reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witajcie;)

Moge do was dolaczyc????

to moj 1 post....

jestem Jagoda mam 25 lat jestem z krakowa...mam corke ur;09.10.2008-Jasnika...

termin porodu mam na 12.02.2010:) podobno ma byc synek.....ja mam typy imion Emilian albo Kajetam

pozdraiwam:)

Witaj na forum :) spokojnej ciąży życzę :-)

reklama
A co do wagi, to powiedzcie mi dziewczyny jak to będzie w moim przypadku:
Przed ciążą ważyłam 60kg.
Na pierwszej wizycie u gin (9tydzień) ważyłam już 57 - przeklęte nudności i wymioty :-(
A teraz mam 63kg.

I nurtuje mnie pytanie - może trochę głupie, ale co tam - ile ja mam w końcu do przodu - 6kg czy tylko 3kg?
No bo ja już nie wiem :zawstydzona/y:

wedlug mnie to 3kg. to sie chyba liczy od wagi wyjsciowej. pozdrawiam i witam nowe mamy :-)

wedlug mnie to 3kg. to sie chyba liczy od wagi wyjsciowej. pozdrawiam i witam nowe mamy :-)

Dzięki :-)
Ja też tak myślę, ale wolałam się jeszcze upewnić.

A poza tym to nuuuuuudy.
Siedzę w pracy, mam trochę roboty, ale nic mi się nie chce :-(
Szukam sobie innych zajęć byle tylko nie pracować ;-)
Czyżby powoli łapała mnie jesienna deprecha? :confused:

Dobra Kochane. Spadam na razie, bo siedzę tu od kilku godzin. Toż to niezdrowe normalnie:-) Może jeszcze wpadnę wieczorkiem. Ale nie chcę sie uzależnić, bo uzależniony psycholog to trochę głupio:tak: Toż to prawdziwy psychol:-)

Witam szanowne Śnieżynki;-)
Jako zagorzała zwolenniczka przysłowia lepiej późno niż wcale niniejszym chciałabym dołączyć do grona lutówek 2010 (niestety wcześniej się przeprowadzałam i nie miałam internetu :-(). Mam na imię Karolina, mieszkam w Warszawie, to moja pierwsza dzidzia i już wiadomo, że to Olek zwany Alkiem:tak: Planowany termin porodu według OM to 14.02. Mam nadzieje że uda mi się często udzielać na forum.
Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i z racji pory życzę miłego i pogodnego dnia;-)

Coraz wiecej sie tych Olkow robi widze:)))))))Walentynkowy chlopak....zajefajnie:)gratki

KEJT ok bedziesz przewodniczaca wagi ciezkiej
DZIEN DOBRY teraz tu wypadalo by sie przywitac

Haha no trzeba to z Kejt wyszstko ustalic haha zeby niedomowien potem nie bylo....mamo Alexa ...tego sie tak latwo nie da zalatwic kochanato trzeba do gory isc...haha:)Tylko wiesz gadaj jak na swietej spowiedzi...ze blizniaki i jaka waga...nic nie ukrywaj bo i tak sie wyda:p

A poza tym DZIENDOBRY SOPELKI!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))))))))jak sie spalo??????cos bym wciagnela...hmmm ale dupsko rosnie wiec moze sie powstrzymam:p

Witam nowe Mamusie :-)

Kataszaone, ja tez mam niedoczynność a jaka dawke leku bierzesz w ciąży? bo ja mam zwiekszoną z 25 na 50.a jesli chodzi o cytomegalię to mi lekarz nie kazał tego robić ale ja wole byc czujna :-) i zrobiłam sobie bez jego wiedzy, troche drogie badanie bo ok.90zł ale wolałam się uspokoić tym bardziej że mąz rehabilituje jakieś dziecko którego mama w ciąży przechodziła cytomegalię, a no i ta laska chodziła do mojego lekarza :szok:

Witaj :-)
Kajetan to także mój typ (chociaż jeszcze nie wiem, czy pod serduszkiem noszę chłopca czy dziewczynkę), więc popieram wybór :-D

A co do wagi, to powiedzcie mi dziewczyny jak to będzie w moim przypadku:
Przed ciążą ważyłam 60kg.
Na pierwszej wizycie u gin (9tydzień) ważyłam już 57 - przeklęte nudności i wymioty :-(
A teraz mam 63kg.

I nurtuje mnie pytanie - może trochę głupie, ale co tam - ile ja mam w końcu do przodu - 6kg czy tylko 3kg?
No bo ja już nie wiem :zawstydzona/y:

czyli mamy podbne gusta,.,,,,ja niechce i niechialam aby moje dzieci byly kolejnymi Julkami i Jakubami.....

Jak narazie to ja moej typy co do imienia....gdyz maz jeszce nie wie nic...eheh

hej melduje sie na posterunku:-):-):-) byłam dziś u ginka i wszystko oki u mnie i dzidziola:-D:-D:-D:-D lekarz pochwalił mojawagę i figurę hihihihi pobrał biocenoze i za 2 tygodnie mam sie znowu pojawić, na Usg, dzis nie robił bo tydzien temu jak mnie brzusio bolał i na Polnej wyladowałam to mi zrobili i tez wyszło że wszystko oki, stresy ślubne na mnie tak wtedy wpłynęly;-)

reklama
dziekuje bardzo za przyjecie;)

bede wpadac do was miare...czasu:)

buzka:):)

Witaj kochana w naszych szeregach :) Jasne, że możesz :-)

Oglądałyście Rozmowy w Toku o rozstępach?! Ale te laski miały straszne te rozstępy :szok: Ja się boję, że mi też wyjdą... Tym bardziej, że już mam takie pamiątki z okresu dojrzewania (na udach, pupie, piersiach i w zgięciach kolan) :baffled:

Do góry