reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

P.S-2. Rozmawiałam z mężem nt wizyty u gin, powiedział, że się zastanowi i żebym mu przypomniała 2 dni przed wizytą (czyli olał mnie , zobaczymy co będzie we wrześniu ...)

Przykre... Bez urazy oczywiście, ale jak coś będzie chciał to chyba najlepiej było by mu powiedzieć, żeby Ci przypomniał 2 godziny wcześniej i...
Ale nie przejmuj się, a nóż przemyśli i we wrześniu pójdzie bez żadnego problemu i założę się, że nie pożałuje ! :-)

reklama
Dziewczyny kochane! Nie spodziewałam się tak cieplutkiego przyjęcia. Coraz bardziej mi się wśród Was podoba :-)

Widzę, że pojawił się temat USG i obecności tatusiów podczas tego badania. Jestem jak najbardziej za! Przekonujcie, jak się da. Aby tylko pierwsze koty za płoty! O datę następnego sami już będą dopytywać :-D
Ja w pierwszej ciąży poszłam na pierwsze USG sama. Co prawda to był 7t.c., wiec niewiele było widać (poza tym sprzęt był "przedpierwszowojenny";-)), ale czułam się dosyć samotnie... Teraz pierwszy scan miałam później, bo po pełnych 11-stu tygodniach, wiec była już dobrze widoczna głowka, tułów i malutkie kończynki. :-)I był ze mną mąż z naszym synkiem. Jak to badanie różniło się od tego sprzed dwóch lat!!! Było cudownie - wszyscy patrzyliśmy na monitor i na naszą kruszynkę. Synek pojęcia nie miał na co patrzył, ale jego obecność była taka ważna! Dlatego uważam, że partnerzy powinni skorzystać z coraz modniejszego ostatnio prawa/przywileju do aktywnego oczekiwania na potomka :-D:tak:
Pozdrowienia dla niezdecydowanych tatusiów!

Witam wszystkie śnieżynki po kilku dniach mojej nieobecności, mam do nadrobienia kilkadziesiąt stron i nie wiem kiedy sie z tym uporam bo teraz muszę zmykać do pracy. Nie było mnie bo od ponad tygodnia w domu szweda się pelno ludzi (goście weselni siostry mojego męża) na szczęście już po weselu i pomału goście się rozjeżdzają została jeszcze 3 ale oni chyba też dzisiaj jadą i w końcu nastanie spokój i znowu będe miała czas na BB

Dzien Doberek:)

Ale duzo piszecie ;)nie bylo mnie kilka godzin i od razu mam takie zaleglosci;)
Kangaroo- witamy w gronie lutowek :))) zycze spokojnej ciazy i duuzo czasu na pisanie na BB :))))

Jesli chodzi o kremy przeciw rozstepom to ja od niedawna stosuje produkt z serii Pharmaceries z Eris i jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona....ale u mnie pojawia sie inny problem...a mianowicie pajaczki na nogach i zaczatki zylakow:(((co stosujecie na te dolegliwosci? czy tylko ja sie z tym problemem borykam?:(

Śnieżynki

Anisen ja tekże jestem pod wrażeniem :tak: Ile Ty dziewczyno "zasuwasz" :szok:

Sulwieogromnie się cieszę że Ci się podoba :rofl2: Niedługo tak nauczysz te dzieciaki francuskiego że nawet słowa po duńsku nie powiecie;-)
Ile Ty znasz języków ?

Najeli a może pokaż swojemu jakiś filmik z netu z USG. Jak zobaczy mniej więcej jak to wygląda może będzie chciał swoje dzieciątko podejrzeć.
A ja chodzę sama na USG i nie czuję "potrzeby" zabierania ze sobą M. W ciąży z synkiem chodził ze mną. Ale to ze mnie taki dziwoląg - On mnie nawet pytał kiedy idę i czy może przyjść :-p

Beata23 Trzymaj się kochana i nie słuchaj tych "dziwujących się". Wg mnie zazdroszczą Ci.
A powiedz czy Mikołajek chodzi do przedszkola ?

