reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Anisen ja się trzymam takiego dawkowania jak polecil mi lekarz, a na ulotce przepisuję Ci co jest napisane :-):-):
Zalecane spożycie: 1 tabletka i 1 kapsułka dziennie po konsultacji z lekarzem, popijać niewielką ilością wody. Najlepiej przyjmować w czasie obiadu.

Dałam za nie 49.90zł i wychodzi na to, że przyjmując łącznie 4 tabletki tygodniowo będę je miała 15 tyg ;-) czyli prawie 4 miesiące :-p

reklama
Hey, w kazdym feminatalu jest 30 szt.
Ilonaa jestem w szoku, jak tanio kupilas tabletki, ja zaplacilam 70 zł, wychodzi na to, ze musze zmienic apteke, i to szybko.
Mam tez pyatnie, czy zastanawialyscie sie dziewczyny nad badaniami prenatalnymi? Mi lekarz powiedzial, ze nie ma najmniejszej potrzeby wrecz mi odradzal. Co prawda kilka dni po wizycie bylam spokojna ale teraz znowu zaczynam sie zastanawiac. No i jeszcze kwestai zakupow i miejsca w domku dla malego przybysza, kiedy planujecie ostateczne przygotowania, bo w sumieja tez nie chce czekac do ostatiej chwili zeby jeszcze odpoczac ale slyszalam o tych przesadach... co sadzicie?

Hey, w kazdym feminatalu jest 30 szt.
Ilonaa jestem w szoku, jak tanio kupilas tabletki, ja zaplacilam 70 zł, wychodzi na to, ze musze zmienic apteke, i to szybko.
Mam tez pyatnie, czy zastanawialyscie sie dziewczyny nad badaniami prenatalnymi? Mi lekarz powiedzial, ze nie ma najmniejszej potrzeby wrecz mi odradzal. Co prawda kilka dni po wizycie bylam spokojna ale teraz znowu zaczynam sie zastanawiac. No i jeszcze kwestai zakupow i miejsca w domku dla malego przybysza, kiedy planujecie ostateczne przygotowania, bo w sumieja tez nie chce czekac do ostatiej chwili zeby jeszcze odpoczac ale slyszalam o tych przesadach... co sadzicie?
http://www.suwaczki.com/
No tak w sumie każde opakowanie starcza na 30 dni bo mi gin. kazała i kapsułke i tabletkę dzienne brać i dobrze się czuje:-) a co do badań prenatalnych to byłam prywatnie u gin. i powiedział mi że dla niego to podstawowe badanie które powinno się zrobić mimo wszystko bo my bylibyśmy spokojni i w razie czego (odpukać) można by było zacząć coś działać ale jeśli masz super wyniki to nie masz powodu do zmartwień:tak: a co do zakupów wyprawkę zaczniemy robić już w grudniu ale tak żeby wszytsko już było to do połowy stycznia nie ma sensu się spieszyć:blink:Ale tak mówię a tu pewnie zacznę szaleć od 6 miesiąca:-)

też biorę Feminatal tak jak już pisałyście 30 tab w opkowaniu (tzn w sumie to 60 ale po połowie różowych i przezroczystych) dawkowanie to po jednej dziennie czyli opkownie starcza na miesiąc a cena ok 50-60zł op. wszystko zależy od apteki
ja oprócz tego biorę jeszcze 2x dziennie Biofer (żelazo) bo mam anemie

70 zł wow faktycznie 20 zł różnicy to jest dużo! No właśnie te tabletki też można raz dziennie, ale mi gin powiedział, że nie ma sensu, bo tak jak mówiłam z żywnością również dostarczam bardzo dużo witamin, a najważniejsze jest ukształtowane. Nawet dostałam taką tabelkę rozwoju dziecka :-p Teraz już praktycznie dzidzia musi tylko przybrać na wadze,a te wszystkie tabletki nie oszukujmy się ale zmieniają metabolizm... do tego idzie zima. Wolę przytyć te obowiązkowe kilogramy niż płakać potem do lustra.

Witam Śnieżynki:-D

Byle do 13tej............ a dopiero 9:30........... lallalaallalal.

Trzymam ogromnie kciuki:-)

Cześć Śnieżynki!!
Ja już jestem po usg 4d. Na szczęście wszystko wyszło dobrze.

Kochana super, że wszystko w porządeczku i że Dzidzia zdrowo rośnie:-D

Dziewczyny ja czuję się raczej dobrze tylko czasem rano mam pewne rewolucje:-p:-D
ale potem jest w miarę dobrze i mogę wszystko zjeść :-) dziś byłam załatwić coś w PZU i tam mi się szybko udało, ale już w NFZ nie było tak kolorowo, bo napisali na wniosku, że potrzeba RMUA, a na miejscu okazało się, że jednak jakiś inny druk i musiałam jechać do pracy i zaś do NFZ, ale udało się i karta do odbioru za 2 tygodnie:-)

Miałam też jechać po jakieś ciuchy ciążowe, ale stwierdziłam, że schudłam i jednak jeszcze się prawie we wszystko mieszczę, więc zakupy odłożę na inny termin:-D

Ja też biorę Feminatal, a po 13 tygodniu zacznę brać ten następny no i oczywiście kwas foliowy...następną wizytę mam 13 sierpnia, więc jak ginek jeszcze coś mi podpowie to będę też brała:tak:

Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Dostałam jakiejś cholernej wysypki na całym ciele. Byłam tak tym przerażona że nawet komputera nie włączałam. Teraz już wszystko zeszło ale na wyniki badań jeszcze czekam. Wcześniej robiłam badania to miałam białko crp podwyższone. Lekarze oczywiście niewiele mi pomogli, ani ginekolog ani dermatolog - tylko jakieś kremy przepisała i nastraszyla jakimiś choróbskami, wstrętne babsko. Teraz robiłam badania na przeciwciała na różyczkę - bardzo się boję że była to właśnie różyczka, ponieważ nie chorowałam. Co prawda byłam szczepiona w 2001 roku ale czy ta szczepionka nadal działa??? Wiecie coś dziewczyny na ten temat??

reklama
Anisen jak tak poza tematem :-) Jeśli mogę spytać to czym zajmuje się Twój Mężczyzna ? bo próbuję poskładać do tzw. kupy to o tych pacjentkach itp. :-)

Do góry