reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Sloneczka moje- jestem juz....widze, ze moj sms do Was dotral :) bardzo sie ciesze:) i baaardzo dziekuje za wsparcie Waszym smsem :))) jestescie kochane...

Powiem tak...lekarz jak uslyszal co robilam w weekend, to taka opr....mi dal, ze glowa boli...naprawde zdenerwowal sie na mnie....wytlumaczyl, ze ciaza to nie choroba, ale nie wolno sie forsowac...ze trzeba rozsadnie mierzyc sily....

Postraszyl mnie i zrobil badanie....najpierw sprawdzil czy szyjka sie nie skraca...na szczescie nie...i rozwarcia tez nie ma, lozysko na miejscu i sie nie odkleja...wiec juz mi ulzylo...a potem z zapartym tchem czekalam az mi pokaze synka i jego bijace serduszko... i najpierw nic nie widzialam, a potem pokazal mi jak bije...w jednej sekundzie stres ze mnie zszedl i lzy poplynely z oczu....od razu zrobil dokladne pomiary, bo powiedzial, ze skoro jestem to zrobi mi polowkowe badanie...

na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

a co do bolow glowy- to ja tez mialam okropne, dzien w dzien...i moj gin kazal mi isc do neurologa, bo powiedzial, ze nawet w ciazy to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic...ale na szczescie mi przeszlo samo...czego i wam zycze :))))

Wspaniale że wszystko ok !!! super!!! A co mówil na plamienia - aa to przez forsowanie się pewnie???

Ostatnia edycja:
reklama
Kalinka Ale się cieszę, że wszystko ok. Normalnie się poryczałam ze szczęścia jak czytałam to co napisałaś kochanie. Teraz masz nauczkę nie przesadzaj z wysiłkiem. Dbaj o siebie bo dbając o swoje dobre samopoczucie dbasz też o zdrowie synusia :-) Cmoktusie kochanie :rofl2:

A tak przy okazji to byłam na temacie poród na wesoło (CIĄŻA PORÓD POŁÓG -> PORÓD NA WESOŁO) warto poczytać, słuchajcie ja to byłam posikana z niektórych historii, tak się głośno śmiałam, że aż moje psy na mnie patrzyły jak na głupią jakąś hahahha:-D:-D:-D:-D

[B pisze:
poziomeczka_82;
[B pisze:
4239289]No właśnie te 250 zl to ogromny koszt a już wyliczam co będzie trzeba kupić dla maleństwa, robicie już jakieś zakupy czy jesteście przesądne? Bo ja słyszałam od znajomych brzuchatek, że przed
6 m-cem nic się nie kupuje.[/B]

Ja nie jestem przesądna, czekam tylko na potwierdzenie płci dziecka i mogę wtedy kupowac ubranka - juz się nie moge doczekać. Łóżeczko, wózek i takie tam inne to już mam po starszym dziecku.

Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie swedzi od 3 dni po tym leku...

Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie sedzi od 3 dni po tym leku...

To może lek nietrafiony że Cię swędzi albo nie zadziałał - nie zniszczył paskudztwa - chyba nie powinno swędzieć wogóle po leczeniu, no chyba że jestes uczulona na jakiś składnik tego leku.

...na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

a co do bolow glowy- to ja tez mialam okropne, dzien w dzien...i moj gin kazal mi isc do neurologa, bo powiedzial, ze nawet w ciazy to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic...ale na szczescie mi przeszlo samo...czego i wam zycze :))))
Super że Synuś rośnie i ma się dobrze:tak:
Pewnie zmiana pogody tak na Ciebie zadziałała - odpocznij sobie po południu kochana.
Pewnie tak:sorry: Ach ta jesień... :confused2:
Widziałam takie zwykłe łóżeczko w Ikei za 100 zł i już też rozglądam się za paroma rzeczami a najbardziej rajcują mnie ciuszki :) takie sliczniusie :)]wózek też sobie upatrzyłam.
Te turystyczne nie są chyba dobre bo nisko właśnie mają ten materacyk i będzie cię pewnie kręgosłup bolał od tego schylania.
My wzięliśmy sobie za cel kupić porządne łóżeczko z myślą o 2 drugim dzidziusiu troche wydamy bo coś koło 400 zl ale myślę że warto;-) A turystyczne są dobre w podróż, bo tak normalnie maluszkom w nich odkształca się kręgosłup:sorry: zrobiłam wywiad sklepowy;-):-D

No kurczę nie wiem, jeszcze na jakieś 4-5 dni zostało tabletek, potam muszę zrobić siuśki, i morfologię a za 2 tygodnie do lekarza miałam sie znowu zarejestrować, i wtedy jej powiem, że mnie swędziało, chociaż wydaje mi się, że nic mi nie pomaga...chyba że przez 4 dni coś się zmieni.

ja tak samo czekałam z potwierdzeniem płci. Teraz już wiem, że dziewczynka (od wczoraj) i czekam aż mój mężuś mnie zabierze do sklepu PEPCO tam są super ciuszki i tanie mąż ostatnio kupił mi (na naszą rocznicę ślubu :-D) taki śliczny biały kaftanik z dwoma pieskami za niecałe 5 zł :cool2: Więc jak mnie tam zabierze to se poszaleje :cool2:

reklama
Pati no szkoda. Ej ale wiecie co, jestem zakręcona jak...tampon...poszłam zapłacić rachunki, a nie wzięłam ani rachunku ani pieniędzy...powiedziałam a w dupie, drugi raz nie wychodzę, JAK ZIMNO toć to -5 na dworzu...będę szła do szkoły, to zapłacę przy okazji. Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie swedzi od 3 dni po tym leku...
to coś nie tak nie powinno Cię swędzieć:eek: Jak najszybciej idź do gin. żeby Ci coś innego zapisał:tak:

Do góry