reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

hey wlaśnie skończyłam ryczeć

.....mam łożysko przodujące więc juz do końca ciąży w domu lub w szpitalu....dostałam L4.....na miesiąc

widziałam maleństwo ale przez pochwę nie dało za wiele zobaczyć a przez brzuch nic nie widać bo ma za dużo tłuszczyku...serce bije, ma żołądek i nerki ale nic wiecej lekarz nie widzi niestety chyba jest prawidłowo rozwinięte jak na swój wiek.....w związku z czym w 22 tygodniu mam jechać na USG do Łodzi do jakiejś kliniki podobno maja super USG i tam mi sprawdzą co i jak jestem przerażona.....rycze non stop.....i załamana.....boje sie ze coś zobaczył i dlatego mnie tam wysyła.......

Nic Ci nie wypatrzył!!! Wysyła Cię na RUTYNOWE USG, kótre ma się odbyć między 20-24 tygodniem ciązy. Gdzie bada się wszystkie narzady wew. Skoro juz wie, że jest problem z obejrzenie mdziciaczka to wysyła Cię nie do kliniki, a do miejsca gdzie WIE ŻE JEST DOBRY SPRZĘT. Tym się akurat nie masz co martwić.

A któryś z lekarzy juz Ci chyba mówil o tym przodujacym łozysku. Ja na tego państwowego bencwala do kótrego do tej pory chodziłaś nasłałym chłopa, niech z nim porzadek robi.
Teraz dla Ciebie tylko spokój i duzo odopoczynku.

reklama
Rechotku babo musisz być silna. Ciesz się że będziesz miała USG na super sprzęcie :-) Mocno trzymam kciuki i wierzę, porawka ja wiem że wszystko będzie OK. Musi być i już ;-)

RECHOTKU POJDZIEMY RAZEM NA TO USG . DZIEWCZYNY JA TO WAM ZAZDROSZCZE CHODZICIE NA USG - JA MIALAM 12 TYG A TERAZ BEDE BEDE MIALA W 23 TYG A POZNIEJ......???? MOZE PRZED PORODOWKA ..:no:GDYBY NIE TO ZE BYLAM W POLSCE TYLKO PO TO ZEBY ZROBIC BADANIA U MOJEGO LEKARZA TO MUSI MI WYSTARCZYC BO TERAZ RYZYKOWAC TAK DLUGIEJ DROGI NIE BEDE
RECHOTKU BEDZIEMY Z TOBA FAJNIE ZE JUZ TROSZKE INACZEJ NA TO PATRZYSZ I ZACZYNASZ ZARTOWAC:tak:

Rechotku Nie martw się, lekarz nic złego nie zobaczył. Wiem, że się deneruwjesz, to naturalne. Ale trzeba być dobrej myśli, bo dobre myśli przyciągają dobre zdarzenia ;-) Ważne, że wykrył to łożysko i teraz ty i dzidziuś będziecie teraz pod fachową opieką. Postaraj się nie płakać bo to dzidzi nie pomoże, a ono przecież już teraz wyczuwa Twoje emocje. Dbaj o siebie teraz bardzo, oszczędzaj się i pisz do nas a od razu poczujesz się lepiej :-) A te grzybki to usmażymy 7_13_17[1].gif, precz z grzybami :-p

Nic Ci nie wypatrzył!!! Wysyła Cię na RUTYNOWE USG, kótre ma się odbyć między 20-24 tygodniem ciązy. Gdzie bada się wszystkie narzady wew. Skoro juz wie, że jest problem z obejrzenie mdziciaczka to wysyła Cię nie do kliniki, a do miejsca gdzie WIE ŻE JEST DOBRY SPRZĘT. Tym się akurat nie masz co martwić.

A któryś z lekarzy juz Ci chyba mówil o tym przodujacym łozysku. Ja na tego państwowego bencwala do kótrego do tej pory chodziłaś nasłałym chłopa, niech z nim porzadek robi.
Teraz dla Ciebie tylko spokój i duzo odopoczynku.

Pysiu właśnie tylko ten bendzwał mnie przyjął i starał się cokolwiek zobaczyć....next week we wtornik mam wizytę u innego lekarza, pójdę jeszcze do stu jak trzeba...ale wczoraj się troszkę załamałam...ale chyba, nie zobaczył tam nic złego skoro dopiero za miesiąc każe mi się zgłosić w tej Łodzi,

Martwi mnie to łożysko, życie mi się sypie...mój chłop przegina pałę.....czuje się z tym wszystkim taka sama....wam się moge chociaż zawsze pożalić......

