reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Aguś super ze dobrze sie czujesz, to najważniejsze.Cieszę się bardzo Ja sobie pojęczę i mi przejdzie. w końcu twarde jesteśmy nie miętkie. Bede trzymać kciuki zeby przeciwciała wyszły dobrze.
No właśnie znowu mam przeczucie ( a ostatnio intuicja mnie nie zawodzi ) że jednak coś wykryją...znając życie znowu toksoplazmozę bądź inne świństwo.Zobaczymy, w poniedziałek idę odebrać wyniki:tak:

reklama
Oglądałam i nagrałam na telefon wypowiedzi kobiet. Boże jak można na siłe wyciskać mleko z piersi albo 5 godz siedzieć na ktg...
Jeden wielki cyrk a horror dodany gratis:-(
Wiem cos o wyciskaniu z piersi - to jest strasznie bolesne = mnie tez to baba zrobiła (bo ja po cesarce to chwile czekałam na pokarm). Płakałam z bólu i teraz się nie dam dotlnąć w cycka.

Wiem cos o wyciskaniu z piersi - to jest strasznie bolesne = mnie tez to baba zrobiła (bo ja po cesarce to chwile czekałam na pokarm). Płakałam z bólu i teraz się nie dam dotlnąć w cycka.
Domyślam się co to za ból, ja wystarczy, że sutka sobie dotknęłam kiedy był początek ciąży, to bolało jak cholera a co dopiero wyciskać na siłę i to jeszcze po takim stresie i wysiłku jaki musi przejść kobieta...

ja do tej pory miałam brać tylko 3 dziennie, tego Asmagu. Dzis wyśle Jarka do apteki zeby mi kupił ten który polecasz. tylko ze on mi to przywiezie dopiero w nocy. wiec póki co wezmę po 2 tabletki asmagu zamiast po jednej

No pewnie, ja ostatnio z moją dokttorką rozmawiałam na temat tego, czy nie biorę za dużo tego magnezu i ona powiedziala, ze badali poziom magnezu w organizmach dziewczyn w ciązy na oddziale u niej w szpitalu i nigdy nie dochodziło do ich przekroczenia (a one dostawały po 2 kroplówki z magnezem 8 mg dzienne - to mówi że dużo). I mówiła, ze magnez to najsłabszy lek na te skurcze, ze jak nie pomoże to przepisze np. fenoteryl (to chyba Tygrynka bierze - ten środek powoduje kołatanie serca)

jestem juz po i... WSZYSTKO DOBRZE!!!! jestem taaaaaka szczęśliwa:tak::tak::tak::-D:-D:-D
po odklejaniu łożyska nie ma śladu, macica się "odnapięła", skurcze ustały, szyjka idealna:tak::tak::tak:no lepiej być nie mogło:-D
leki muszę brać do końca ciąży, i dalej się oszczędzać, ale mogę wychodzić z domku i nawet na basen pójść:-D i się poseksić trochę:zawstydzona/y::-D

zdjątek nie dostaliśmy ale widzieliśmy Synka (nadal ma fifolka:-D) i słyszeliśmy serducho (147 uderzeń na minutę, ja na badaniu miałam już malutko, "tylko" 105)

Mały w 25 tygodniu (chociaż od 3 miesięcy uparcie przyśpiesza datę o tydzień:-D)
waga - zawstydzę Was :-p 850 g:szok:
BPD 64mm
FL 47 mm
AC 206 mm
HC 24 mm

POWIEM TYLKO JEDNO: C U D O W N I E ! ! ! BARDZO SIĘ CIESZĘ KOCHANIUTKA :) Teraz to Ty poszalejesz z mężulem, uaaaa ale bydzie łogień :)

skończyłam podusię

O jeja jak cudnie wygląda, naucz mnie :) Chociaż z moim talentem to lepiej kupić maszynę do wyszywania :p

Jadę za 40 minut do banku krwi na przeciwciała na pobieranko. Trzymajta kciuki, żebym trafiła bo tam straszne zakamarki są i trudno jest trafić.

