reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

hehe ale zawalam forum moimi fotkami :-)
to zdjęcia z wczorajszego werandowania z jesiennego ale słonecznego balkonu :-)

aaa dzisiaj mijają dwa miesiące jak jestem mężatką :tak:

reklama
Jestem i ja :-)

Wróciłam z wizyty. Wszystko OK. Mała standardowo już ma tętno 140 i wszystko jest z Nią dobrze.
Odebrałam wyniki badań... Ginka chce mnie wysłać do Instytutu Hematologii ... Płytki znowu mi mocno spadły, teraz mam już 129 tysięcy... Podejrzewam że tym razem też nie dostanę znieczulenia przy porodzie... :-(
W opisie USG mam że łożysko jest na przedniej ścianie, 0 stopień dojrzałości. No i waga 310 gramów była tydzień temu :-)

Zaraz wrzucę fotki. A teraz spadam ugotować rosół a na drugie będzie spaghetti :-)

Kasiorek mocno Cie przytulam. nie denerwuj sie, bo to szkodzi maleństwu. Dobrze z maz juz w domku.

Któraś pytała o cukry, otóz według norm na początku ciązyk azda z nas powinna miec oznaczone poziom glukozy wekrwi na czczo. To jest wazne bo cukrzyca moze sie pojawic juz od początku ciązy. I kazda powinna miec zrobione kolejne badanie po spozyciu 50g glukozy, tak miedzy 24 a 28 tygodniem. jeśli wynik wyjdzie dobry to juz spo0kój, jeśli w granicach normy powtarza sie to badanie miedzy 32 a 35 tygodniem. Jeśli wynik wychodzi zły, to robi sie wieksze obciązenie a sprawdza poziom po godzinie i po 3 goodzinach. Po tym orientuja sie czy jest cukrzyca i co robic. no dobra jestem wyedukowana bo popytalam dokladnie lekarza co mnie moze czekać.

ja dzis musze zastosować sie do swoich rad i wrzucic na luz. Poszłam do sklepu kupic tylko owoce i odrobine warzyw. stoje w kolejce, mam w koszyku co trzeba inagle zrobiło mi sie gorąco a potem ciemno przed oczami. Musiałam wyjść z kolejki i usiadłam tak jak stałam na podłodze. Na szczęscie to fajny sklep, znaja mnie tam bo robie zakupy co 2 dni u nich. zaraz przyleciała jakaś dziewczyna, dała mi krzesełko, wody, poczekała az mi sie unormuje, dojde do siebie. a potem skasowała mi to co kupiłam i zatrudniła praktykanta którego tam akurat maja zeby mi to odniósł do domu. Mam tylko przez ulice i jakies 20 metrów ale duzo mi pomógł. Wiec odwołałam korki, siedze w fotelu otulona kocykiem i odpoczywam. Mąz wróci opk 24 albo póxniej wiec do tego czasu mi powinno przejsć. szkoda tylko tych dzieciaków od korepetycje, ale nie dała bym rady myśleć teraz

re3chotku ja slyszałam ze nie powinno osie w wysokiej ciazy, wiec gdzie ok 8 miesiąca, bo wtedy brzuszek juz jest pokaźny i dziecko duże. ale nie iwem na sto procent

ojć Anisen, faktycznie leż i odpoczywaj i zmykaj od komputera!!prześpij się może i wracaj do sił!!
Tygrynko dziękuje znikam sie przespac, porządki nie zając nie uciekną.
doczytałam źe u Ciebie dobrze , ufff. Bardzo się cieszę. Całuski dla maluszka:-)
wszystkiego naj naj lepszego z okazji dwu- miesięcznicy

reklama
shingle super że wszytko ok a spagethi super pomysł tez już za mna chodzi:tak:

moje samopoczucie dzisiaj jest ciężkie do tego nie moge się wyrwać z pracy bo mamy właśnie taką zadymę że szok
strasznie mnie boli na dole z prawej strony brzuszka:-( miałyście coś takiego?

Do góry