Majka 1978 ja niby trochę zbierałam, ale po 6 latach w torbach spędzonych na strychu nie wierzę że wszystkie ciuszki będą się nadawały dla Dzidzi. Poza tym jak przyjemnie jest kupować takie maleńkie śpioszki (ja mam nadzieję sukieneczki :rofl2: ).

Ilonaa Polecam wizytę u lekarza. Coś dziwnego się u Ciebie dzieje i nie ma sensu się męczyć z bólem. Lekarz poogląda, pewnie da Ci jakąś maść i będzie wszystko OK. Napisz co zamierzasz zrobić, a ja trzymam kciuki żeby już nie bolało.

Kangaroo muszę powiedzieć że mi wystarczy że mój M ciągle wszystkim mówi "jesteśmy w ciąży" i na pytanie (najczęściej kumpli) czy on także jest w ciąży odpowiada NATURALNIE !

Mantezowa a wesele się udało ?
Od jutra będziesz się mogła byczyć :-D

Kalina82 ja na rozstępy używam olejku z Rossmana. A pajączki na nogach też mam i nawet pokazywałam lekarce (państwowo) i powiedziała że to jest "nic". Nic nie dostałam na to, ale na początku września idę do prywatnego i jego też zapytam co z tym robić.

A ja znowu nadaję z pracy. A roboty mam tyle że nie wiem w co ręce wsadzić... :-(

Czy któraś ma dzisiaj wizytę ?

Miłego dzionka kobitki

Witam dziewczynki, ile Wy piszecie matko... Ja przez pare dni nie zaglądałam i mam tyle zaległości, widze ze nawet niektóre lutóweczki znają płeć, superowo :D Pozdrowionka dla Was dziewuszki :-)

Dzień dobry Śnieżynki:-)

P.S. Jakie stosujecie kremy na rozstępy? Ja mam Gerber-a , kupiłam za ok 25zł, na początku ciąży, ale podobno jest dobry na początki, może już czas zmienić....
P.S-2. Rozmawiałam z mężem nt wizyty u gin, powiedział, że się zastanowi i żebym mu przypomniała 2 dni przed wizytą (czyli olał mnie , zobaczymy co będzie we wrześniu ... )

Kochana ja jeszcze żadnego kremu nie stosuję, ale w czwartek wybieram się do apteki i będę już musiała jakiś zakupić, bo pewnie brzuszek zacznie mi w końcu rosnąć:-D i też nie wiem na jaki się zdecydować:-p a co do Twojego Męża to przykro mi, że tak reaguje na wizytę, bo to naprawdę duże przeżycie nawet dla faceta, ale póki nie pójdzie to się nie przekona:tak: przekonuj go obowiązkowo:-D:-) bo przecież dla Ciebie to jest ważne :-D

Dziewczyny może to te migdały, ale wczoraj miałam dobry dzień rano zjadłam bez problemu śniadanko, potem poszłam z mamą na mega lody i kawę mrożoną, potem obiadek też dość spory, a w domu Mężuś zrobił kolacyjkę:-) co jakiś czas przegryzam te migdały i narazie nie narzekam:-D zobaczymy jak to dziś będzie:-)

W czwartek muszę pojechać do położnej, żeby mi przedłużyła L4, bo mój ginek ma urlop:tak:

Witajcie Mamusie :-)
...Dziewczyny może to te migdały, ale wczoraj miałam dobry dzień rano zjadłam bez problemu śniadanko, potem poszłam z mamą na mega lody i kawę mrożoną, potem obiadek też dość spory, a w domu Mężuś zrobił kolacyjkę:-) co jakiś czas przegryzam te migdały i narazie nie narzekam:-D zobaczymy jak to dziś będzie:-)

