reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
GIBAGA ty to jestes twarda sztuka baba z jajem -kidys tez taka bylam

haha w sumie to twarda jak juz mnie ktos do bialej goraczki doprowadzi ...ale jak juz sie wkurze to potrafie podla byc...w suie nie ma sie czym chcwalic bo najpierw sie wydre a potem pomysle ze moze za ostro potraktowalam dana osobe..ale zazwyczaj zapozno juz jest...no ale co no przeciez ja tez bym sie wkurzyla jak niby chcesz sobie drzemka uciac albo chociaz ksiazke poczytac w ciszy a tu ci wala goleniami niemilosiernie...to jest mieszkanie w bloku ludzie sie musza nauczyc mieszkac razem i szanowac czyjas CISZE!!!!!!wiec albo zryj mniej(bedziesz lzejszy)albo zacznij chodzic delikatniej a nie tak ze caly blok sie trzesie haha

Dzień Dobry Śnieżynki:-)

Wkońcu dotarłam dzisiaj do domu i jestem wykończona bo najpierw byłam w pracy, potem na wizycie u gina a potem znowu w pracy bo pilnie trzeba było coś skończyć a miałam takie ambitne plany na dzisiaj. Planowałam dzisiaj wziąść urlop iść spokojnie na wizytę kontrolną a potem przygotować kulinarną niespodziankę dla mojego męża z okazji 3 rocznicy ślubu.
Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok, usg będę mieć dopiero w piątek ale dzisiaj słyszałam chociaż bicie serduszka, pani doktor zapewniała że w przeciągu tygodnia na pewno będę czuła ruchy i mam się niczym nie martwić bo jestem okazem zdrowia a wyniki mam super, rzadko kobiety w ciąży mają tak dobre:-) Poza tym dała mi namiary na jakąś świetną szkołę rodzenia:-)

Super, że po wizycie wszystko z Maleństwem w porządku:-)

jestem po wizycie. Dzidzia nie pokazala plci. Co najlepsze nic nie chciala pokazac! wiercila sie i uciekala i odwracala od usg, co na poczatku bylo smieszne ale potem niepokojace bo nie dalo sie jej zmierzyc. Natrudzilismy sie i jakiestam pomiary mam. Na szczescie usg bedzie niedlugo powtorzone.Zdjecia tez do niczego, bo dziecko jest za bardzo ruchliwe i takie niezbyt mam te zdjecia...

Szkoda, że nie masz fotki, ale jak masz takie ruchliwego Łobuza to się nie dziwię:-p u mnie też zawsze Sóweczka buszuje na USG:-p najważniejsze, że wszystko ok:-D
Mama Sówka:) gratuluje pierwszych kopniaczków! To wspaniałe uczucie, prawda? Tak cudowne, że brakuje słów aby to opisać...
Dziewczyny, ja mam jedno pytanie... kiedy Wy wybieracie się na "wycieczkę" do wybranego przez Was szpitala? Bo ja się zastanawiam.....

Rzeczywiście super uczucie:-) w tym szpitalu w którym chcę rodzić już leżałam dwa razy, więc narazie się nie wybieram:-p

Wróciłam z mieszanymi uczuciami. Serio.
mieszkanie jest tanie to plus, ale diabelnie zapuszczone. okna miały być nowe są stare, jedna szyba wybita, meble nam zostawia, ale to są stare rupiecie, nasze są 100 razy lepsze, w dodatku nasze meble sa funkcjonalne a tamte raczej komuna. Zostawia nam starą lodówke, a my mamy 2 w tym jedna roczna. kuchenka malutka, bez stołu i krzeseł, pokój duży taki sobie, obrazy ze ścian musiały by isc do spakowania. przerazają mnie. No i cale mieszkanie do generalnego odczyszczenia i odmalowania nie mówiac o remontach. najgorsza łazienka - wanna domestosa nie widziała chyba od lat. i zapach, , trzeba by to wietrzyć ze 2 dni , mi sie niedobrze zrobiło.
Rany kota ale mama metlik w lepku, okrutny. tutaj bedzie drogo strasznie, głosno tam bede odrobine jak w slamsach. ja sama nie iwem co mam zrobic. chyba sie pobeczę i tyle. mąz wrócił do pracy jeszcze a ja siedze i dumam. musze mu powiedziec jak wróci co i jak, ale jak byłam przedtem za tak teraz zaczynam być przeciw. cholender ja to mam nawalone.