Hej kwiatuszki.
moge sobie poprzeklinać, bo mnie trafia. Byłamo oddać arkusze do sprawdzenia i ... okazało sie ze przez ten czas zmienili sposób wypełniania tego dziadostwa ale nikt nie raczył mnie poinformować. Ku..... wa muszę wszystklo napisać jeszcze raz, 25 arkuszy, kazdy 6 stron A4. Ja nie pier.... papier, po prostu mnie rozniesie. Miałam mieć spokojny tydzien a tu musze to zrobic na piątek. jutro mam korki od 15 do 20 wiec po południu nie dam rady, dzis na 17 ide na korki, w środe mamy lekarza i o 15.30 trzeba wyjechać. jedynie czwartek mi zostaje. Ja nie pier... . po prostu strzelic sobie w głowę.
Na dodatek odebrałam wyniki badań i nie wiem czy jest cos dziwnego. w badaniu moczu mam napisane w krwinkach czerwonych_ śweże, pojedyńcze

a najgorsze że niezbyt dobrze sie czuję, a tu trzeba isc i przez 1,5 godziny myśleć na 150%.
no to sobie poklęlam, przepraszam dziewczynki :zawstydzona/y:
nie denerwuj się Kochana:-( Wiem że ciężko ale musisz być silna dla Kingusi!:tak::-( Co do badań to na pewno jest wszystko ok;-):tak:
Super wózeczki!:tak::-)
Dziewczynki... przepraszam że tu o tym piszę ale właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka (też lutówka) straciła swoje maleństwo - dziś się okazało że płód był martwy... nie mogę przestać o niej myśleć, popłakałam się strasznie, chyba zaraz pęknie mi serce...:-:)-:)-(
Boże co za tragedia i niby pierwszy trymestr minął a tu gorzej niż w pierwszym musimy uważać:-:)-:)-(
Jestem po wizycie. Na początku dziękuje Wam bardzo za trzymanie kciukasów :-) Wszystko jest z małym ok waży 330 gram. Nie było to usg połówkowe bo mój gin na takie wysyła do szpitala w którym pracuje i przy okazji będzie wtedy badanie na obciążenie glukozą.
Tym razem już ewidentnie było widać siusiaka i całą resztę, urósł mu przez miesiąc hehe
Super GRATULUJE ZDROWEGO SYNUSIA!!!!:-D

.....mam łożysko przodujące więc juz do końca ciąży w domu lub w szpitalu....dostałam L4.....na miesiąc

widziałam maleństwo ale przez pochwę nie dało za wiele zobaczyć a przez brzuch nic nie widać bo ma za dużo tłuszczyku...serce bije, ma żołądek i nerki ale nic wiecej lekarz nie widzi niestety chyba jest prawidłowo rozwinięte jak na swój wiek.....w związku z czym w 22 tygodniu mam jechać na USG do Łodzi do jakiejś kliniki podobno maja super USG i tam mi sprawdzą co i jak jestem przerażona.....rycze non stop.....i załamana.....boje sie ze coś zobaczył i dlatego mnie tam wysyła.......

aaa. a w pipce mam cały las tropikalnych grzybów.....
Kochana nie martw się wszystko będzie ok będziesz się oszczędzać i będzie ok a dzidziuś na pewno zdrowy!!!! A grzybki po leczenie znikną zobaczysz;-)

Ja lecę do pracy napisze do Was za 15 minut pa:-D

Rechotku- zgadzam sie z reszta dziewczyn...co do lozyska- musisz odpoczywac i bardzo na siebie uwazac. A wizyta sie nie martw, bo to sa obowiazkowe badania wykonywane pomiedzy 20-22 tc (tzw.usg polowkowe), w czasie ktorego lekarz dokonuje wszystkich pomiarow...najwazniejsze jest, zeby sprzet byl dosc dobry, zeby badanie bylo przeprowadzone poprawnie...ja pojde do mojego ginka na polowkowe i potem tez na wlasna reke do takiego, ktory ma super sprzet...niech wszystko dokladnie sprawdzi...
Wiec Kochana!!!!nosek do gory :) wszystko bedzie dobrze!!!:)))
a co ten Twoj chlopina zrobil, ze tak przegina???

No ja już w pracy;-):-) Coś dzisiaj wstać nie mogłam ale się wyrobiłam i szybko nadrobiłam zaległości na forum ale jak skończyłam czytać jak zobaczyłam która godzina to wystrzeliłam jak z procy:szok: Ale zdążyłam:-D a tak w ogóle to dzień dobry Lodóweczki:-D Już jutro idziemy na USG prywatnie może Kruszynka pokaże co tam ma między nóżkami:sorry: Dzisiaj mam potwornego lenia teraz byle do 16:-p:-D Miłego przedpołudnia i smacznych śniadanek!:-D

Good Morning Lejdis:-) godzinę nadrabiałam co naskrobałyście, a i tak pewnie nie wszystko dokładnie przeczytałam:baffled:

.....mam łożysko przodujące więc juz do końca ciąży w domu lub w szpitalu....dostałam L4.....na miesiąc serce bije, ma żołądek i nerki ale nic wiecej lekarz nie widzi niestety chyba jest prawidłowo rozwinięte jak na swój wiek.....w związku z czym w 22 tygodniu mam jechać na USG do Łodzi do jakiejś kliniki podobno maja super USG i tam mi sprawdzą co i jak jestem przerażona.....rycze non stop.....i załamana.....boje sie ze coś zobaczył i dlatego mnie tam wysyła.......

