reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Ja tez sie tym smaruje (miedzy innymi) i mi powychodzily ,

Moja mama nic komletnie nie ma a ja tez i dupsko i biodra i brzuchol i cycuchy i w ogole nawet na lydkach.
A o tej vit A to ja sie tez zastanawiam, bo siosra juz mi kupila i dziisaj wyslala...

No to pewnie taka nasza uroda :-) A gdzie Ci wyszły teraz? Bo mi ODPUKAĆ TFU TFU na razie nowe nie wyszły, choć pewnie i tak mnie to czeka. Oby jak najpóźniej i jak najmniej. Kurde nie wiem co z tą maścią z wit. A bo Milenka pisała, że podobno w ciąży nie można. Pytałam ją czy wie dlaczego, ale chyba poszła sobie... :( Ale może chodzi o doustne przyjmowanie. Bo ta laska co pisała na BB to właśnie tą maść stosowała i nie dość, że jej zbladły te świeże to nowe się nie pojawiły... Sama już nie wiem... :confused:

Nie no ja to generalnie też nie płaczę, ale nowe to mogłyby się gdzieś schować... heheh Ja naprawdę jutro sobie kupię tą maść z wit. A i będę się smarować tym od czasu do czasu. Bo teraz to się smaruję na zmianę kremem na rozstępy, balsamem oliwkowym ziaji, i zwykłą oliwką. A Wy lasencje?

ja słyszałam że witaminy A w ciąźy nie wolno. ja sie smaruje mustelą 2 razy dziennie i nie łacze to z niczym innym.

Ja też słyszałam, że nadmiar witaminy A u kobiet w ciąży może być szkodliwy. Ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć gdzie to słyszałam/czytałam i co może spowodować. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A smaruję się kremem Perfecta Mama. I powiem Wam, że jeszcze mi nic nie wyskoczyło na cycach, brzuchu czy pupencji - a skłonności do rozstępów mam :-( Z okresu dojrzewania mi zostały na udach - ale już się do nich przyzwyczaiłam, a nawet emocjonalnie związałam :-)

No to pewnie taka nasza uroda :-) A gdzie Ci wyszły teraz? Bo mi ODPUKAĆ TFU TFU na razie nowe nie wyszły, choć pewnie i tak mnie to czeka. Oby jak najpóźniej i jak najmniej. Kurde nie wiem co z tą maścią z wit. A bo Milenka pisała, że podobno w ciąży nie można. Pytałam ją czy wie dlaczego, ale chyba poszła sobie... :( Ale może chodzi o doustne przyjmowanie. Bo ta laska co pisała na BB to właśnie tą maść stosowała i nie dość, że jej zbladły te świeże to nowe się nie pojawiły... Sama już nie wiem... :confused:

wydaje mi się, że chodzi o te doustne, ale na wszelki wypadek lepiej poczytać lub spytać w aptece, najlepiej kobietki farmaceutki:tak:

Witam ponownie dziewczynki. Udało mi się wreszcie dotrzeć do domu, 2 godziny stałam w korku:-( Jeżeli któraś z was zna lub mieszka w mieście bez korków to pisać mi natychmiast, od razu pakuje się i przeprowadzam:tak: Co do rozprawy to wydanie wyroku zostało odroczone do przyszłego czwartku więc tydzień nerwów przede mną. Trochę wam tu ponarzekam ale diabli mnie biorą, jak każdy prawnik - facet patrzy się na mnie, jak na dziwo bo nie dosyć, że baba to jeszcze w ciąży:wściekła/y: Usłyszałam już nie raz, że nigdy nie będę dobrym adwokatem (na razie jestem na aplikacji) bo mam męża i będę miała dziecko bo dobry adwokat to samotny adwokat:wściekła/y: No trochę mi ulżyło.
Kataszaone badanie pod kątem cytomegali miałam robione już 2 razy mój ginekolog upiera się przy tym badaniu. Podobno to jakiś wirus, ale dokładnie nie wiem bo ani on nie umie tłumaczyć, ani ja zrozumieć;-)
Gibaga synuś będzie Olek bo wszystkie Olki to fajne chłopaki:-)
Siuniab i Tygrynka moja mama jest farmaceutką i też odradziła mi korzystanie z maści z vit.A podobno niezależnie od sposobu podawania można ją przedawkować bo łatwo i szybko się wchłania, a nie badano nigdy, jakie skutki uboczne może przynieść jej stosowanie w ciązy.

