reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Poziomeczko, super Kochana, moŻemy zorganizować mini party dla lodóweczek! Ale super:) Aż się podnieciłam, to jak dzisiaj o 21 wszystkie na BB?:)
Tak, krokiety już się mrożą, a reszta to dzień wcześniej. No i ciasta ale to kazała przyjść 4 dni wcześniej, bo trzeba jeszcze powiedzieć jakie napisy, czy ze zdjęciem i takie tam...No i obrączkę mam za dużą, ale nasz znajomy jest teraz na urlopie, i chyba po ślubie ją zmniejszymy.

reklama
no ja Cię olałam chociaż faktycznie widziałam że kilka razy się dopominasz o odpowiedź tlyko że akurat ja nie umiem odpowiedzieć :-D

a słuchajcie, jak powinnam mieć teraz mocz i krew tzn wyniki do ginka, a mam zrobione tydzień temu w spzitalu (fajne wyniki, np zamiast podać liczbę leukocytów to mam napisane "mało") to wystarczy czy po tygodniu leków podtrzymujących machnąć jutro nowe??

co prawda nie ale wydaje mi się ze jest ok ja ostatnio miałam wysoki poziom leukocytów w moczu co było spowodowane infekcją i musiałam trochę się podleczyć, więc w twoim przypadku czytała bym to jak pozytywny wynik, a w każdym razie brak infekcji:-)

No właśnie te 250 zl to ogromny koszt a już wyliczam co będzie trzeba kupić dla maleństwa, robicie już jakieś zakupy czy jesteście przesądne? Bo ja słyszałam od znajomych brzuchatek, że przed
6 m-cem nic się nie kupuje.

To dziś 21 impreza na BB zabrać ze sobą proszę kanapeczki i mleczko z miodem ! Dobra zabawa gwarantowana :)

A jak gucha sukienka ?

Ostatnia edycja:
Eeeeeeeeee tam te przesądy są do kitu jak by miało coś się stać, to się stanie...odpukać ale taka prawda co mają ciuszki do poronienia, no pomyślcie?!
Ja niebawem wanienkę muszę kupić, i za łóżeczkiem się rozglądamy, bo dostaliśmy, ale zadowolona nie jestem, bo to jest bardziej turystyczne, całkiem nisko ma materacyk, straszna niewygoda, a na allegro widzieliśmy super łóżeczko z baldachimem za 150zł, więc chyba będę za allegro, muszę się zorientować ile u nas w sklepach kosztują, no i w listopadzie mam od ciotek dostanie ciuszków w pip, ale trzeba je posegregować, co jest a czego nie ma no i podokupować...

Sloneczka moje- jestem juz....widze, ze moj sms do Was dotral :) bardzo sie ciesze:) i baaardzo dziekuje za wsparcie Waszym smsem :))) jestescie kochane...

Powiem tak...lekarz jak uslyszal co robilam w weekend, to taka opr....mi dal, ze glowa boli...naprawde zdenerwowal sie na mnie....wytlumaczyl, ze ciaza to nie choroba, ale nie wolno sie forsowac...ze trzeba rozsadnie mierzyc sily....

Postraszyl mnie i zrobil badanie....najpierw sprawdzil czy szyjka sie nie skraca...na szczescie nie...i rozwarcia tez nie ma, lozysko na miejscu i sie nie odkleja...wiec juz mi ulzylo...a potem z zapartym tchem czekalam az mi pokaze synka i jego bijace serduszko... i najpierw nic nie widzialam, a potem pokazal mi jak bije...w jednej sekundzie stres ze mnie zszedl i lzy poplynely z oczu....od razu zrobil dokladne pomiary, bo powiedzial, ze skoro jestem to zrobi mi polowkowe badanie...

