reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Losek - rzeczywiście późno zakłada Twój lekarz tą kartę ciąży - a to chyba ze względu na dużą liczba poronień w 1 trymestrze. Mnie kartę ciąży założyła pielęgniarka. Tak samo pielęgniarka przed wizytą mierzy mi ciśnienie, pyta o wagę, wpisuje wszystko, w tym wyniki badań do karty ciąży.
Ale najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok i że dziecku bije serduszko. Piszesz że jestes niezadowolona z wizyty bo chyba się nastawiłaś że Ci poda płeć dziecka. Z tą płcią to bywa różnie. Mnie w 1 ciązy powiedziała w 17 tyg. płeć mówiąc że tak wcześnei tak pięknie widać płeć (to był chłopiec). Chyba jedynie na tych usg 3d i 4d widać moze lepiej.
Wiem że większość z nas chce jak najszybciej znać płeć, ale nie zawsze jest to
mozliwe do określenia tak wcześnie, a bywa że lekarze się myla i przy porodzie okazuje się zupełnie co innego niz mówili.Rozumiem Cie doskonale, ja też od początku ciązy marzyłam o poznaniu płci dziecka.
Teraz jak już to jest moje kolejne dziecko, jak straciłam jedno i było posdejrzenie choroby genetyycznej u mojego synka dla mnie nie jest wazne nagranie z wizyty ani dobre zdjęcie, a jedynie fakt, że z dzieckiem jest wszystko w porządku.
Ale tego że nie zauważył że z moczem jest coś nie tak, to nie do pomyślenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry Kochane
U mnie dziś samopoczucie znowu marnawe
20.png

Jakoś mnie zmuliło po sniadaniu....Boszeee kiedy to sie skonczy...nie ma tragedii ale juz bym chciala wstawac z samopoczuciem ze nic mnie nie meczy...
Nockę tez mam z głowy bo pies mi się czymś zatrul i cala noc mial "sraczkę" i tak latalam na dwór a w przerwach miedzy snem nadsluchiwalam czy sie kręci...masakra dzis mam oczy na zapalki
7.png

No ale nic dzień jest piekny wiec trzeba sie tym cieszyc
Miłego Dzionka Dziewczynki ;)

Czarodzieka współczuję przeżyć z psiakiem wiem jak to jest moj co jakiś czas jest chorutki, a teraz nasza sunia dostała cieczki i idzie zwariować nie dość że ją nosi w domu (a generalnie jest bardzo spokojna) to na dworze tragedia, ja ją trzymam na smyczy a za nami pełno kundlów idzie nic nie da się zrobić:dry: dlatego wczoraj zawieźliśmy ją do moich rodziców tam siedzi spokojnie na ogródku i jak jest wykorzystywana sexualnie to tylko przez sunie moich rodziców:-D

Cześć mamuski...

U mnie dziś kiepsko - ledwo żyje, a muszę siedzieć w pracy - też modlę się (jak ty Czarodziejko) żeby to się wreszcie skończyło... bo juz naprawde nie wiem co lepsze. Wymioty czy osłabiające mdłości... do tego fatalnie spałam :(

Losek - przykro mi że wizyta nie udana, lekarz w pośpiechu to jak widać kiepski lekarz :-( ale nie martw się - najważniejsze że z dzidzią wszystko ok. chociaż pewnie zjada cię ciekawość czy urósl siusiak czy nie urósł:cool2: wcale się nie dziwię :D chyba wszystkie tak mamy!

pozdrawiam czwartkowo z nad kawki zbożowej :sorry2:

HEJ

Ogolnie to zawsze wychodzialm zadowlona. Tylko tym razem jakos tak dziwnie. Zdziwilo mnie tylko dlaczego mi juz wpisal 17 tydzien bo chyba za szybko ale nawet nie pytalam... po mnie nic nie widac jeszcze.