W czwartek muszę pojechać do położnej, żeby mi przedłużyła L4, bo mój ginek ma urlop:tak:
Sówko całkiem możliwe, że to migdały. Mi kilka osób mówiło, ale ja nie miałam jak wypróbować, bo w zasadzie tylko mdłości. Super ,że jest tak fajnie, cieszę się bardzo. Teraz musisz swojemu maleństwu dostarczać wszystkich ważnych witaminek i elementów , ale to już łatwo jak można zjeść to na co się ma ochotę.
Ja zaraz gonie do sklepu kupić mięso na obiad i ryż. Potem zrobię gołąbki, bo jutro mam przyjazd siostry i szwagra i wypadałoby mieć coś dobrego do jedzenia. Moze by tak upiec ciasto z jabłkami? zastanowie sie czy dam radę. Mam dziś odebrać od krawca sukienke, odebrać garnitur mojego z pralni, isc do pracy, podejsc do kwiaciarni, poprasować, skonczyć sprzątać i sama juz nie wiem co. Jutro czeka mnie wizyta na targu i zakupy warzywne, póki siostra nie przyjedzie, a potem chciałabym odprasować koszule mojego do ślubu i odczyścic mój płaszczyk.
na Piatek mamy przeznaczone rano zakupy i wreszcie przywieźć moja lodówke ze strego lokum. Potem Zakopane. Po południu będziemy razem robic sałatki na sobotę i gadać o głupotach. A ze krojenie to mało wyczerpujace zadanie to będzie luzik. no i piątek wieczór przeznaczyłam sobie jako dziń dla urody- maseczka, balsamik na cialo, paznokcie, brwi itp. Martwie sie ze o czymś zapomnieliśmy :-(

Hej Dziewczynki :-)

Shingle dziękuję bardzo, w poniedziałek będę u siebie w pracy, a że pracuję między ortopedami to któregoś zapytam... mam nadzieję, że do tego czasu wytrzymam...

Jak wam mija środa? Nie wiem jak wam, ale mi tak mija czas, że to się w głowie nie mieści! Czuję się jakby to wczoraj był 8.06 (dowiedziałam się o dzidziusiu:-p), a już prawie koniec wakacji i prawie już 4 miesiące za mną ! Jak patrzę na suwak to nie wierze, że ponad 5 mies. i będziemy na porodówkach ehehe:-) Siostra wczoraj do mnie "o! to Ty już prawie na półmetku!" nie wierze...!

Lecę do łazienki i na spacerek z psiurkiem :-) A następnie na działeczkę w ramach czystego lenistwa :-p Buziaki i trzymajcie się dzisiaj dzielnie !

reklama
Witajcie Dziewuszki!
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale mam w sobie tyle energii, że bym góry przenosiła! Mam plan na cały dzień i mam zamiar wszystko wykonać! Teraz siedzę w pracy i nadrabiam zaległości, tzn. muszę jeszcze raz podliczyć miesiąc, bo w księgowości są jakieś niezgodności, no i w końcu trzeba zabrać się za szukanie dziewczyny na moje stanowisko, bo żeby przyuczyć ją, to trzeba minimum 2 miesiące intensywnej pracy, a ja mam zamiar pracować do października, może połowa listopada....

Najeli ja stosuje Mustele, droga ale mi bardzo odpowiada
Co do wizyty to ja z moim J chodzę stale i on wchodzi ze mną od razu do lekarza. Mama taki komfort ze fotel do badania jest za osobnym parawanem wiec on sobie spokojnie siedzi i czeka a potem ogląda maluszka jak wrócę i mam USG. Ja go nie musiałam przekonywać, zapytałam tylko : Chcesz zobaczyć swoje dziecko czy może dopiero jak skończy 18 lat? Tak się zaczął śmiać ze już nie było dyskusji ;-)
Co do wątróbki to ja bym z nią uważała, bo ma sporo witaminy A a ona w normalnych ilościach już nie jest za dobra dla maluszka. Ja wątróbki nigdy nie zrobie bo wymiotuje na sam zapach.
Mam nadzieję, że mi się uda, ale dobre hasło: Chcesz zobaczyć swoje dziecko czy może dopiero jak skończy 18 lat?
Co do wątróbki, to ja też nie lubie, ale jak już przez tydzień łapią mnie skórcze w nocy, to wtedy robię i jem. Na szczęście ostatni raz jadłam pół roku temu (więc dzidzia była jeszcze w planach), ale teraz jak pójdę do lekarza to mu wspomnę o tym. (robię sobie listę pytań do lekarza, bo później wchodząc do gabinetu o wszystkim zapominam)

