Rafi specjalnie jeszcze się doubezpieczył!!!

Ja sie modle o cokolwiek..ostatnio dowiedzialam sie ze jako studentka moge ubiegac sie po urodzeniu dziecka o zapomoge ( jak to pieknie brzmi) w wysokosci calych 200 zl!!!!

witam wszystkie mamusie. jakis czas temu pojawilam sie po raz pierwszy tylko na chwileczke (teraz mam nadzieje bywac tu czesciej) i nie wiem czy juz jestem na liscie czy jeszcze nie, jak nie to prosze o dopisanie:) termin mamy na 8 marca i bedzie synus. pozdrawiam

Dziewczynki, niedawno wróciłam ze szpitala, okazało się, że wszystko w porządku, ale mam się bardzo oszczędzać (ostatnio miałam dużo stresu i wysiłku fizycznego związanego z przygotowaniem świąt i proszę...) no i za tydzień mam zgłosić się na kontrolę do tego samego szpitala (na Kasprzaka). Więc od jutra 2h pracy i 1h leżenia na lewym boku z uniesionymi nogami, znowu 2h pracy i ... może mój synuś wytrzyma chociaż do połowy lutego.

Pierwsza porażka PiS w Sejmie. Posłowie zdecydowali, że becikowe dostaną wszystkie matki, a te najbiedniejsze nawet 2 tys. zł.

Wyższy zasiłek będzie przysługiwał matkom, w których rodzinie dochód na osobę nie przekracza 504 zł. Pozostałe rodziny dostaną 1 tys. zł.

Becikowe dla wszystkich, nie tylko dla najuboższych, zakładał projekt ustawy wniesiony przez LPR. Przeciwko takiemu rozwiązaniu było PiS. Zdominowany przez partię braci Kaczyńskich Senat chciał wykreślenia zapisów przyznających to jednorazowe świadczenie wszystkim matkom i ograniczenia becikowego tylko do najuboższych rodzin, ale posłowie odrzucili tę poprawkę. Ustawę musi jeszcze podpisać prezydent Lech Kaczyński.

dostane 2000 złotych - jak miło :)

Kinga okres karencji nie jest liczony w momencie jak podpisujesz umowę w ciągu 3 miesiecy od rozpoczęcia pracy w tym zakładzie, lub jak wszyscy pracownicy podchodza do nowej umowy.

w innych przypadkach okres karencji wynosi minumum 3 miesiące (moja mama dorabi w biurze ubezpieczeniowym)

ja i Igor jrestesmy obezpieczeni - więc tu tez dostanę kasę :)

może starczy mi na przyjecie weselne, suknię, szkołę i meble do kuchni :)

reklama
Do góry