Jesli chodzi o ta plec to zdaje sobie sprawe,ze czasem nie da sie zobaczyc i rozumiem .. wiec nie chodzi o to... no coz.. zobaczymy... teraz bede sie tylko stresowac pewnie jak odstawie ta luteine ale chyba nie zrobie tak jak on mowil, wezme tydien jeszcze tak jak chcial a pozniej kilka dni po jednej jeszcze... pow,ze jakby mi sie napinal brzuch to mam znwou wrocic.

W sumie jak wszytko ok to tez nie mial mi za duzo co mowic...

Tylko moja koleznka mi mowila,ze ona w 17tyg miala jakies badanie na rozszczepienie podniebienia.,, ja nie slyszlama o tym a Wy>?

kejt82 powiedzial,ze teraz juz nie bedzie mierzyl bo dziecko jest za duze... bedzie od nastepnej wizyty wazyl i na podstawie rozwoju okreslal wiek ciazy,,,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny. Zaraz się zbieram na działkę korzystac ze sloneczka i jerzyn :-D. pewnie znowu się opcham owocami. Mam w planie dzisiaj zahaczyć o sklep ciążowy u nas. Nie wygląda na żaden "markowy", więc i może ceny nei będa markowe:dry:. Miłego dnia ;-)

Juz wiem dziewczyny dlaczego on mi ten 17ty wpisal.... bo ja ost @ mialam 03.04.09 (no ale w tym owulacje dopiero w 34dc. wiec zagmatwane u mnie strasznie) i z tego wychodzi ponad 17ty tydzien.. dziecko chyba goni teraz do tego 17tego bo wtedy sie wolno rozwijalo z tego wzgeldu,ze tak pozno owu. i termin tez dltego mi na 10.01 zrobil... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to juz w ogole teraz Was wyprzedzilam strasznie :( jestem zla!! ze jestem taka "stara"

Witam czwartkowo Śnieżynki:-)

Kochane a ja Wam sie musze pochwalić ze dziś odebralimy klucze od naszego domku :))))) Nareszcie bedziemy miec swoje miejsce na ziemi:-):-):-):-)

Kochana to ogromne gratulacje:-)

Losek kurczę kiepska ta Twoja wizyta jak opowiadasz, bo to ważne, żebyśmy wychodziły z nich zadowolone...ale najważniejsze, że Maluszek zdrowy:-)

Ja dziś dopiero wstałam i zjadłam jedną kanapkę zobaczymy co z tego będzie:-p:-D wczoraj na kolację objadłam się śledzików, a dziś na obiad mamy dorsza, którego kuzyn złowił nad morzem i nad przywiózł:-D

Ostatnia edycja:
Juz wiem dziewczyny dlaczego on mi ten 17ty wpisal.... bo ja ost @ mialam 03.04.09 (no ale w tym owulacje dopiero w 34dc. wiec zagmatwane u mnie strasznie) i z tego wychodzi ponad 17ty tydzien.. dziecko chyba goni teraz do tego 17tego bo wtedy sie wolno rozwijalo z tego wzgeldu,ze tak pozno owu. i termin tez dltego mi na 10.01 zrobil... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to juz w ogole teraz Was wyprzedzilam strasznie :( jestem zla!! ze jestem taka "stara"

A ja Ci zazdroszczę, że jesteś juz w 17 tygodniu;-);-). Szybciej zobaczysz swojego dzieciaczka. Szybciej bedziesz mamą

reklama
Cześć dziewczyny:blink: Ja dopiero wróciłam od lekarza i jestem strasznie zła:angry: Zbył mnie powiedzialam że mnie boli a ona mnie zbadała wszystko w porządku może się Pani ubrać wypisała rozkurczowe tabletki następna wizyta za miesiąc a usg bym Pani zrobiła ale aparat się nam zepsuł dla pewności może Pani iść prywatnie... no wyszłam w szoku:szok: Nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić nie ma co czekać nie będę jeszcze dzis idę prywatnie bo takim gadaniem mnie ani troche nie uspokoiła...:dry:

Do góry