reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

O rany Majsii to rzeczywiście jest różnica. A ja się tu zastanawiam nad 3 dniami :-)
Mięsko mogę jeść na okrągło i warzywka a zwłaszcza pomidorki :tak:
No i te fryciochy też chętnie bym wsunęła :)
Bo ja w ogóle to ... nie śmiejcie się ze mnie :p ani nie krzyczcie ale podałam termin ostatniej @ 12 maja ale ja nie pamiętam czy miałam ten okres 12 maja czy 12 kwietnia :-( bo w maju to mi się wydaje, że właśnie tylko jakies takie słabe plamienie to było a nie okres więc jak by ten ostatni okres był w kwietniu to tak ok 28 stycznia by pasowało bo do zapłodnienia może dojść 2 tyg wcześniej lub później niż jest @ więc mam mętlik w głowie :szok: ale to by wychodziło, że nie jestem w 18 tyg tylko 21 ehhhhhh się zobaczy co to będzie a jak dla mnie będzie to armagedon :D

Ostatnia edycja:
reklama
ja też nie pamietam dokładnie czy ostatni okres miałam 16 czy 19.05 heheheh ale to różnica tylko trzech dni, tak czy inaczej nie nastawiam się że urodze w terminie tzn 23.02

Najlepsze jest to że mój Dziubek musi 3 miesiące wcześniej pisać podanie o zjazd do domu ze statku a wiadomo, że każdy dzien tam to jakieś 4-5 dni dłużej w domu po powrocie do następnego wypłynięcia więc mamy kłopot :baffled: Poza tym chcieliśmy poród rodzinny i mam nadzieję, że zdąży :-D

A ja mam do Was pytanie z innej beczki :p
Natomiast miałam kiedyś gęste włosy do czasu aż nie zrobili mi 4 narkoz gdzie włosy mi wychodziły garściami :-(
Stosowałam w sumie dużo różnych preparatów z apteki i nie za bardzo mi to pomagało teraz od początku ciąży też zauważyłam spore wypadanie włosów macie może jakieś domowe sposoby na wzmocnienie włosów ?

Rycyna bardzo wzmacnia własy i powodu szybki porost :). Do tego stosowałam AlpicortE. To sie wciera,a le nei wiem czy mozna w ciązy i biostymine to sieje wiec pewnei w ciązy nei mozna.

W ogóle zostawić was na chwile i milion postów.

Majsii pewinie miałas plamienie w maju, a już byłaś w ciąży. Jest to bardzo mozliwe i wbrew pozorów często spotykane. Wiec raczej an ten styczeń się nastwiaj i lekarzowi sie też przynaj.

Ja mam bolące piersi jak wstaje. I był taki okres, ze od środka mi je rozszadzała, a tak raczej bolą rozsadnie. Męza się pytałam czy mu nei przeszkadza że rosnę. Na co mi ładnie odpowiedziął, że przecież nie tyje z żarcia tylko dzieko noszę. Dla niego był oto oczywiste (no i te moje piesi, które już o 2 numery urosły rekompensują wsyzstko i o dziwno tyłek mi sie poprawił.)

Co do sprzatania. O boże, kiedyś meza zabije. jak mu 8 razy nie powiem to sam nie wpdanie na to. Dobrze, ze chociaż zakupy sam z siebie robi i gotuje jak ma wolne.

Dzień dobry dziewczynki!!
Matko spuścić Was z oczu na chwilę i już 20 stron nasmyrane no no...
a więc:

hahahaa:-D:-D Mój to by już drugi się żalił na forum !:-p Ja mu mówię o spotkaniu a on do mnie "o matko, wiecie, że jak jakaś laska będzie szła ulicą,w torebce będzie miała test ciążowy i ze strachem będzie szła do domu, a po drodze zobaczy taki gang kobit w ciąży to chyba zawału dostanie?:-p" ale za to wieczorem jak mały mnie kopnął jak szliśmy spać i ujarałam się to on się śmieje "no idź, idź napisz !:-p" na co ja grzecznie, ze nie no wytrzymam jutro sie pochwale, a on "no ja mam kompa włączonego" i jak wyprułam spod kołdry... hahaha biedny :-p

kochanego masz faceta...sam Cię do Lutówek wygania...miodzio:-D:tak:

jo tam jo tam wczoraj zaświętowałam wypiłam puszke coli

wooow!!!Szaleństwo szlaeństwo!!! (jak dla mnie Madagaskar i Królowiec czyli Król Julian wygrywa z Ice Age:-))
ja na każdym weselu się za colę łapię (Najeli to nie ja zaczęłam o tej coli, to nie ja!!) i na spojrzenie miśka odpowiadam "no co, no co??przecież wódki nie będę piła nie??":-D

Tygrynka, WSTAWAJ!

o boźe, mam nadzieję, że mąż nie wyłączył Ci internetu!

ta przegryzł ze złości ;P

hehe obwiązał się kablem i musiałam rozplątywać, a że ogólnie dużo go to się zmęczyłam i padłam:-D

To zapraszam do Jawiszowic! Ja mam 80m2, 4 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój i balkon za 600zł + prąd + gaz (gaz niewielki, bo tylko kuchenki się używa więc wychodzi rocznie ok 150zł). W tym mam wodę (ciepłą i zimną-kopalnia ogrzewa nam wodę!) i ogrzewanie (jak mało zużyjesz ogrzewania, to masz zwrot! raz na rok.)
Ale jak będziecie szukać, to na pewno coś znajdziecie! 3mam kciuki!

