reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dzien Dobry Lutoweczki :)

Przespalam sie z nowa informacja o synku...i powoli do mnie dociera;-) nie powiem, ze jakos mnie ta informacja nie obeszla...Bylam pewna, ze to bedze corcia....wszysc dookola mi to mowili..nawet taka ginekolog jak mnie zobaczyla to powiedziala, ze wygladam na corcie....i sama to czulam, gdzies podswiadomie wiedzialam, ze bedzie dziewczynka:) ciut mi zal, ale najwazniejsze dla nas jest, zeby nasze malenstwo bylo zdrowe:) slyszalam jak serduszko bije mojemu synkowi i az sie wzruszylam :)
ach...piekne uczucie :))))
najgorzj jest się właśnie zasugerowac - ciesz się kochana z synusia, ja ci zazdroszczę, że już znasz płec:tak:

Ilona a z tym katarem to rzeczywiście powinnaś poleżec i wygrzac, żeby nie było z tego czegoś gorszego.

A pogoda rzeczywiście piękna, więc wybiorę się chyba na spacer do lasu,bo w domku nie chce mi się siedziec

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry Śnieżynki:-)

Oj dziewczynki wy o jedzeniu a ja ostatnio coś apetytu nie mam. Mam zapalenie gónych dróg oddechowych i zatoki...czuje sie na jeża i wzielam kilka dni zwolnienia. Jedynie owoce mi wchodzą....

Kochana Ty się kuruj:tak:

najpierw polozna dala mi posluchac serduszka naszego malenstwa :)))) pieknie bije :)))a potem badanie...i usg na nasze zyczenie :))) a na nim....siusiak :)))) mamy SYNKA :)))lekarz nie mial watpliwosci:)z maluchem wszystko ok :)ma 13 cm, zaczyna sie 18 tc:)acha...a moja bratowa urodzila o 17:55, Igorek ma 58 cm, 3,5 kg i krzyczy najglosniej na oddziale :)))

kalina gratuluję synka:-) i super, że wszystko w porządku:-D i gratulacje dla bratowej:tak:

Ilonka, wlasnie z tym mamy najwiekszy problem....bo myslelismy tylko o coreczce, a meski imiona nawet nam sie nie pododbaly :) a teraz trzeba cos wymyslic :))) Moze Artur, moze Borys...a moze jeszcze cos calkiem innego :) macie jakies pomysly dla nas?

Kochana my dla synka mamy Bartłomiej:-D ale wiąże się z tym pewien sentyment, więc na 100% tak będzie i nic tego nie zmieni:-p gorzej z imieniem dla dziewczynki:-p

Dziewczyny ja miałam wczoraj zaś tragiczny dzień:crazy: zaś co zjadłam czy wypiłam to wymiotowałam:wściekła/y: na szczęście udało mi się pojechać z Mężusiem do tego urologa i chociaż to mam załatwione:tak: po przyjeździe do domu o 14 prawie cały czas spałam tylko z małą przerwą na mecz siatkarzy, bo tego nie mogłabym przegapić:-D i potem już spałam, aż do rana:-) no i przespałam te wymioty, bo dziś już jest dobrze, więc ja zupełnie nie wiem co ta Sóweczka tam czasem wyprawia, że ja tam muszę się męczyć:-p

Na dziś nie mam żadnych planów i będę odpoczywać, bo nawet w domu wszystko zrobione:-)

Witam nowe forumowiczki i gratuluję ciąż:-)

Trzymam kciuki za wizyty jeśli dziś jakieś są:-)

Udanego dnia dziewuszki:-)

Ilonaa idź do wyrka i leżeć! Zrobić sobie mleko z miodem i czosnkiem - wypić jako lekarstwo i do łóżka! Na gardziołko polecam syrop z cebuli - ale tylko na wieczór, aby oddechem nie powalać!
Na samą myśl o syropie z cebuli mi niedobrze:baffled::baffled::baffled::baffled:

Mam złe wspomnienia z syropem z cebuli z dzieciństwa i jak tylko czuje ten zapach to mnie do kibelka ciągnie:baffled:

no proszę Ilonka wstałaś wcześnie:-D A niewyspanie to kara za późne siedzenie:-D No to wygrzewaj się dzisiaj:tak: w naszym rejonie dzisiaj będzie cieplutki dzień to wyskocz gdzieś na spacerek pogrzej się w słonku a jak nie to pod kocyk musisz wyleczyć to szybko;-):tak::-)

Dokładnie masz rację !:-) Pan Bóg mnie pokarał hehe poleżę jak na razie i jak dzisiaj mój dżolo wróci z pracy to mam nadzieje, że już dam radę wyjść na polko :-p

Ilonaa idź do wyrka i leżeć! Zrobić sobie mleko z miodem i czosnkiem - wypić jako lekarstwo i do łóżka! Na gardziołko polecam syrop z cebuli - ale tylko na wieczór, aby oddechem nie powalać!

