reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
melduję się po wizycie. Wszystko gra :happy2:

trochę sie pośmiałyśmy z moją lekarką - fajna babka z niej jest i szkoda m, że teraz będziemy sie widzieć raz na rok. :-(

Chyba, że teraz koga mnie zarazi, jak będzie w ciąży i dam się skusić :-D

Martyna zrobiła furrorę, cieszę się z tego, bo dla mnie one obie są śliczne (jak dla każdej matki jej dziecko), ale nie podniecam sie ich urodą ;-);-);-)

Przepis na mufinki :

Składniki:
1 ¾ szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody
2 łyżki stołowe dobrej jakości kakao
¾ szklanki cukru pudru
¾ szklanki czekoladowych groszków, plus ¼ szklanki do posypania
1 szklanka mleka
⅓ szklanki plus 2 łyżeczki oleju
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Niezbędne bedą papierowe foremki do muffinek

Ustawiany piekarnik na ok. 205°C

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i ¾ szklanki czekoladowych guziczków wkładamy do dużej miski. Wszystkie leiste składniki wkładamy do dzbanuszka. Mieszamy mokre i suche składniki razem, pamiętając, że im więcej grudek,tym lepsze muffinki. Wypełniamy masą foremki i posypujemy pozostałymi guziczkami. Czas pieczenia: 20 min. lub do czasu, aż, muffinki urosną i ściemnieją.

Jadłam dwa razy i polecam pychotka

Tak papierki do mufinek tylko jak maja dobrze wyglądać:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p..fajne formy silikonowe są w TESCO..taka czerwona seria ..

dobra, dla mnie doba się kończy, rano trzeba myśleć i przekonaćludzi, że jak się uprę to wstawię do megawielkiej łazienki umywalkę ważącą 28kg:) dobranoc!!!!!!!!!!

reklama
Sprzęt piekarniczy dziś przetestowałam :-) Na pierwszy ogień poszła piaskowa babka z rodzynkami i miś z tego samego ciasta.
Niestety gapa jestem, bo nieco za mało dałam ciasta do foremki z babką, a za dużo do foremki z misiem - i miś ma garba :-D

A propos ciast, które wyrastają mocno w górę i pękają - czy znacie jakiś sposób żeby dało się upiec ciasto o w miarę równej powierzchni?

Do góry