reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

witam poniedzialkowo!

Rechot: GRATULACJE!!!!!
Najeli: zabki przecudne, a powiedz one ci w tym terarium tez tak fajnie kumkaja?

ja wlasnie planuje wyjazd do Polski w pazdzierniku, ale bede szalec z zakupami dla malenstwa...:-p:tak::tak:
ja tez jestem z Bielska, wiec spotkanie w tych okolicach to bylby prawdziwy rarytas !!!!:-):-):-)

aha! ja mialam to usg polowkowe robione w zeszla srode. Mierza: wielkosc glowki, wielkosc mozgu i mozdzku, ilosc plynu mozgowo rdzeniowego, sprawdzaja czy nie ma rozszczepu podniebienia, czy sa dobrze umiejscowione oczodoly, czy serce ma 4 komory i jak pracuje,cos jeszcze z arteriami sprawdzaja, ale nie bardzo pokojarzylam co... czy sa dwie nerki, czy jest zoladek i pecherz, obwod brzuszka, dlugosc kosci udowej, czy sa dwie rece, dwie nozki, ilosc paluszkow, i zazwyczaj plec, ale np. moje tak nogi zacisnelo, ze sie nie dalo sprawdzic.. pozniej z tych pomiarow glowki, brzuszka i kosci udowej licza wage i wzrost malenstwa...ufff...i chyba tyle...:nerd:

reklama
_milena_ faceci tak mają! Główka do góry! Pogadaj z nim i może Coś Ci doradzi,,,

Sulwie moje jeszcze nie kumkają. Zaczynają jak mają ok 1,5roku...
A co do usg połówkowego to muszę znaleźć jakiegoś lekarza gdzieś bliżej... Na szczęście mam na to czas :-)

Moja następna wizyta przypada na 2 października, wtedy zacznę 22 tydzień, pewnie wtedy będzie to usg połówkowe, ale nic o tym połówkowym lekarz mi nie mówił. Na ostatniej wizycie mówił o usg w październiku, ale nie wspominał o takim skrupulatnym zaglądnieciu

Najeli: a sprawdzalas w Bielsku? Ja wlasnie dzisiaj dostalam namiar na lekarza w BB od mojej kolezanki bo sie zastanawiam czy by nie zrobic jeszcze jednego usg coby podpatzrec jednak czy to chlopczyk czy dziewunia..., takze jak chcesz to do niego zadzwon i spytaj czy robi polowkowe: tel. 33 8227722 (dr. Stolecki, ul. Olszowki, BB).

Oglądam właśnie serial w TV i przypomniało mi się jak to fajnie jest jak się dopiero co zakocha, poznaje wzajemnie, te motylki w brzuszku, wata w kolanach...:rofl2::rofl2: ahh brakuje mi tego:-) rozmarzyłam się :rofl2:

reklama
Oglądam właśnie serial w TV i przypomniało mi się jak to fajnie jest jak się dopiero co zakocha, poznaje wzajemnie, te motylki w brzuszku, wata w kolanach...:rofl2::rofl2: ahh brakuje mi tego:-) rozmarzyłam się :rofl2:

heheheh zawsze się żałuje tego co minęło:-), ja z moim Maciulkiem latałam dwa dni teraz za garniturem, no i wyszło na moje:-)bo Maciuś oczywiście uważa zawsze że jest czas, na nic moje prosby, że możemy nic nie znaleźć, no i rzeczywiście, garniaki na kurdupli chyba tylko produkują, a Maciek do nich nie należy (ma 188cm wzrostu, no i jest boskooo umięśniony hehehe 44cm w bicepsie na siłce wyrobił, przez to z koszulami jest problem bo rękawy rozrywa)czekamy na dostawę, jak nie znajdę nic na niego to nie wiem w czym do slubu pójdzie:baffled:

Do góry