reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

mój mąż na dzień kobiet przyniósł do domu 2 różyczki- dla mnie i dla córci, po czym wieczorem leżymy w łóżku a on do mnie mówi nagle bardzo przejęty "Ej a jakby się jednak okazało że to chłopak to mu nic nie mów o tym kwiatku bo się wkurzy" Tak mnie wtedy rozbawił że myślałam że ze śmiechu urodzę:-)

Kochana, ale się uśmiałam

Dziewczyny byłam dzisiaj u gina na wizycie i wszystko ok, kilka sekund widziałam mojego maluszka bo lekarz zrobił usg tylko zeby sprawdzić jak bije serduszko a płeć spróbuje określic dopiero za 3 tygodnie na usg połówkowym na które mam przyjść z mężem a tak liczyłam że już dzisiaj się dowiem kogo noszę pod serduszkiem:-(
Martwi mnie tylko że nie tyję moja waga praktycznie stoi w miejscu waha sie ciągle w granicach 0,5 kg raz w górę raz w dół

Super, że wszystko w porządku z Maleństwem i nic się nie martw, bo niebawem się dowiesz kogo tam nosisz:-)

Ja dziś czuję się na tyle dobrze, że nawet dałam radę Mężusiowi zrobić kolacyjkę:-) ja dziś na zmianę jadłam bułki z serkiem twarożkowym z rzodkiewką i lody hihihi:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Martwi mnie tylko że nie tyję moja waga praktycznie stoi w miejscu waha sie ciągle w granicach 0,5 kg raz w górę raz w dół

Oj Kochana jak ja bym tak chciała ...
Zważyłam sie ostatnio i to co odkryłam jest dla mnie ARMAGDONEM!!
Dziewczyny ja przytyłam już 7 kg!!!
I nie wiem skąd sie to wzięło , przeciez jem nie wiele wicej niz do tej pory ..
Może to miec związek z przyjmowaniem witamin ??
A może dlatego ,że od tygodnia leżę? Ale aż 7kg??!!
z 49 kg na 56 kg przy wzroscie 164cm..
Ja mam chyba cukrzycę jakąś ale wyniki miałam dobre..
Ile Wy już przytyłyście jeśli można zapytać?

A tak w ogóle to mnie już nosi , co prawda na dwór jeszcze nie wychodzę,
ale wyleżeć też już nie mogę , czuję się dobrze i nic mnie nie boli,
nie mam żadnego plamienia więc narazie pozwalam sobie na " nie-leżenie".
Ilona gratuluję synusia!! Ja też mam nadzieję na siusiaczka ;)))

ja narazie niewiele przytyłam,póki co przez wymioty to chudłam:confused: 2 tyg. temu ważyłam 54kg,(na poczatu ciązy 57) teraz pojawił się brzuszek, skończyły się mdłości, ale w spodnie jeszcze wchodzę;-)

A ja waże obecnie 63,5kg przy wzroście 172 a na pierwszej wizycie 13 tygodni temu ważyłam 62kg na kolejnych wizytach moja waga oscyluje raz jest 63 a nastepnym razem 63,5 i tak wkółko dlatego mnie to martwi ale najdziwniejsze jest to że nie wymiotowałam ani razu a apetyt mam większy niż przed ciążą

Przed chwilą zjadłam pierogi z kapusta i grzybami które wynalazłam w mojej zamrazarce, leżały tam od Bozgo Narodzenia:-D

Wszystkim dziękujemy za życzenia

Ilonka Gratuluje synka . Rozumiem zaskoczenie, my sie nastawiamy na synka wiec pewnie tak samo bym zareagowała na wieść o córeczce. Juz nawet mówimy do maleństwa jak do chłopca.

To lepiej mów jak do chłopczyka, bo ja chciałam córeczkę, a cały czas mówiłam jak do chłopczyka i proszę bardzo :-p:-) Ahh ta matczyna intuicja hah:-)

Oj Kochana jak ja bym tak chciała ...
Zważyłam sie ostatnio i to co odkryłam jest dla mnie ARMAGDONEM!!
Dziewczyny ja przytyłam już 7 kg!!!
I nie wiem skąd sie to wzięło , przeciez jem nie wiele wicej niz do tej pory ..
Może to miec związek z przyjmowaniem witamin ??
A może dlatego ,że od tygodnia leżę? Ale aż 7kg??!!
z 49 kg na 56 kg przy wzroscie 164cm..
Ja mam chyba cukrzycę jakąś ale wyniki miałam dobre..
Ile Wy już przytyłyście jeśli można zapytać?

A tak w ogóle to mnie już nosi , co prawda na dwór jeszcze nie wychodzę,
ale wyleżeć też już nie mogę , czuję się dobrze i nic mnie nie boli,
nie mam żadnego plamienia więc narazie pozwalam sobie na " nie-leżenie".
Ilona gratuluję synusia!! Ja też mam nadzieję na siusiaczka ;)))

Dziękuję :-):-) Wszystkie będziecie miały siusiaki ! Zaklinam Was hehehehe:rofl2:
:rofl2:
Co do wagi to mi trudno jest się określić ile przytyłam, bo zaszłam w ciążę zaraz po zabiegu laparoskopowym...i po nim ledwo jadłam i z wagi dużo zleciałam, potem raz miałam do przodu raz do tyłu, a na dzień dzisiejszy przy 170cm ważę tyle samo jak 2.08 (wtedy miałam wizytę) czyli 59 kg... a brzuszek rośnie więc nie wiem jak się to dzieje;-)

ja już mówię jakbym miała pewność ze to chłopiec. Ostatnio cały czas mówię ze mały nie chce ruszać, albo małemu nie smakuje jak mnie mdli albo ze chyba jest zmęczony bo ja zasypiam na stojąco ;) w sobotę powiedziałam nawet ze mój Kubuś tez jest na ślubie wiec jest o 1 osobę więcej ;)

ja już mówię jakbym miała pewność ze to chłopiec. Ostatnio cały czas mówię ze mały nie chce ruszać, albo małemu nie smakuje jak mnie mdli albo ze chyba jest zmęczony bo ja zasypiam na stojąco ;) w sobotę powiedziałam nawet ze mój Kubuś tez jest na ślubie wiec jest o 1 osobę więcej ;)

To w takim razie będzie Kubuś :-)!

reklama
Do góry