No, ja juz po wizycie...Mam zabronione "wciaganie" slodyczy i sokow owocowych - chyba, ze rozcienczonych. Powod : cukier w moczu:szok:
Nooo, to ja jestem mega slodka dziewczyna jak juz cukier w siuskach mam:-D:-D
Poza tym OK, mala rosnie fajnie. Machala raczkami i otwierala buzinke:tak::-)
Spadam Kochane, bo ogladam z synem filmik:tak:
Milej nocki i do jutra :*:*:*

Trochę wam tu ponarzekam ale diabli mnie biorą, jak każdy prawnik - facet patrzy się na mnie, jak na dziwo bo nie dosyć, że baba to jeszcze w ciąży:wściekła/y: Usłyszałam już nie raz, że nigdy nie będę dobrym adwokatem (na razie jestem na aplikacji) bo mam męża i będę miała dziecko bo dobry adwokat to samotny adwokat:wściekła/y: No trochę mi ulżyło.

Cholerni szowiniści. :wściekła/y: Uważam, że kobieta z dzieckiem jest bardziej zorganizowana i zdyscyplinowana niż niejeden samotny facet. Beknij im śledziem w twarz i się nie przejmuj...

Poza tym OK, mala rosnie fajnie. Machala raczkami i otwierala buzinke:tak::-)
Spadam Kochane, bo ogladam z synem filmik:tak:
Milej nocki i do jutra :*:*:*

Ja też mam taki filmik i najsłodszy moment to ten, kiedy otwiera buźka i coś przełyka oraz jak pakuje sobie kciuk do buzi. wtedy odpływam:-)

Normalnie cisza jak makiem zasiał.... :-(
Ale się porobiło :-(

Gdzie Was wywiało Lasencje ????? :confused:

No właśnie nie wiem, co jest z tym forum... A tak się cieszyłam, że mam już internet i sobie z Wami pogadam. A tu cisza. Pochowałyście się gdzieś, czy co? Może siedzicie na tym zamkniętym i nie chcecie nas wpuścić? :-:)-:)-:)-(

Moim usprawiedliwieniem jest allegro. Przeglądam sobie akcesoria i ubranka i tak sprawdzam, co mi się przyda:-)

Dziewczyny chyba mnie coś bierze!!!!
Jest mi niedobrze, gardlo boli i juz czuje zatoki!!!!! masakra jakas...chyba mnie młody zarazil..tyle ze u niego skonczy sie na katarze a mnie znowu rozłozy!!!!!!
Wzielam Apap bo wiem ze mozna a to jedyny przecizapalny srodek jaki moge i na ból glowy pomaga!!!!!
Jestem zdołowana......ehhhhh

No nic kladę się spac moze jutro wstane z lepszym samopoczuciem,
Buziaki mamuśki..

DOBRANOC

reklama
Cholerni szowiniści. :wściekła/y: Uważam, że kobieta z dzieckiem jest bardziej zorganizowana i zdyscyplinowana niż niejeden samotny facet. Beknij im śledziem w twarz i się nie przejmuj...
Moim usprawiedliwieniem jest allegro. Przeglądam sobie akcesoria i ubranka i tak sprawdzam, co mi się przyda:-)

Zazwyczaj się nie przejmuje ale dzisiaj hormony mi buzowały (ach ta ciąża:-)) i mało nie wybuchłam:wściekła/y: Pocieszające że nie wszyscy faceci tak mają:tak:
Też siedzę dużo na allegro i szukam butelek, smoczków, śpiworków itp., itd Czysta przyjemność:-)

Dobranoc Czarodziejko. Kolorowych snów.

Ja też się już Lodóweczki pożegnam, jakoś zmęczył mnie ten dzisiejszy dzień i zasypiam z nosem na klawiaturze. Dobrej nocy. Do jutra. PaPa

Do góry