Bydzie łokej, dasz radę maleńka bo jesteś wielka :) Cmoktusie w pipusię i dawaj znaka co i jak później :)

ogladacie DDTVN jakas 14 latka urodziła dziecko w szkole i zostawila je w szatni nawet nikt nie wiedział ze byla w ciazy-MASAKRA

Weź daj spokój, normalnie jak to usłyszałam to aż mnie wstrząsnęło! Kur... jak to się dzieje! Ja w jej wieku to nawet nie wiedziałam co to sex! A gdzie byli rodzice?! ;P

czesc dziewczyny.. :)

a mi jakoś od wczoraj niedobrze, mdli mnie jak na początku, pewnie po lekach... wczoraj rano łączyłam się z Wisłą przez kibel :( dziś czuję że mi znów wszystko podchodzi :/ chciałabym odstawić leki, ale lekarz mi nie pozwolił :( przerąbane :(

Współczuję kochana, ja też mam jeszcze takie gorsze dni, szczególnie gdy jestem po jeździe autem... Ale spoko jutro będzie lepiej uśmiechnij się i po prostu oszczędzaj, śpij dużo. A jeśli mogę poradzić to mi pomagała zwykła ciepła herbata z cytryną i cukrem :)

dziewczyny, czyli po akceptacji rejestracji przez Naczelną (;-)) do zamkniętego forum zupełnie się z tego wynosimy? czy będziemy tak pół na pół?

Właśnie trza by to jakoś ustalić... Bo ja chyba zwariuję tak skakać tu i tam ;)

Boli mnie kręgosłoup, do tego brzucholek mam napiety. Kinia skacze wiec sie pocieszam ze nic jej nie jest. Za to ja przez te jej podskoki mało nie wymiotuję.
Laski ja za niedługo zacznę wariować, zamkna mnie w wariatkowie. cały dzien leze i nie idzie do kogokolwiek buzie otworzyć. Zaczynam gadać do rybek, miśka, bo do Kingi gadam juz od dawna. no i zaczynam miec mega doła.

Misia, ja też całymi dniami sama jestem, jedynie psy ze mną gadają :p I też mam doła od dwóch dni, może to pogoda, może coś innego... Sama nie wiem... (ale w dwa dni postawiła mnie Penigra hahah) Ale damy kochana radę w końcu kto jak nie my :)

Domyślam się co to za ból, ja wystarczy, że sutka sobie dotknęłam kiedy był początek ciąży, to bolało jak cholera a co dopiero wyciskać na siłę i to jeszcze po takim stresie i wysiłku jaki musi przejść kobieta...

Ja akurat miałam cesarkę, więc nic nie bolało, ale to sciśnięcie to chyba miał być masaż piersi - a wczoraj mówili że masaz wcale nie pomaga na to, by był pokarm. NAPEWNO TRZEBA PIĆ DUŻO WODY LUB KOMPOTU Z JABŁEK (NAWET DO 3 LITRÓW DZIENNIE ŻEBY WYWOŁAĆ POKARM, ale jak wy rodzicie naturalnie to będzie od razu)

Kasiu ale ja już wróciłam, jestem, żyję...:-D"Wróciłam z pobierania na przeciwciała jak zwykle pretensje do mnie że żył nie widać, "co pani takiego robi" już chciałam odpowiedzieć że mam orgazmy co 10 minut i dlatego żyły nie zdążą się ogarnąć ale się ugryzłam w język chociaż RAZ POMYŚLAŁAM bo za taką odpowiedź to by mi pewnie z bólem pobrała a ja nawet nie poczułam kiedy igłę wbiła, szok! Tak w ogóle to szukałam z jakąś laską tego pomieszczenie bo tam tyle budynków od zaje*bania"

reklama
Ja akurat miałam cesarkę, więc nic nie bolało, ale to sciśnięcie to chyba miał być masaż piersi - a wczoraj mówili że masaz wcale nie pomaga na to, by był pokarm. NAPEWNO TRZEBA PIĆ DUŻO WODY LUB KOMPOTU Z JABŁEK (NAWET DO 3 LITRÓW DZIENNIE ŻEBY WYWOŁAĆ POKARM, ale jak wy rodzicie naturalnie to będzie od razu)

Ooo kompot z jabłek nie słyszałam ale na pewno zacznę pić częściej:tak:

Do góry