reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Rano podwójną dawkę, bo w falvicie też jest magnez, a potem po 1. W sumie 4 dawki 3 razy dziennie. Ustawiłam sobie nawet przypominacz, bo przedtem regularnie zapominałam ;-)
Hi hi, ja mam to samo - ciągle zapominam, zle brzuch twardnieje i mi przypomina.

Tygrynko - mnie magnez pomaga - sama doktorka sprawdza i twierdzi, że juz mi się nie stawia macica (przynajmniej na wizycie, poza tym szyjka długa, twarda i zamknięta - ona twierdzi, że to przez to że nie rodziłam - tzn. rodziłam, ale miałam cesarkę), pyta mnie też ile razy dziennie mi twardnieje brzuch (więc mówię że około 3 razy).

reklama
Dziewczynki, co to znaczy ze brzuch twardnieje:zawstydzona/y::-(, bo ja niedouczona jestem, magnezu nie jadam a moja ginka hen daleko w Polsce:no::sorry2:
Powinam jesc magnez chociaz jak na razie nie mam skurczy lydek?
Pomozecie bidulce?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dziewczynki, co to znaczy ze brzuch twardnieje:zawstydzona/y::-(, bo ja niedouczona jestem, magnezu nie jadam a moja ginka hen daleko w Polsce:no::sorry2:
Powinam jesc magnez chociaz jak na razie nie mam skurczy lydek?
Pomozecie bidulce?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

to jest takie uczucie ciężkości w brzuchu, często na dole, jakbyś kilo żelaza tam miała i caaały brzuch taki twardy się robi. Jak Ci nic nie jest (piszesz o tych łydkach ) to nie bierz nic sama na własną rękę.

Witam szanowne laski!
Wlasnie wrocilam z London-city - jestem padnieta - nie trawie tego tloku . Nie mam na nic sily poloze sie na troszke a pozniej biore sie za nadrabianie , a troche widac sie uzbieralo . Jestem szczesliwa bo za 1.5 tyg przechodze na maciezynski , wiec beda many ,many, many... poza tym mala szarzowala caly dzien - chyba tez nie lubi tego miasta . Pozdrawiam jak sie juz nie pojawie to zycze milej nocki ....

Ja tylko na kwasie foliowym jestem, bo wyniki mialam ok i ginka nie kazala mi dodtakowych witamin brac;-) No to dopoki nic mi sie nie dzieje to nic sama dodtkowo brac nie bede:tak::tak:
no i bardzo dobrze. Gdyby Ci brzusio twardniał to być czuła - uwierz mi; mi raz stwardniał i wiedziałam o co kaman... ja również nie biorę nic dodatkowo - nawet kwasu - bo mam wyniki eleganckie:tak:

reklama
nie ma mnie kilka godzin a tu proszę...nadrabianie za cały dzień:shocked2:

1. O co kaman? To piszemy tu czy na Ilonkowym?:-D
2. Byłam u promotorki - obrona koło 10tego grudnia:-Dmogę druken druken pracę
3. Byłam u gin - wszystko elegancko pozamykane; mam odpoczywać sobie, lenić się i JEŚĆ TO NA CO MAM OCHOTĘ. Przytyłam 3 kilosy czyli w sumie od początku 9,5. Gin mi powiedziała, żeby nie panikować z wagą bo wszystkie ciężarne panikują i nic dobrego z tego nie wychodzi - mamy normlnie jeść to co chcemy a na chudnięcie będzie czas na spacerach wiosną i latem. Wnerwiła się też, że patałachy nie umieją dobrze USG zrobić i że wysłali mnie na echo serduszka z Zuzią
:-p

Kochana super, że z pracą ok :) To fajną masz ginkę, bo ja przytyłam 7 kg od początku ciąży, a ona mnie straszy, że mam uważać aby już więcej za dużo nie tyć... Aż się teraz za każdą wizytą boję wejść na wagę... A jeśli chodzi o to zamknięte forum to ja już zgłupiałam! Osobiście wolałabym aby ten wątek był zamknięty bo tu jednak mi lepiej. SAMA NIE WIEM GDZIE PISAĆ CZY TU CZY TAM... :/ Ilonka nie chciałabym aby Ci było przykro. Bo ten pomysł był super, ale niestety jakoś ciężko mi nadążyc latać między tym jawnym a tym zamkniętym... A tu się już przyzwyczaiłam pisać, wiem co i jak.

Do góry