nooo już się wystraszyłam, że kogos na moje miejsce do swojego domu przyjmujesz!!!nie dam, nie dam!!!!
w moim rodzinnym mieście (Szczytno pod Olsztynem, ale właściwie urodziłam się w Gdańsku, a pierwsze lata życia wychowywałam się w domu babci-ale nie że bez rodziców:-D- w Żninie pod Bydgoszczą, a potem do 7 roku życia latałam na wsi na Mazurach, a więc co jest moim rodzinnym miastem????:baffled:)eee co to ja chciałam...a tak! no więc w Szczytnie też można tanio wynająć/kupić mieszkanko, a tu, w Poznaniu???masakra!!! nasz rekord podczas oglądania mieszkanek - propozycja wynajęcia pokoju w 3 pokojowym mieszkanku (co prawda świetna lokalizacja i tegoroczny blok) za... 1000 zł plus opłaty:wściekła/y:

Wypraszam sobie.... głównym jajcarzem jest rechot1sb ,
Tygrynka (tutaj nieobecna chwilowo) może być prezesem
a ja moge być sprzątającym!

Prezydentową nie będę, bo Kaczyński jest brzydki! Fuuj , i mały!

ja nie chce być prezesem nieeee...ja przebimbam wszystkie pieniądze!!!ja będę robić sobie długie urlopy i przychodzić na 12!!!!ja się nie nadaję, ja chcę być zwykłym miłym członkiem!!!!!

A ja kur mam na coś ochotę tylko nie chce mi się isc do sklepu ;(((((( i nie mam kogo wysłać... no psa lub królika hehe:-p

hehehe królika, wyślij królika!!!chcialabym to zobaczyć...byleby nie przetuptał kasy na marchewki!!!!

Mnie bolały tylko jakoś do 9-10 tygodnia za to teraz mam brodawki na pół cycków co mi się absolutnie nie podoba :no: tylko ja tak mam ? czy Wam brodawki też urosły?
I w ogóle jakieś ciemniejsze są ;/

nooo mi też urosły i ściemniały a i tak kiedyś były duże i ciemne.... teraz Tomek się śmieje, że murzyńskie mam hehehhehe ale to wróci to normy nie???????:szok:

Słuchajcie czy waso faceci są takimi samymi bałaganiarzami jak mój?!?! Toć jak wraca z pracy, rzuca koszulę, spodnie pieniądze byle gdzie i o...patrzy się na mnie ze łzami w oczach a ja widzę w tych oczach tekst " Kochanie sprzątniesz za mnie" ? I tak codziennie!!!!! A mnie strzela bokami..

:no:mój nie... za to ja jestem:tak: ubieram się pół godziny bo w szafie wszystko przemielone... to samo na biurku... ale jak mnie czasem weźmie i na błysk wysprzątam to potem nic nie mogę znaleźć:-D

Wiecie czego się boję ?
Że mój chłop mnie widział w 15 tygodniu a teraz zobaczy mnie dopiero w 8 miesiącu i zawału dostanie :zawstydzona/y:

Majsii a zdjęć nie wysyłacie sobie albo co???kuyrczę nie wyborażam sobie takiej rozłąki....

a ja zaraz jadę po staniczek Bravado :-D
http://www.bravadodesigns.com/home.asp będę bravadomamą jak Angelina Jolie lub Sarah Jessica Parker yeah hehehehe:-D
zajrzę też do H&M co Losek (a gdzie to dziewczę się w ogóle podziewa??mam nadzieję, że wsio ok z nią i maleństwem!!!) kupiła sobie takie ładne ciuszki:-D

reklama
Rycyna bardzo wzmacnia własy i powodu szybki porost :). Do tego stosowałam AlpicortE. To sie wciera,a le nei wiem czy mozna w ciązy i biostymine to sieje wiec pewnei w ciązy nei mozna.

Majsii pewinie miałas plamienie w maju, a już byłaś w ciąży. Jest to bardzo mozliwe i wbrew pozorów często spotykane. Wiec raczej an ten styczeń się nastwiaj i lekarzowi sie też przynaj.
Lekarza już nastawiłam bo to on ma poród odbierać i się śmial, że ma nadzieje, że się nie naczeka za długo na telefon :-D
aha i nie śmiejcie się z książką kucharską w reku
Mój w ogóle jajecznicy sobie nie umie zrobić nawet :baffled: ale dobrze, że lubi sprzatać :-D
Dzień dobry dziewczynki!!

nooo mi też urosły i ściemniały a i tak kiedyś były duże i ciemne.... teraz Tomek się śmieje, że murzyńskie mam hehehhehe ale to wróci to normy nie???????:szok:

Majsii a zdjęć nie wysyłacie sobie albo co???kuyrczę nie wyborażam sobie takiej rozłąki....

a ja zaraz jadę po staniczek Bravado :-D
http://www.bravadodesigns.com/home.asp będę bravadomamą jak Angelina Jolie lub Sarah Jessica Parker yeah hehehehe:-D
zajrzę też do H&M co Losek (a gdzie to dziewczę się w ogóle podziewa??mam nadzieję, że wsio ok z nią i maleństwem!!!) kupiła sobie takie ładne ciuszki:-D
Mam nadzieję, że wrócą do normy :-D
Niestety zdjęć nie mamy sobie na co wysyłać bo zwykłe komórki nie mają na morzu zasięgu ma tam do dyspozycji tylko telefon satelitarny z którego pozwalają im dzwonić raz na 3-5 dni "az" na 15 minut :-:)angry:

Do góry