Makiwi
Zaciekawiona BB
Jeśli chodzi o badania to zależy od Twojego podejścia. Ja wolę wiedzieć wcześniej i ewentualnie zareagować.[...]
Mam tez pyatnie, czy zastanawialyscie sie dziewczyny nad badaniami prenatalnymi? Mi lekarz powiedzial, ze nie ma najmniejszej potrzeby wrecz mi odradzal. Co prawda kilka dni po wizycie bylam spokojna ale teraz znowu zaczynam sie zastanawiac. No i jeszcze kwestai zakupow i miejsca w domku dla malego przybysza, kiedy planujecie ostateczne przygotowania, bo w sumieja tez nie chce czekac do ostatiej chwili zeby jeszcze odpoczac ale slyszalam o tych przesadach... co sadzicie?
W poniedziałek idę na usg genetyczne, zastanawiam się też nad testem PAPP-A, no a inwazyjne to ewentualnie jak te pierwsze marnie wyjdą.
Zakupy i miejsce dla nowego domownika - tym chcemy się zająć jakość około 15 tygodnia. Narazie męczą mnie mdłości i wymioty, więc nie ma szans na robienie zakupów, a po drugie nie chcę potem zostać z samymi zakupami.
Teraz robiłam badania na przeciwciała na różyczkę - bardzo się boję że była to właśnie różyczka, ponieważ nie chorowałam. Co prawda byłam szczepiona w 2001 roku ale czy ta szczepionka nadal działa??? Wiecie coś dziewczyny na ten temat??
Ja mam przeciwciała na różyczkę (ostatnio robiłam badania krwi), a szczepiłam się co najmniej 12 lat temu.
Patitka, tak właśnie zrobie i od wezmę sobie od poniedziałku jeszcze dwa tygodnie zwolnienia. Ledwie jestem w stanie się umyć, a pójście do pracy to by była dla mnie prawdziwa gehenna.