reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dziękuje Wam Kochane za szybką odpowiedź:) No właśnie nic mnie nie boli czuję się jedynie trochę osłabiona. A jeśli chodzi o odpoczynek to mam go aż w nadmiarze bo nie pracuje a na uczelnie wracam dopiero w październiku więc cały czas leniu****e. Dobrze że to normalny objaw-już nie będę panikować:-)

reklama
Anisen jak Ci dobrze :-p:-p Nie ma to jak chody w opiece zdrowotnej hehe Mam pół rodziny w służbie zdrowia i podczas studiów sama pracuję w szpitalu to wiem jak to jest... STRASZNE jest to, ale prawdziwe, że ze znajomościami do kolejeczki itp. to pikuś.

Milenka nie martw się :-) Panikowanie w ciąży to sprawa normalna ahaha :rofl2:

JA CHCĘ BOBUUUU :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dzisiaj Pani w zieleniaku powiedziała mi, że już po sezonie na bób :-:)-:)-( Jutro z rana jadę na targ sprawdzić czy to prawda, bo już mnie 3 dzień męczy smaczek...

Ilonka czasem to wykorzystuje, np umawiając sie na wizyty kontrolne. Ale i tak chodze prywatnie do tego stomatologa. tyle ze ode mnie bierze trochę mniej niz od innych ;)
dzis mój będzie w pracy gdzieś do 2 albo i 3 w nocy. cos mu sie rozwaliło i musi robic od nowa. Rany on jest w tej pracy od 8 rano a na razie zjadł tylko 1 bułkę i drożdzówki które mu przyniosłam rano. Az mi go szkoda:-(.
Tak to jest, on sie zapracowuje prawie na śmierc a ja sama w domu. Dobrze ,ze mam internet,

dzis szaleje na punkcie warzyw- na obiad zjadłam gotowane brokuły i sałatke z ogórków, teraz na kolacje warzywa duszone z odrobiną oliwy i makaron. Na jutro mam smaka na kalafior gotowany z pomidorami i odrobiną majonezu. A jutro ide na targ na warzywa i owoce. ostatnio zjadłam chyba z 2 kg brzoskwin (od poprzedniego czwartku) i tyle samo moreli i dalej bym zjadła cos takiego. moze kupie wiśnie bo mi sie śnia po nocach. rany jak nie przytyje jak smok będzie sukces;)

cześć wam..jak też tyje i troche mnie to przeraża...ale cóż...;-)
Ilona...a o co chodzi z tymi witaminami że mniej przytyjesz jak będziesz mniej ich brała? Nie bardzo rozumiem związek...Ja w pierwszej ciąże brałam Feminatal codziennie (nie było wtedy tego z DHA) i przytyłam niecałe 14 kilo...potem szybko zniknęły więc nie wiem czy od witamin jakoś znacząco sie przybiera na wadze.
Ja teraz biore Sanatogen (firmy Bayer- nie wiem czy są takie w Polsce) i też są to dwie kapsułki- jedna witaminowa a jedna z Omega3. Biorę po 1 dziennie. Nic dodatkowo..

A tak poza tym to u nas ok...mały śpi a ja odpoczywam...
Trzymajcie się i miłego dnia...
buziaki

HEJ

Bylam na wizycie,,, ale ogolnie jestem dzisiaj w ogole niezadowolona ta wizyta, lekarz w pospiechu, ewidentnie sie dzisiaj spieszyl (jutro na wakacje jedzie).
Zalozyl mi dopiero dzisiaj karte ciazy , nawet mnie nie zwazyl, tylko zapytal o wage, termin mi wpisal na 10.01 :confused::confused: - NIE WIEM JAKIM CUDEM???
Jeszcze przed badaniem mi mowi,ze to teraz 17 tydzien... Yyyyy , a ja wedlug osttaaniej wizyty tak jak dzisiaj w suwaczku!! Wiec nic nie rozumiem!

Zbadal mnie, mial mi film nagrac, ale sie nie nagral :no::no:... Dzidzia ok, teteno +/- 150.. ruszala sie, widzialam paluszki u nozek takie mini.

Szukal chyba dlugo plci ale nie mogl znalezc... i nie podal mi :-:)-( powiedzial,ze przy nastepnej wizycie juz powie.. No i powiedzial,ze od nastepnej wizyty bedzie juzwazyl dzidzie i na podstawie jej rozwoju bedzie okreslal wiek ciazy i termin porodu.

Witaminy + urinal , na pecherz kazal brac ( dopiero jak mu pow,ze chyba mam zle wyniki moczy, cos tam przekroczone to spojrzal) , luteine tez nadal , pytalam po co to pow,ze profilaktyczni nic sie nie stani bo niby dopiero od 17 tygodnia lozysko przejmuje wszytkie funkcje a tak progesteron jest potrzebny...wiec kazal brac jeszcze tydzien i odstawic.. ale ja niby czytalam,ze nie powinno sie z dnia na dzien odstawiac wiec juz nic nie rozumiem... :confused::confused:

Nastepna wizyte mam dopiero 2 wrzesnia bo on tak wraca.