Przykre... Bez urazy oczywiście, ale jak coś będzie chciał to chyba najlepiej było by mu powiedzieć, żeby Ci przypomniał 2 godziny wcześniej i...
Ale nie przejmuj się, a nóż przemyśli i we wrześniu pójdzie bez żadnego problemu i założę się, że nie pożałuje ! :-)
To też jest dobre! hehe, Ciężki przypadek z nim, ale mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to "dla mojego spokoju" pójdzie ze mną. Oczywiście nie będzie żałował!

Dziewczyny kochane! Nie spodziewałam się tak cieplutkiego przyjęcia. Coraz bardziej mi się wśród Was podoba :-)
Wiesz jak to jest... Wszystkie LUTÓWKI są fajne :) Bo mamy fajne dzieci :) hehe.

(tekst mojej przyjaciółki: Ania, my jesteśmy fajne, bo się śmiejemy z tego samego!) hehe,
My wszystkie jesteśmy FAJNE !!!!

Witam wszystkie śnieżynki po kilku dniach mojej nieobecności, mam do nadrobienia kilkadziesiąt stron i nie wiem kiedy sie z tym uporam bo teraz muszę zmykać do pracy. Nie było mnie bo od ponad tygodnia w domu szweda się pelno ludzi (goście weselni siostry mojego męża) na szczęście już po weselu i pomału goście się rozjeżdzają została jeszcze 3 ale oni chyba też dzisiaj jadą i w końcu nastanie spokój i znowu będe miała czas na BB
Tak się za Tobą stęskniłyśmy! Nie musisz nadrabiać tych stron.... Opowiem Ci w skrócie:
U nas wszystko O.K. wizyty dodawały nam mega szczęścia a i okazało się, że niektóre z nas znają już płeć swoich kruszynek.
Był temat wózków, łóżeczek no i wizyt u ginekologa.
Podsumowując u nas jak zawsze :)

Dzien Doberek:)

Ale duzo piszecie ;)nie bylo mnie kilka godzin i od razu mam takie zaleglosci;)
Kangaroo- witamy w gronie lutowek :))) zycze spokojnej ciazy i duuzo czasu na pisanie na BB :))))

Jesli chodzi o kremy przeciw rozstepom to ja od niedawna stosuje produkt z serii Pharmaceries z Eris i jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona....ale u mnie pojawia sie inny problem...a mianowicie pajaczki na nogach i zaczatki zylakow:(((co stosujecie na te dolegliwosci? czy tylko ja sie z tym problemem borykam?:(
U mnie w rodzinie są żylaki i niby ja byłabym podatna, ale na razie nic. Więc nie bardzo będę w stanie doradzić, może inne dziewczyny...
Co do kremu to ja muszę chyba zmienić, bo pani w aptece powiedziała, że jest ten krem dobry na początki ciąży, aby przyzwyczaić skórę. A teraz jak brzuszek zaczyna rosnąć, to chyba powinnam zmienić na coś o silniejszym działaniu.

Dzień dobry Śnieżynki:-)

Dziewczyny może to te migdały, ale wczoraj miałam dobry dzień rano zjadłam bez problemu śniadanko, potem poszłam z mamą na mega lody i kawę mrożoną, potem obiadek też dość spory, a w domu Mężuś zrobił kolacyjkę:-) co jakiś czas przegryzam te migdały i narazie nie narzekam:-D zobaczymy jak to dziś będzie:-)

To świetnie, że migdały Ci pomagają. Mi wszyscy wciskali je, jak miałam zgagę, jednakże na dzień dzisiejszy zwalczam ją ciepłym mlekiem :-)
Dobrze by było, żeby ustały Wam te dolegliwości !

Do góry