reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Dzięki dziewczyny...Jestem meeeega szczęśliwa....:tak::tak::tak::tak:
Pani na temat płci nam nic nie mówiła....
Ale 31 sierpnia mam USG w Polsce i to będzie już 15 tydzień więc może wtedy coś się dowiem...:-p Filipem mówi że to braciszek...hihi
Postaram się wkleić fotkę na wątku o zdjęciach....

Madziu super!

Ja niestety podglądanko mam dopiero jutro - niestety w medicoverze usg nie robia przy wizycie tylko trzeba osobno... no ale dlugo nie musze czekac.

Dodatkowo trafiłam na super lekarza!! Pan doktor jest mily usmiechniety konkretny i spokojnie odpowiada na wszystkie pytania SUPER wizyta!:-):-):-)

Mam wizytę dzisiaj 0 19. Trzymam kciuki za Wasze wizyty :-)

Kciuki za wizytę:-)

Jeteśmy po wizycie....
Wreszcie uwierzyłam na 100% w tą ciążę!!!!
Maleństwo ma 6,2 cm....przezierność karkowa wynosi 1,2 cm.
Serduszko pięknie bije :-)
Maluszek grzeczny był na usg i ruszał się tylko jak pani mocniej uciskała na macice:-D
Albo mały leniuszek albo spało sobie dzieciątko...hiihihi
Wkleje potem fotki bo własnie mam obiadek...
Jesteśmy super szczęśliwi!!!!

Kochana super, że nareszcie zobaczyłaś Maluszka i wszystko jest ok:-D

Ja niestety podglądanko mam dopiero jutro - niestety w medicoverze usg nie robia przy wizycie tylko trzeba osobno... no ale dlugo nie musze czekac.
Dodatkowo trafiłam na super lekarza!! Pan doktor jest mily usmiechniety konkretny i spokojnie odpowiada na wszystkie pytania SUPER wizyta!:-):-):-)

Super, że jesteś zadowolona z wizyty i czekamy na jutrzejsze info z USG:-)

Cześć :)
Witam wtorkowo, już nadrobiłam dziejsze posty :-) stronke o cudownych poczęciach też mniej więcej.,.,
Madziu GRATULUJE :)) super wiadomości :tak:
Sulwie, nie mam usg na każdej wizycie, więc zdjęć z wczoraj też nie mam, przy badaniach co 2 tygodnie, byłoby to za często a zresztą usg nie jest potrzebne w tym wypadku, musze poczekać na kolejną wizytę, słuchałam bicia serduszek :-D
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę :D
suuuuuuper!!!

Hello Śnieżynki :-)

Ile stron wyprodukowałyście od wczoraj :szok: Nie wczytywałam się dokładnie, ale ciągle mniej więcej wiem o co chodzi :-D

Jeteśmy po wizycie....
Wreszcie uwierzyłam na 100% w tą ciążę!!!!
Maleństwo ma 6,2 cm....przezierność karkowa wynosi 1,2 cm.
Serduszko pięknie bije :-)
Maluszek grzeczny był na usg i ruszał się tylko jak pani mocniej uciskała na macice:-D
Albo mały leniuszek albo spało sobie dzieciątko...hiihihi
Wkleje potem fotki bo własnie mam obiadek...
Jesteśmy super szczęśliwi!!!!

Ogromniaste gratulacje :-D Cieszę się że wszystko OK. Fotki także oglądałam :-) Świetne są :tak:

Milena jak tam po wizycie ?

Pandorka, Kejt mocno trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i z niecierpliwością czekam na relacje :-D

Jutro obiecuję zajrzeć do Was :-)

Tymczasem KOLOROWYCH SNÓW :-D

W poniedziałek byłam na usg genetycznym i wyszłam szczęśliwa. Długość płodu (CRL) - 59,7 mm. Co najważniejsze - przezierność karkowa - NT- wyszła 1,3 mm, czyli bardzo dobrze, no i do tego widać wyraźnie kość nosową. Uff ryzyko urodzenia dziecka z zespołem down'a spadło mam jedynie 1:4488:-) , a z wieku (30 lat) wychodziłoby 1:898.
Pytałam lekarza, czy warto robić test PAPP'a - on uważa, że właśnie przy dobrych wynikach warto robić PAPP-A, bo jak genetyczne wyjdzie słabo, to się robi od razu inwazyjne. No w sumie logiczne.
Jednak zdecydowałam się tego testu już nie robić, bo usg genetyczne wykrywa 8 na 10 wad, a PAPPa 9 na 10, czyli wielkiego przeskoku nie ma.
Wczoraj zaczełam 12 tydzień no i cały dzień mdłiło mnie może około godziny i to ledwie wyczuwalnie. Dzisiaj od rana też zero mdłości! Oczywiście zaczełam się denerwować, żeby to nie był zły znak, ale poczytałam i się uspokoiłam, bo podobno w 12 tc często mdłości przechodzą.
Czyżbym wchodziła w końcu w ten "najszczęśliwszy dla kobiety okres"? Bo jak na razie to zdecydowanie najgorszy (pod względem fizycznym) okres w moim życiu.

Trzymajcie się ciepło!

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane Mamusie :-)
Ja dziś na wizytę na 17.15, ale wyjechać musimy już o 14.45 bo trzeba załatwić kilka innych spraw w Krakowie no i droga zajmie nam sporo.
Trzymajcie kciuki za małego kangurka. Dobrze, ze dziś nie jest tak gorąco jak 3 tygodnie temu. My jeszcze nie mamy naprawionej klimatyzacji w aucie i ja prawie słabłam w drodze. Musimy ja naprawić koniecznie, tyle ze w tej dziurze gdzie mieszkamy auto już było2 razy w serwisie, a skończyło się na tym ze nam wyciągnęli urwany wąż a nowego nie zamówili i oddali auto z informacja ze może za 3 tygodnie może za miesiąc a może nie wiadomo kiedy.
Ja dzis tylko musze zrobic kanapki mojemu i zanieśc ok 11 do pracy a potem odebrać przesyłkę z poczty. Akurat poczta jest 20 metrów od jego labory. No i przygotować sie na wizytę. mam cała listę pytań do mojego lekarza, wiec chyba nam zajmie wiecej niz zwykle.
A co do mdłosci - zjadłam musli z jogurtem i czuje ze zaraz wyladuje w ubikacji. Nie mialam takiego uczucia od czasu parówek w miesnym ;-). wiec i po 15 tygodniu moga być takie siupy.
Makiwi super że genetyczne wyszło tak dobrze. wiem cos o strachu bo sama mam juz troche ponad 30. Będzie bardzo dobrze.
Gratulacje dla Maleństwa

reklama

Ja dzisiaj niestety musiałam do pracy przyjechać, ale w związku z tym mam więcej czasu na podglądanie BB :rofl2::rofl2:
Rano nie zdążyłam zjeść śniadania i mdli mnie okrutnie:baffled: Zaraz muszę polecieć do sklepu :-p

Makiwi świetne wiadomości
:rofl2: Gratuluję :rofl2: A masz jakąś fotkę ??

Do góry