Kochana najważniejsze, że z Maleństwem w porządku, serduszko bije, a rzeczywiście lekarz pewnie Cię wysyła do tej Łodzi, bo tam jest lepsze USG i nie ma innego powodu...proszę nie denerwuj się i myśl pozytywnie, bo my jesteśmy z Tobą:-D

Ja dzisiaj byłam na państwowym USG i drugi lekarz potwierdził Milenkę :-D Waży już całe 300 gramów :-)

shingle to jeszcze raz gratuluję Milenki:-)

Dziewczynki... przepraszam że tu o tym piszę ale właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka (też lutówka) straciła swoje maleństwo - dziś się okazało że płód był martwy... nie mogę przestać o niej myśleć, popłakałam się strasznie, chyba zaraz pęknie mi serce...:-:)-:)-(
kejt kurczę strasznie to przykre...:-(

Jestem po wizycie. Na początku dziękuje Wam bardzo za trzymanie kciukasów :-) Wszystko jest z małym ok waży 330 gram. Nie było to usg połówkowe bo mój gin na takie wysyła do szpitala w którym pracuje i przy okazji będzie wtedy badanie na obciążenie glukozą.
Tym razem już ewidentnie było widać siusiaka i całą resztę, urósł mu przez miesiąc hehe

Super, że wszystko w porządeczku i jeszcze raz gratki sisiorka:-D

A ja mam takie pytanko, czy w waszych związkach zdarzają się przekleństwa w czasie kłótni?

Gucha pewnie, że się kłócimy, ale raczej tak na chwilkę i zaraz już jest normalnie:-D i czasem też jakieś przekleństwo się zdarzy jak już mam mega nerwy:-p

Troche sie dzis rano zdolowalam...bo dowiedzialam sie ze moja bliska kolezanka stracila fasolkę.....był to oczywiscie poczatek ale mimo wszytsko jakos mnie za serce scisnelo...ehhh zycie.
Ja mam Beagla..takie cus jak na zdjeciu

Czarodziejka współczuję koleżance, bo czy to jest początek, środek czy koniec to zawsze jest niesamowicie bolesne przeżycie:-( mi też się taki psiak podoba i może sobie kiedyś takiego sprawimy:-)

A tak a propos... Ma ktoś kontakt z Tygrynką poza NK i BB ?? Żeby ją wspierać i pisać, że o niej myślimy!
Najeli ja już kiedyś taką propozycją rzuciłam (o ile pamiętam:-p), że jedna czy dwie dziewczyny mogłyby napisać do innych dziewczyn na priva swój numer telefonu i wtedy jak któraś znalazłaby się w szpitalu lub z innych powodów nie miałaby dostępu do neta to mogłaby poinformować smsem i nie denerwowałybyśmy się i wiedziałybyśmy co się dzieje:-) co myślicie o tym pomyśle???

Wczoraj był bardzo fajny dzionek:-D czułam się rewelacyjnie i pogoda też była normalnie wiosenna:-) rano pojechałam z Mężusiem do Raciborza do Castoramy:-) oczywiście było tam wiele innych sklepów i pooglądaliśmy przy okazji sprzęt AGD do kuchni, w chińskim markecie kupiłam nawet fajne jeansy ciążowe za 59zł (jestem zadowolona, że taka cena i, że już nie muszę za nimi latać), no i kupiliśmy panele do kuchni:-)

Po południu pojechałam ze szwagierką do IKEI w Katowicach i udało nam się kupić parę ładnych i tanich szafek i półek do łazienki, a poza tym zahaczyłyśmy o inne sklepy i mamy wszystkie dodatki i pierdółki do tej łazienki kupione:-D więc dziś można będzie tam wysprzątać i wszystko ułożyć i już spokojnie z niej korzystać:-) a chłopaki zrobili nam niespodziankę i jak przyjechałyśmy (nie było nas chyba z 5h:-p) to panele były już w kuchni położone, więc może też nie będzie się remont kuchni ciągnął w nieskończoność:-)

Cały czas myślę o Tygrynce i kurczę trzymam ogromnie mocno kciuki, by wszystko było w porządku i żeby do nas wróciła razem z Maleństwem:-)

P.S. Widziałam, że pisałyście o wózkach...powiem Wam, że mi się taki niedrogi spodobał na allegro, no ale nim się na niego zdecydujemy to i tak musimy go na żywo zobaczyć jak gdzieś będzie w jakimś sklepie
:-) podobają mi się kolory: bordo+okręgi; oliwka+okręgi; limonka+kwiaty; oliwka+mozaika:-D
http://www.allegro.pl/item740682940_kunert_polskie_wozki_na_paskach_fotelik_gratis.html

Śnieżynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeśli takie są:-)

Ostatnia edycja:
reklama
RECHOT tylko sie nie denerwuj bo to dzidzi na dobre nie idzie! A o łózysku przodujacym duzo czytalam i jest taka mozliwosc ze sie podniesie jesli cie to pocieszy to moja szwagierka tez miala łożyszko przodujace i urodzila zdrowe bliźniaki! mi gin tez niechcial robic usg polowkowego w 19 tygodniu kazal przyjsc w 22 bo bedzie lepiej wszystko widac!

A TAK WOGÓLE TO DZIEŃDOBRY!!

Do góry