Hmm to teraz będziesz miała niezły orzech do zgryzienia:confused: nie zazdroszczę:baffled:

Na szczęście od rana Sóweczka nie robi Mamusi na złość i czuję się dobrze:-) dziś będę miała mały maraton, bo zaraz jedziemy z Mężusiem do Gliwic pozałatwiać parę spraw, a po południu jadę do kumpeli na nowe mieszkanie:-)

Jaka pogoda u Was??? Bo u nas leje:baffled:

Jak samopoczucie???

Dzień dobry dziewoje :D Ja tylko sie wpadłam przywitac , ogłosic iz idę robić sobie sniadanie i zabieram sie do pracy :) Bo juz sobie kartki robie w domu . A musze 200 zrobic do konca tyg :)Sija !

Hej
U nas jeszcze nie leje, ale zaraz zacznie. Mała jeszcze śpi więc sobie tu do Was zaglądam. Bardzo się cieszę że po wizytach wszystko ok. Swoją drogą to niezłe łobuzy się zapowiadają z tych lutowych dzieciaczków:-)
Anisen kurde no, przegwizdane z tym mieszkaniem. Może jednak pojawi się jeszcze jakieś inne wyjście? Trzymam kciuki!
Mamo Sówko, fajowo z tymi kopniakami:-) Gratuluję! Mi też coraz częściej się ostatnio obrywa, ale jak na razie to bardzo mi się podoba:-)
Idę robić jakieś śniadanie bo sama już głodna się robię i zaraz mój mały człowiek się zbudzi i zacznie dopominać.

reklama
Wróciłam z mieszanymi uczuciami. Serio.
mieszkanie jest tanie to plus, ale diabelnie zapuszczone. okna miały być nowe są stare, jedna szyba wybita, meble nam zostawia, ale to są stare rupiecie, nasze są 100 razy lepsze, w dodatku nasze meble sa funkcjonalne a tamte raczej komuna. Zostawia nam starą lodówke, a my mamy 2 w tym jedna roczna. kuchenka malutka, bez stołu i krzeseł, pokój duży taki sobie, obrazy ze ścian musiały by isc do spakowania. przerazają mnie. No i cale mieszkanie do generalnego odczyszczenia i odmalowania nie mówiac o remontach. najgorsza łazienka - wanna domestosa nie widziała chyba od lat. i zapach, , trzeba by to wietrzyć ze 2 dni , mi sie niedobrze zrobiło.
Rany kota ale mama metlik w lepku, okrutny. tutaj bedzie drogo strasznie, głosno tam bede odrobine jak w slamsach. ja sama nie iwem co mam zrobic. chyba sie pobeczę i tyle. mąz wrócił do pracy jeszcze a ja siedze i dumam. musze mu powiedziec jak wróci co i jak, ale jak byłam przedtem za tak teraz zaczynam być przeciw. cholender ja to mam nawalone.
Anisen to faktycznie mentlik:-( niby tańsze ale za to w strasznym stanie:-( Czeka Was ciężka decyzja:-(
Dzień Dobry Dziewczynk:-) Ja wczoraj miałam taki średni dzień:-( Byłam u gin zrobiła mi tą cytologie (nareszcie!:-)) zapalenie minęło;-) Ale... zmierzyła mi ciśnienie 2 razy i powiedziała że musi zadzwonić po pogotowie bo zaraz mogę mieć zapaść:szok: Mi od razu serducho ze strachu ścisnęło, przeraziłam się i dopiero mi się słabo zrobiło:-(Przyjechała karetka wzięli mnie na izbę przyjeć dali dwie kroplówki zrobili ekg i wypuścili do domu bo chyba wszystko ok:-( Potem zrobiłam mężusiowi obiadokolacje bo wczoraj nasza 3 rocznica było cudownie:-) Także miłego przedpołudnia dziewczyny dziś miałam tyle planów ale po wczorajszym odpoczywam za dużo wrażeń jak dla mnie:-( Alejutro USG

Do góry