Ogolnie to jestem totalnie niezadowlona z dzisiejszej wizyte , wiem ze nic nie wiem.. :baffled::baffled:

Ponieważ dla nas kobitek, które przestały uprawiać intensywnie lub "jako tako" sport ze względu na zdrowie i życie naszego dzidziusia zażywamy feminatal i np. wit B12 dostarczamy 350% dziennego zapotrzebowania . Witaminy z grupy B działają anabolicznie i biorą udział w syntezie białka, tłuszczów oraz aminokwasów i przemianach aminokwasowych, które są głównymi źródłami energii dla naszego organizmu. Wiadomo, że energia jakoś musi być spożytkowana więc przy odrobinie szczęścia jeśli odżywiamy się prawidłowo z odpowiednich dawek "substancji życiowych" rozwija się masa mięśniowa, ale gdy udział białek,tłuszczów itp. itd. jest zachwiany nie dochodzi do jego pełnej przemiany i odkłada się w organizmie w postaci bardzo dobrze nam znanej jako tłuszczyk:-p

Mam nadzieję, że jako tako to wytłumaczyłam :-p:-p

Anisen to tylko się cieszyć, że jesz warzywa, a nie opychasz się słodyczami :-):-) Ja dzisiaj zjadłam arbuza i przy moim siusianiu co chwilkę po zjedzeniu arbuza to dowaliłam sobie :-pTeraz to mam super hiper mega dopierdzielacza sikowego hahaha

Losek a nie myślałaś o zmianie Pana Doktora ? Nie za fajnie, że dzisiaj żyje już jutrzejszym dniem...

ja ma tak ale nie po arbuzie tylko po herbacie zielonej ;) takiej słabej ale gonie co chwila do łazienki.

dzis weszlam w pobliskim markecie do sklepu z ubraniami ciązowymi - nawet nie wiedziałam ze takowy jest , ale jest- i sie przeraziłam. Spodnie ceny od 130 zł, i to zadne dzinsy firmówki , zwykłe szmaciaki, takie które mi sie podobały 170, zwykła bluzeczka 60zł, a tunika juz 90 , no i sukienka jak worek na śmieci za jedyne 120zł. Kobietki fakt ze nie bedziemy teraz nosic dopasowanych w talii rzeczy ale czemu to co nam proponuja ciązowe sklepy jest koszmarnie workowate, bez kształtu i cenowo 3 razy droższe od innych. toz to jawna dyskryminacja

Witam Dziewczyny.
Własnie wróciłam po 3 dniach spędzonych z rodziną. Byłam na "wsi polskiej" gdzie jescze UE nie dostarla :-D:-D:-D. Ale za to najadlam się (choc lepiej pasuje obzarłam) prawdziwym jedzeniem .Szynka bez konserwantow, rosół z kurki co 2 dni wczesniej biegała po podwórku:-). Przez 3 dni ani poł mdłosci, miło, że jadłam jak dziki osioł :szok:. Mąż nie mógł uwierzyc, że ja mogę tyle zjeść. Worciłam na Sląsk i pierwsze co poczułam to młdości:angry:.
Rodzinka dowiedziała się o dzidziusiu , bardzo się ucieszyli :-D. Dla mojej babci to juz 12 prawnuk!!! :sorry2:Mam bardzo dużą rodzinkę:szok: Moja chrzesna nie mogła się udziwic, jak to mala mysia (moja ksywka jak miałam 10 lat) ma miec dziecko i wszyscy się smiali z mojego "wielkiego" brzucha. Dziecko się poczuło urazone bo się mierzyłam teraz i mam 4 cm wiecej niż w niedzielę:-D:-D:-D.
Czekam teraz na info od kuzynki bo ma termin za 3 tygodnie.

Ciesze się, ze same dobre informację o usg. ja mam 13 i mam nadzieję, że tez się podzielę dobrymi informacjami.
Też mam obawy co do pracy. jestem 5 tygodni w domu (3 l4 i 2 urlopu)Jak sobie pomyslę, ze mam wrócic do pracy we wtrek to mnie skręcą.

Pozdrawiam wszystkiem Mamuśki, urlopowiczkom zyczę pięknej pogody, a rzygajacym poprawy samopoczucia:-D:-D

reklama
ja ma tak ale nie po arbuzie tylko po herbacie zielonej ;) takiej słabej ale gonie co chwila do łazienki.

dzis weszlam w pobliskim markecie do sklepu z ubraniami ciązowymi - nawet nie wiedziałam ze takowy jest , ale jest- i sie przeraziłam. Spodnie ceny od 130 zł, i to zadne dzinsy firmówki , zwykłe szmaciaki, takie które mi sie podobały 170, zwykła bluzeczka 60zł, a tunika juz 90 , no i sukienka jak worek na śmieci za jedyne 120zł. Kobietki fakt ze nie bedziemy teraz nosic dopasowanych w talii rzeczy ale czemu to co nam proponuja ciązowe sklepy jest koszmarnie workowate, bez kształtu i cenowo 3 razy droższe od innych. toz to jawna dyskryminacja

Ale czemu nei możemy nosić dopasowanyhc w talii?? Wasnie trzeba nosic ładnie dopasowane, zeby nie wygladac jak w worku. Oglądałam ostatnio w h&M jeansy. Ceny od 130, cieniutki i do tego brzydkie... Jednak jakies jeansy będę musiała sobie kupic, bo nawet już bardzo niskie biodrówki mnie cisną:angry:, a w pasie wieczorem jest juz 87, także jeszcze trochę to sie w nich nawet nie zapne. Ale jak sobie pomyslę, ze taka kase trzeba wywalić...Do bani.

Do góry