reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

AniaForever uważaj na siebie kochana! Dużo odpoczywaj i zaopatrz się w ten ciśnieniomierz... Ja odkąd mam, mierzę regularnie i wiem, że w jeden dzień nie mogę za bardzo przesadzać, aby nie doprowadzić się do okropnego stanu... Jest to naprawdę niewielki koszt a nie raz może zapobiec takim zdarzeniom!

gibaga dziwnego masz tego lekarza... A nie myślałaś o zmienie? Ja też zmieniłam i wyszło mi to na dobre, teraz mam USG na każdej wizycie, krótkie bo krótkie, ale zawsze pozwala się nacieszyć maleństwem!

reklama
Aniu koniecznie zgłos swojemu lekarzowi ze takei cos miało miejsce. takie zasłabniecia w ciazy są bardzo niebezpieczne. mozesz upaść uderzyć sie w głowę, brzuch, albo zrobic sobie jeszcze inaczej krzywde. poza tym jakas jest przyczyna takiej utraty świadomosci. Idź sobie zmierzyć ciśnienie do jakiejs apteki. Ale nie sama. Twoja córcia jeszcze za mała zeby nauczyć ja wezwać pomoc w razie czego.:-(

Aguś nie dziwie sie ze sie wkurzyłaś. ja bym też była wnerwiona na maksa. Oni sobie w kulki lecą. Człowiek sie nastawia a tu taki numer.
A kiedy zrobic ci to USG głupia frania?

ja jutro ide zalatwiac kredyt. jak dobrze pojdzie będziemy mieli maleńkie 35 metrowe mieszkanko, ale swoje :-). Trzymajcie kciuki zeby mi kredyt dali. jak nie dadzą to będę w wiadomościach regionalnych i ogólnokrajowych bo psychicznie to nie wyrobimy w tym mieszkaniu co teraz mieszkamy. Powinni dać, nie chcemy kosmicznie dużo, 125 tyś.

ale z tego co wiem to Gibaga chyba nie w kraju ma lekarza a w innych często jest tak ,że Usg robią tylko raz lub dwa...:eek:
Nawet u Nas standardowo się robi USG 3 razy przez całą ciążę niektórzy lekarze robią więcej i jak się chodzi prywatnie też prawie na każdej albo na każdej wizycie bo na czymś muszą zarabiac ;] A wiecie może jaka jest dopuszczalna dawka USG w ciąży tzn jakoś minutowo czy coś? Bo te fale chyba za zdrowe nie są :confused:

Witam sliczne brzuchatki!

Ja niedawno co wrocilam z parcy mam dzis straszny dzien niedosc ze pogoda okropna to jestem strasznie zla bo coraz czesciej dopda mnie wizja problemow finansowych a tu tyle wydatkow sie szykuje (tak to jest jak sie nie umie zadzic pienizkami) a tu tyle rzeczy dla dziecka trzeba kupic:-( :-(

Dotego od dwoch dni staramy sie wymyslic imie dla naszego chlopaka i nic nam sie wspolnie nie podoba mi to ogolnie sie podabaja imiona tylko dla dziewczynek! Masakra

Zjem sobie cos słodkiego to moze poprawi mi to humor :-(

MARGA- doskonale Ciebie rozumiem...zarowno w kwestii finansow, jak i imienia dla synka....zadne nam sie nie podoba na tyle, zeby sie zdecydowac...a myslimy nad tym juz od miesiaca...A co do finansow...to dobija mnie wieczny brak kasy....dla synka jeszcze nic nie kupilismy....tylko jakies pojedycze ubranka, ale to kropla w morzu potrzeb...a co dopiero mowic o wiekszych zakupach typu wozek, lozeczko...

Ja nie wiem jak to sie dzieje..oboje pracujemy, mamy 2 pensje, kochanie jeszcze czasem zlapie jakies dodatkowe zlecenie (informatyk, grafik), a i tak ciagle mamy problemy z kasa :( a za rok mamy wesele..teraz musimy placic zaliczki na sale i orkiestre i 2,5 tys pojdzie :(((( strasznie mnie to doluje:(

Szwagierka moja mieszka w Anglii i pierwsze i ostatnie USG miała robione w dzień porodu! Dopiero wtedy dowiedziała się, jaka płeć. Na moje to jest nienormalne, przecież w wielu przypadkach o chorobie dziecka kobiety dowiadują się w 14-20 tygodniu i dzięki temu można wyleczyć takie choroby...
A co do fal z usg nikt tego badania nie wykonuje w nadmiarze, dlatego uwaza się je za bezpieczne.

Naczytałam się tyle skrajnych opinii co do fal ultrasonograficznych i w ogóle, że lepiej wolę zostać ciemna masa i zdać się na lekarza :-D

Co porabiacie Kobietki ?
Ja mykam do wanny coś przekąsić jakąś książeczkę do łózia i chyba spać tak więc miłej nocki Kochane :)

reklama
ja tam prywatnie chodzę i mam na każdej wizycie , jeszcze sie nie zdarzyło żebym nie miała .. a to dziwne myslalam ze to kiedys jak jeszcze stare usg były to sie robiło rzadko a ze teraz raczej nie szkodzi tylko to dopochwowe . dlatego robi sie je tylko raz .. ale ja tam sie mylic moge tylko mam nadzieje ze to nie szkodzi mojemu Jaśkowi , a z drugiej strony to chyba nie mogłabym powiedziec gince ze nie chce usg bo to przeciez takie wspaniałe jest kiedy można swoja Dzidzie zobaczyc jak sie miewa;))) a Wy dziewczyny nie macie na każdej wizycie?

Do góry