reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

a nie na podstawie usg???? mi robili usg, najpierw byl pecherzyk a potem na kolejnym usg zobaczylam, ze jest bijace serduszko:)

Nie, nie na podstawie usg tylko na podstawie wysokości macicy! Widocznie w każdym szpitalu jest inaczej, bynajmniej u mnie:happy:
Lecę z psem na dwór i do wanny wskakujemy, zajrzę później czy coś nowego naskrobałyście;-)

reklama
a nie na podstawie usg???? mi robili usg, najpierw byl pecherzyk a potem na kolejnym usg zobaczylam, ze jest bijace serduszko:)
Ja późno poszłam do lekarza test zrobiłam jakoś w 11 tygodniu ( miałam brak objawów) a do lekarza w 12 jakoś i też nie miałam od razu usg tylko na następnej wizycie czyli 3 tyg później :eek:

A ja się przed chwilką dowiedziałam, że ciocia dostała od znajomej cały karton ubranek dla dziecka, w niedzielę/sobotę mamy przyjechać, mieliśmy pojechać z Damianem i mamą na Wszystkich Świętach i odebrać, ale ja nie wytrzymam tyle czasu, wystarczy, że miesiąc na połówkowe muszę czekać jeszcze...
A dopochwowe to jakie to? Wsadzanie palców przez lekarza? Bo jeżeli te, to chyba z 10 razy miałam!

Kochanie to jest normalne USG tylko pani Ci takie "patyczka" w gumce wsadza ;) a palcami bada czy szyjka się nie skróciła bądz nie ma rozwarcia;)
ja miałam to tylko raz lub dwa robione.

Heja lasencje ;) Ja dziś buszowałam na innych tematach bo na tym to nie nadążam z pisaniem hahah :p No ale widziałam, że była mowa o pająkach... Jezu jak ja się boję pająków, też mam totalny paraliż, jedyne co mi wtedy funkcjonuje to struny głosowe żeby się wydrzeć " Aaaaaa pomocy" :)

Gibaga No co za łysa piz.. a z tej klary! No chyba bym zaciupała francę! I jak długo teraz będziesz musiała czekać? A może umów się prywatnie do jakiejś innej?

Cuś jeszcze ciekawego się tu działo dzisiaj?
Jakaś dobra duszczyczka mi zrelacjonuje po łebkach?

A ja się przed chwilką dowiedziałam, że ciocia dostała od znajomej cały karton ubranek dla dziecka, w niedzielę/sobotę mamy przyjechać, mieliśmy pojechać z Damianem i mamą na Wszystkich Świętach i odebrać, ale ja nie wytrzymam tyle czasu, wystarczy, że miesiąc na połówkowe muszę czekać jeszcze...
A dopochwowe to jakie to? Wsadzanie palców przez lekarza? Bo jeżeli te, to chyba z 10 razy miałam!

he he he dowcipne...wsadzaja ci ultrasonograficznego penisa w gumie i podglądają tam gdzie słońce nie zagląda czyli w Andżelę ..........masakra antysexualna

Na podstawie wysokości macicy w 8 tygodniu.

żartujesz.......to co to za lekarze????????????? ja bym zwiała ......

Jak byś zwiała? Nie rozumiem! Przecież jak w ciąży jeszcze nie byłam to chodziłam do ginekolog, w sprawach no osobistych, i kiedy zrobiłam test, to poszłam po tygodniu do niej, ona powiedziała że zaraz sprawdzimy, zrobiła badanie i potwierdziła ciążę. Wg mnie to właśnie dobry lekarz...

A usg miałam za 3 tygodnie. Po co robić wcześniej, skoro i tak nie widać nic? A poza tym to szczerze dla mnie to bez różnicy, czy potwierdzono ciążę USg, czy kijem od golfa, ważne, że wszystko jest i było w porządku.

Aniu, nie wiem czy czytałaś, bo pisałam to na innym wątku (chłopiec czy dziewczynka bodajże) Pomyślałam, że może Cię to zainteresować więc wklejam tutaj :)

Rechotku
Imię Tomuś jest super, a jak czytałam w znaczeniu imion to po prostu ideał :) Świetny wybór kochana!

Toma- podwajać .Imię oznaczające bliźniaka.

Opanowany, skryty nie miota się z byle powodu. Bardzo rzadko się waha. Wierny, ufny, uczciwy i sprawiedliwy, dla tych których kocha
zrobiłby wszystko. To człowiek walki, który pragnie nadać sens ludzkiemu życiu. Posiada duże zdolności organizatorskie co owocuje sporymi sukcesami. W życiu gdy raz obierze sobie jakąś drogę bardzo trudno mu z niej zejść.

Pochodzenie:aramejskie

Zdrobnienia:Tomek, Tomuś, Tomaszek,

:)

Jak byś zwiała? Nie rozumiem! Przecież jak w ciąży jeszcze nie byłam to chodziłam do ginekolog, w sprawach no osobistych, i kiedy zrobiłam test, to poszłam po tygodniu do niej, ona powiedziała że zaraz sprawdzimy, zrobiła badanie i potwierdziła ciążę. Wg mnie to właśnie dobry lekarz...

no właśnie ciążę i to prawidłową potwierdza się przez USG....tak to równie dobrze mogla ją z wargi sromowej wywróżyć......
nie kumam ...czemu ci nie zrobiła USG od razu .....jak ci test wyszedł pozytywnie to jej potwierdzenie w ten sposób nic nie zmieniło.....

reklama
Do góry