reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dziewczynki dziekuje Wam za zainteresowanie i przepraszam,ze nie bylo mnie tu tak dlugo. W wielkim skrocie piszac - byla to przeprowadzka,rzeby udostepnic drugie nasze mieszkanko znajomym. Nie mam u siebie miejsca zeby te wszystkie rupiecie poupychac,czesc stoi jeszcze w kartonach. U mnie i brzuszka wszystko w porzadku. Wizyte mam za 11 dni a usg dopiero w 30 tyg. Tak wiec plci dalej nie znam :( Bardzo serdecznie pozdrawiam.

reklama
Jutro, na "15" ide na badania kontrolne......dzisiaj w nocy obudził mnie dosc silny skurcz w dole brzucha,nie wiem czy to normalne,musze zapytac.....

Byłam dziś w szkole zanieść zwolnienie. Trafiłam na długą przerwę i..... każdy pytał mnie, czy mi się nie nudzi w domu ??? Odpowiadałam szczerze, że : nieee, a Tobie się nudzi na zwolnieniu ???? Wiecie co?? dziwne są niektóre babki, oczywiście z typu tych, z którymi nie mam za wielkiego kontaktu. Zadają strasznie głupie pytania, jeszcze jedno: Tęsknisz za pracą ??? Czy ja wyglądam na nienormalną ???

Dostałam przydział mydła i herbaty za cały rok pracy!!! po 10 sztuk...

u mnie termin zmienil sie na 16 marca a co do plci to nie wiemy jeszcze zbyt dokladnie- chyba dziewuszka, ale mi co noc sni sie synek i komu tu iwerzyc??

Dziewczyny jestem już całkiem załamana i wykończona nerwowo. :(
Boję się o małego bo dostaje taką dawkę stresu, ze będzie chyba kłębkiem nerwów .
Nie pisałam o tym ostatnio, bo próbowałam jakoś się z tym wszystkim uporać i nie denerwować się...
Moi teściowie mnie absolutnie nienawidzą, urządzają nam taką jazdę, że naprawdę już nie wiemy co się dzieje...
wzywają mojego męża na indywidualne rozmowy oczywiście na mój temat
wyzwali moich rodziców i nagadali im na mnie a potem się jeszcze dziwili dlaczego moi rodzice jednak stanęli po mojej stronie.
szantażują nas i chcą na nas wymusić żebyśmy się im podporządkowali
to co się dzieje jest straszne ... ja nigdy nie przypuszczałam, że ktoś może mieć w sobie tyle nienawiści i frustracji
najpierw zmusili nas żebyśmy zamieszkali w jenym z ich mieszkań, szantażując nas, że się obrażą, a chcieliśmy kupić własne- teraz po roku, jak władowaliśmy kupę kasy w jego remont bo było w ruinie, wypominają nam, że my im wszystko zawdzięczamy i skoro tego nie doceniamy to mamy płacić czynsz. Ja z moich pieniędzy i moi rodzice włożyliśmy w remont tego mieszkania kilkanaście tysięcy, tzn. to przeszło do majątku teściów ...
teściowa dostaje szału na myśl, że mój mąż nie pyta się ich o zdanie w każdej sprawie ...
uważają, że ja zakazuje łukaszowi kontaktów z nimi, podczas, gdy to ja zawsze namawiałam go, żebyśmy do nich jechali na obiad, że będzie im przyjemnie jak ich odwiedzimy i w ogóle ...
nawet jak moi rodzice dali nam na pralkę - teść obrażał się że nie kupiliśmy dokładnie tego modelu, który on znalazł - ja wtedy myślałam, że to takie żarty a teraz okazuje się, że nie ...
mam tak dosyć wszystkiego, chciałabym cofnąć czas i gdzieś wyjechać ....
ja już nie wiem czy ja chcę tego dziecka ..............................
przepraszam.
myślę teraz o najgorszym i płaczę ....
chciałabym cofnąć czas - może nie trzeba było wychodzić za mąż
dzisiaj stosunek moich teściów do mnie podsumował jeden tekst teścia - ponieważ wpis na listę adwokatów formalnie się przeciąga i nastąpi dopiero w styczniu, chciałam przez miesiąc - dwa popracować u kogoś w kancelarii, znalazłam pracę na bardzo dobrych warunkach finansowych, niestety w dniu podpisania umowy powiedziałam, że jestem w ciąży bo nie zauważyli, no i oczywiście powiedzieli, że w takim razie bardzo chętnie mnie przyjmą ale po porodzie. Przykro mi było. a teść podsumował to dzisiaj słowami:" i bardzo dobrze, że mi tak zrobili przynajmniej się pokory nauczę"
to co może miałam usunąć tę ciążę, żeby nie musieć się uczyć pokory ...
nie wiem już co robić ................. :( :( :(

Koga, przerażają mnie Twoi tesciowei, a co na to mąz?

nie myslicie, by rzucić (mimo włozonej kasy) to mieszkanie i mieć wszystko w d****?

tak zyc na pewno się nie da. ale nie jest to ani twoja wina ani twojego maluszka, o tym myśl pozytywnie, tesciowe - rzecz nabyta - mozna sie odseparować, a Ty z dzidzią będziesz zyła długo i szczęśliwie.

Trzymaj się i nie odbieraj telefonów ani nie wpuszczaj ich do domu.

Koga ale z nich swinie. Przepraszam ale az mnie ponioslo. Postaraj sie nie martwic,najwazniejsze zeby wasze relacje z mezem byly dobre a reszte ....miej w d... Okropnosc. Jak mozna byc tak bezczelnym? Chyba Azik ma racje. Moze warto odpepnic sie od nich calkowicie i znalezc jakies chocby male mieszkanko ale wlasne. Szkoda tylko tej kasy ale pewnie takie sytuacje beda sie powtarzac wiec moze warto sie wyniesc?

Dzięki.
właśnie o tym myślimy, żeby się wynieść.
Mam jednak wątpliwości, bo mąż na pewno nie chciałby zrywać kontaktów. ja zresztą też nie ze względu na niego i w ogóle uważam, ze nia należy tak robić. ktoś musi być mądrzejszy. Chciałabym jednak żebyśmy pod żadnym względem nawet najmniejszym nie byli od nich uzależnieni, wówczas nie będą mieli czym nas szantażować.

reklama
Do góry