na szczescie wszsytko wyszlo ok:) powiedzial, ze synek moze wazyc juz nawet 450 gram:))co do dlugosci to powiedzial, ze juz sie nie da calego zmierzyc, bo sie kuli, bo juz mam malo miesca...ale tak mniej wiecej od czubka glowy do posladkow ma ok. 16 cm a z nozkami pewnie ponad 20 :)plec nie ulegla zmianie :) widzialam jajeczka i fujarke :))

Kochane, po tym stresie jestem tak zmeczona, ze masakra.....

a co do bolow glowy- to ja tez mialam okropne, dzien w dzien...i moj gin kazal mi isc do neurologa, bo powiedzial, ze nawet w ciazy to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic...ale na szczescie mi przeszlo samo...czego i wam zycze :))))

Widziałam takie zwykłe łóżeczko w Ikei za 100 zł i już też rozglądam się za paroma rzeczami a najbardziej rajcują mnie ciuszki :) takie sliczniusie :)]wózek też sobie upatrzyłam.
Te turystyczne nie są chyba dobre bo nisko właśnie mają ten materacyk i będzie cię pewnie kręgosłup bolał od tego schylania.

No właśnie bo to USG 3D to kupę kasy kosztuje, a ja wolałabym te pieniążki na coś innego wydać.
Nie mam pomysłu na obiad, i w ogóle u Was też taka paskudna pogoda?
Nic się nie chce.

Teraz doczytałam, że coś się stało z Kaliną nie z Najeli.
Dobrze, że wszystko ok.
dokładnie choć u mnie tanio robią 3d ale nie idę wolę dołożyć wiecej i kupić Gabrysiowi taką zbajerowaną pościel:-D
No właśnie te 250 zl to ogromny koszt a już wyliczam co będzie trzeba kupić dla maleństwa, robicie już jakieś zakupy czy jesteście przesądne? Bo ja słyszałam od znajomych brzuchatek, że przed

To dziś 21 impreza na BB zabrać ze sobą proszę kanapeczki i mleczko z miodem ! Dobra zabawa gwarantowana :)

A jak gucha sukienka ?
Ja tam przesądom mówię NIE!!!!:-D Jestem tego zdania jak ma mi się coś stać to i tak się stanie:sorry: a na pewno nie będzie to przez śpioszki czy farbowanie włosów;-) Już mam kombinezonik 3 x body, skarpetusie i jedne śpioszki:-D no i mama i teściowa już gdzieś kupkę zbieraja ubranek:confused2: To ja odpadam o 21 będę się grzać pod kocykiem wtulona w mężusia:-p

[B pisze:
poziomeczka_82;. [/B]

Mam też do Was pytanie:
Za 4 tyg mam zrobić sobie USG 3D - zalecił lekarz, ale słyszałam , że badania połówkowe czy też genetyczne ( nie wiem czy to to samo) wykonywane jest i tak w USG 2D a te 3D to tylko bajer - jak myślicie warto jest robić USG 3D, czy już robiłyście?
Ja akurat robię w 3d czy nawet 4 d - robię 7 października - za 200 zł, ale mnie skierowała doktorka do swojego kolegi zresztą. Dobry lekarz pewnie widzi i w 2d, bo jakoś wcześniej tylko takie mieli usg.

reklama

To dziś 21 impreza na BB zabrać ze sobą proszę kanapeczki i mleczko z miodem ! Dobra zabawa gwarantowanana
Ja nic jeszcze nie kupiłam z racji tego, że nie chce mi się ( pominę fakt, że ostatnio to mi się nic nie chcę :crazy:) szukac dobrego kantoru, żeby większa sumę pieniędzy wymienić zaplanowałam zakupy na koniec października i to najchętniej żeby kupić wszystko co potrzeba na raz ale wiem, że tak się nie da chociaż z moimi zdolnościami to bym się nie zdziwiła. Ja dopiero mam zamiar zrobić jakąś pożądną listę co będzie potrzeba i tez się nie mogę za to zabrac :wściekła/y:

Do góry