reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dziewczyny - jak to jest z zalatwianiem becikowego?? bo teraz trzeba sie do gina zglosic do 10 tc .. a ja sie zapomnialam mojego zapytac. Wogole czy mozna chodzic do prywatnego czy tylko panstwowy to moze zaswiadczyc??

oooo właśnie też bardzo interesuje mnie ten tamat, ja byłam w zeszłym tygodniu u ginki i będę dopiero w 11 tyg, ale nie mam pojęcia czy to trzeba mieć jakieś zaświadczenie czy nie i kiedy się to zgłasza ????? :confused:
proszę o wszelkie info na ten temat :-)
z góry DZIĘKUJĘ

reklama
Witajcie Brzuchatki :-D

Ogromnie się cieszę, że wczorajsze wizyty się udały :tak: Czekamy na fotki ;-)

Co do becikowego to przy składaniu wniosku trzeba mieć zaświadczenie od lekarza że kobitka była pod opieką od 10 tc. Może być także od prywatnego lekarza.

U nas dzisiaj pogoda do bani :-( i to ma być lato ?!?!
Samopoczucie w sumie nie najgorsze. Tylko trochę mnie głowa boli...

Miłego dnia Dziewczynki:-)

HEJ
U mnie za oknem pazdziernik, no ale coz...oprocz tego pada, juz sie nie moge doczekac 16tej, chcoiaz nie ukrywam,ze troche sie boje, w koncu wrocil moj M po 9 dniach :-p ! wiec nareszcie pojdziemy razem do lekarza. Dziewczyny a Wy chodzice same czy z M? ja ide pierwszy raz takze nawet nie wiem jak to bedzie przebigalo...:zawstydzona/y::-D

Ja chodzę sama. Narazie...:-D Mój M chce iść ze mną na USG genetyczne, ale ja nie wiem czy chcę żeby był ze mną... Wiecie ja przed wizytą straszliwie świruję a M patrzy na mnie jak na wariatkę. A mój ginek nagrywa wizytę na płytkę więc i tak zobaczy Fasolkę "w akcji" :-p
Losek daj znać po wizycie co słychać u Dzidzi ;-)

ja sie troche stresuje tym, ze pojde z nim bo nie wiem jak przebiega taka wizyta, bo na pewnoe bedzie jeszcze mi robil usg dopochwowe , bo na usg na brzuchu za szybko.. hmmm sama nie wiem :p

no to super, a dlaczego dal Ci luetine, tak profilaktycznie?:confused:

Losek dostałam Luteinę profilaktycznie...ginek powiedział, że na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc:-) pęcherzyk miał 7mm:-)

jest serduszko - dzidzia ma 8mm

Gosia no to super i strasznie się cieszę:-)

Dziewczyny - jak to jest z zalatwianiem becikowego?? bo teraz trzeba sie do gina zglosic do 10 tc .. a ja sie zapomnialam mojego zapytac. Wogole czy mozna chodzic do prywatnego czy tylko panstwowy to moze zaswiadczyc??

Z tym becikowym to jest chyba tak, że obojętnie jaki ginek (prywatrny czy państwoyw) założy Ci kartę ciąży przez 10tc lub wystawi zaświadczenie (np. do pracy), że jesteś w ciąży też przez 10 tc i potem przy składaniu wniosku to się okazuje czy dołącza:-p

HEJ
U mnie za oknem pazdziernik, no ale coz...oprocz tego pada, juz sie nie moge doczekac 16tej, chcoiaz nie ukrywam,ze troche sie boje, w koncu wrocil moj M po 9 dniach :-p ! wiec nareszcie pojdziemy razem do lekarza. Dziewczyny a Wy chodzice same czy z M? ja ide pierwszy raz takze nawet nie wiem jak to bedzie przebigalo...:zawstydzona/y::-D

Losek ja będę chodziła z moim Mężem, bo bardzo tego chcemy:-) wczoraj go akurat nie było, bo nie mógł, ale następnym razem będziemy razem:-) i jakoś wcale mnie nie krępuję, że ginek miałby przy nim robić mi USG dowcipne, bo przeciez to mój Mąż:-)

ja sie troche stresuje tym, ze pojde z nim bo nie wiem jak przebiega taka wizyta, bo na pewnoe bedzie jeszcze mi robil usg dopochwowe , bo na usg na brzuchu za szybko.. hmmm sama nie wiem :p

Losek no chyba będziesz miała jeszcze USG dowcipne, ale tego na 100% nie wiem:-p

Kurczę u nas taka pogoda, że masakra...całą noc była burza...rano też mega ulewy i na taką trafiłam jak jechałam do pracy:angry: nie lubię jeźdźić w taką pogodę, ale cóż:confused: dziś idziemy z Mężusiem i siostrami do kina na Narzeczony Mimo Woli, więc mam dobry humorek:-) w ogóle lekarz zalecił mi dużo dobrego humoru, więc wypełniam jego zalecenia:-D

Witajcie
ja mam dzisiaj pierwszą wizytę i idę sama, chociaż mój M chciał iść ze mną, ale w sumie stwierdziłam, że przy pierwszej wizycie jest to niekonieczne
A pogoda rzeczywiście jak na jesieni, samopoczcie straszne i jakoś mnie boli od rana brzuch, a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną:-(
Jak przebiega taka pierwsza wizyta?:confused: Jakie badanie zrobi od razu, a na jakie mnie skieruje?

W sumie u każdego lekarza wizyta wygląda inaczej...

A Luteinę dowcipną ja też biorę. Mój ginek powiedział, że mogę mieć takie lekkie jakby plamienie, ale mam się nie martwić na zapas. Gdyby cokolwiek mnie niepokoiło oczywiście mam się stawić u niego.
Biorę ją od piątku i oprócz "upławów" nic mi się nie dzieje.
Dostałyście już skierowanie na badania ? Ja mam dostać dopiero 9 lipca jak wszystko będzie OK. Wtedy też ma mi kartę ciąży założyć.

ja juz bede 3 raz, takze dlatego sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo z M. Moja kolezanka byla wczoraj ale panstwowo, to nie pozwolil jej wejsc z M, nawet zdjec nie moga wydrukowac bo kasa chorych za to nie placi. Ja tez sie nie wstydze M, bardzie chodzi mi o to jak to bedzie przebiagalo u lakerza... no zobaczymy!

reklama
Witajcie
ja mam dzisiaj pierwszą wizytę i idę sama, chociaż mój M chciał iść ze mną, ale w sumie stwierdziłam, że przy pierwszej wizycie jest to niekonieczne
A pogoda rzeczywiście jak na jesieni, samopoczcie straszne i jakoś mnie boli od rana brzuch, a tu jeszcze tyle godzin pracy przede mną:-(
Jak przebiega taka pierwsza wizyta?:confused: Jakie badanie zrobi od razu, a na jakie mnie skieruje?

zbada Cie, zrobi usg (jak pojdziesz prywatnie) i pewnie okresli wiek ciazy, mi na 1 wizycie kazal zrobic wszytkie badania z krwi i moczu wiec mozez rowniez miec takie zalecenie...

Do góry