Dziękuję ! Się robi ! (Tylko muszę jeszcze mamę wygonić do sklepu po mleko :-p) Mmmmm uwielbiam syropek z cebulki:rofl2:

Chciałam zapytać gdzie się podziewają nasze nocne marki ? :rofl2:

A tak w ogóle to

Ja wczoraj ledwo patrzyłam na oczy i poczytałam BB myśląc że dzisiaj nie będzie czego nadrabiać - no i się przeliczyłam

Teraz pewnie Babiszony muszą odespać te nocne rozmowy przy monitorze :rofl2::rofl2:

Ja niestety muszę się ostro wziąć za robotę więc nie będę za często zaglądać na BB, ale na pewno wszystko później nadrobię :tak:

hew e najs dej gerls

zaspałam do roboty normalnie.....

Teraz pewnie śpią:-D i pewnie do do 11 Gaduły będą spały albo i dłużej:-D Ach Wy nie dobre...:-D:-D:-D

rechot1sb pomysł z muzykotyterapią połączoną z wczesną edukacją jest super! Ale pomyśl, jak dziecko zacznie Ci pierdzielić jak żółtek a Ty nie bedziesz kumała! Wybiesz inglisz! Przynajmniej coś może zrozumiesz...
A opis pod avatarem-boski! Idealnie do Ciebie pasuje! Długo nad tym myślałaś?

:-D:-D

co ty laski wymyśliły wczoraj zaczeło się że ludzi psuje i jestem zbereźnik.....normalnie same zakonnice tu

Na samą myśl o syropie z cebuli mi niedobrze:baffled::baffled::baffled::baffled:

Mam złe wspomnienia z syropem z cebuli z dzieciństwa i jak tylko czuje ten zapach to mnie do kibelka ciągnie:baffled:

Ojej to moim "MMMM" jeszcze bardziej Ci obrzydziłam :-p PRZEPRASZAM:-)

Ilona a z tym katarem to rzeczywiście powinnaś poleżec i wygrzac, żeby nie było z tego czegoś gorszego.

No właśnie:-:)-(Bu:-( A taka śliczna pogoda:-( No i jak widać zdradliwa...

Mamo Sówko dobrze, że dzisiaj jest już lepiej. Odpoczywaj teraz!:-)

patrycja214 no cóż.... ale Ty nie musisz go pić :-D Hehe

Ilonaa no, ależ Ty posłuszna! Hehe, kuruj się domowymi sposobami, lekarza i antybiotyki zostaw na sam koniec, jak juz nic nie będzie pomagać. A nóż widelec syrop, mleczko i czosnek poradzą sobie z choróbskiem?!

co ty laski wymyśliły wczoraj zaczeło się że ludzi psuje i jestem zbereźnik.....normalnie same zakonnice tu

Wiem, że laski Ci wymyśliły... przecież sama byś na to nie wpadła, nie? hehe :-D:-D

Moje drogie, idę po wyniki wczorajszych badań, i lecę do domu. Będę do Was nadawać z mojego mieszkania!
Odezwę się za ok 45 minut! Bez odbioru!

reklama

Ilonaa no, ależ Ty posłuszna! Hehe, kuruj się domowymi sposobami, lekarza i antybiotyki zostaw na sam koniec, jak juz nic nie będzie pomagać. A nóż widelec syrop, mleczko i czosnek poradzą sobie z choróbskiem?!

Hhaha, bo ja jestem takie posłuszne dziecko:rofl2: Uff ale jest ten plus, że lubię te cuda (oprócz wody z solą bleeeeh) ta woda z solą chyba przypomina mi czasy zmuszania się nad wc do akcji po % :-p:-p:-p:-p:rofl2:

Do góry