reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Za to nie wiem jaka jest teściowa. wiem ze będziemy mieli przeprawę z pieluszkami bo ja chce jak najmniej stosować tetry, tylko jednorazówki a ona sie upiera ze jednorazówki tylko na wyjscia i noc a reszta tetrowe. Gdzie ja to w zimie będe suszyć! A prasowanie pieluch pochłania min godzine dziennie. przez ten czas wole odpocząc albo zrobic cos w domu innego. przecież obiad mi nikt nie ugotuje, nie wypierze, posprząta ,zakupy trzeba będzie zrobic, a tu jeszcze pieluszki. No i dzieckiem sie zająć. zobaczę, będe twardo walczyć

jakaś masakra z tymi pieluchami ja nie planuję żadnych tetrowych (tylko jako ręczniczki) i wiem że maja mam się ze mnązgodzi bo ona sama nie raz wychwalała że te pampersy to najlepszy wynalazek dla kobiet z dzieckiem, ale co do teściowej to nie wiem jak zareaguje na to ale wiem że ja to poprostu oleję..:-p i będę robić po swojemu

HEJ

Ja zmykam na caly weekend bo jade na slub do kuzynki.
Milego weekendu! i nie piszcie za duzo bo znowu nie przeczytam :-p:-p

Buziaki!!:-D

miłej zabawy!@\!!

zmykam do kuchnmi

reklama
Powiem Wam że ja tetrowych używałam jako śliniaków na początku :-) No i jeszcze jakieś tam ortopedyczne zastosowanie miały (na pampersa musiałam kłaść szeroko rozłożoną tetrę).
Nie bardzo rozumiem czym Wy się tak przejmujecie. Przecież to jest WASZE dziecko i WY decydujecie w czym będzie chodziło.
Ja bym miała głęboko takie uwagi :-p

Patrycja mi teściowa ostatnio przez telfon wmawiała ze tylko tetra bo to dobrze działa na bioderka i bardziej ekologicznie. Rany ciekawe co powie jak sie dowie ze ja chce sterylizator a nie gotować butelki w garnku, elektryczny odciągacz do pokarmu i chcemy czujnik oddechu dziecka. pewnie uzna ze oszalałam i to fanaberie

Patrycja mi teściowa ostatnio przez telfon wmawiała ze tylko tetra bo to dobrze działa na bioderka i bardziej ekologicznie. Rany ciekawe co powie jak sie dowie ze ja chce sterylizator a nie gotować butelki w garnku, elektryczny odciągacz do pokarmu i chcemy czujnik oddechu dziecka. pewnie uzna ze oszalałam i to fanaberie
Masakra dobrze że sami mieszkacie to zrobicie po swojemu i tak będzie najlepiej:tak: A technika po to jest by nam było lżej to nie stan wojenny gdzie trzeba było stać w kolejkach i wszystkiego brakowało:-) I nie było pieluch jednorazowych:-):-) Ona pewnie tak mówi bo się namęczyła przy praniu pieluch i innych nie uznaje ale czasy się zmieniły:-)

Ja już z moją teściową nie gadam na tematy zakupów i wychowywania dzieci. Jestem przecież pedagogiem, więc źle mi chyba nie pójdzie? A jak ona coś mi radzi, to grzecznie kiwam głową, nic już nie mówiąc! A myślę sobie w głowie "mów sobie mów, a ja i tak swoje! hehe"

Nie mówcie jej - wszyscy będą bardziej szczęśliwi :-p

Masakra :szok: Przeciez Wy od wczoraj zapisalyscie 30 stron :szok::szok: nie nadazam za Wami odkad pracuje :-( A troche mi brakuje obecnosci na forum. Czasamiz agladam do Was, poczytam ale jest tego tylko ze jak koncze to nie mam juz sil na odpisywanie. Tym razem poprostu przeskoczylam te posty bo czytalabym je na tym watku z 2 dni chyba :baffled::-D

Pozdrawiam i mam nadzieje ze dzisiaj i przez weekend troche do Was zajrze.

reklama
Popieram:-D Anisen jak zadzwoni powiedz że masz już 40 pieluch tetrowych, garnek do sterylizacji butelek ucieszy się kobitka:-)

No, a jak przyjedzie w odwiedziny, to powiesz, że:
1. Wszystkie pieluchy masz w praniu, dlatego dziś wyjątkowo pampers
2. Monitor oddechu pożyczony od koleżanki, która już ma duże dzieci
3. A jak popatrzy na sterylizator to jej wmówisz, że to nowoczesny parowar, aby dziecku warzywa przyrządzać.

Ino nie zapomnij garnka sobie postawić i wrzucić tam profilaktycznie 2 butelki, że niby czekają na wygotowanie. Hehe, niezły plan!

Do góry