reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Agapko najwazniejsze teraz to wyleczyc Mikolajka aby w styczniu byl przygotowany do zabiegu.
Ciesze sie ze teraz z samopoczuciem jest lepiej,nie chce cie martwic ale wiem ze to bedzie powracac...dlatego najlepszym rozwiazaniem jest udanie sie do lekarza ...

reklama
EDYTKO ja się właśnie boję tych nawrotów:-(

Mikołaj non stop przeziębiony tzn niby ok, ale do takiego zabiegu musi być na 200% zdrowy, bez kataru itp. Nie wychodzę z domu już kilka tygodni. Teraz mam wyjściowe wieczorami na roraty i to wszystko. Mogłabym teraz z nim wyjść ,ale boje się że na swięta się rozchoruje, a potem będę siedziała żeby się nie rozłożył na styczeń i tak w kółko.

Agapko a moze powinnas dawac mu jakies witaminki na wzmocnienie ...popytaj lekarza moze cos doradzi :tak:
A tak wogule to jak sie ma Twoj roczniaczek ,chodzi juz ??

Edytko, mój roczniaczek to zasuwa jak szalony. Zaczął chodzić jak miał 10m-cy, 1 tydzień i 1 dzień:-D, a miał się wolniej rozwijać a tu niespodzianka.
On tak choruje bo jest chory na astmę, a tu wystarczy byle co i już dziecko zasmarkane, kaszlące itp. Niestety przy astmie to od jesieni do wiosny to tak będzie, tylko w lato jest ok. Od roku można już podawać leki p/alergiczne więc pewnie coś dostaniemy typu zyrtec. Siedzimy narazie w domu żeby na swięta się nie dorobić. W święta wiadomo trochę pokursujemy i potem znowu będziemy chuchać bo w styczniu zabieg

Agapko to szybko zaczal chodzic ...:tak: teraz to pewnie masz rece pelne roboty,bo to jednak trzeba uwazac gdzie taki brzdac wchodzi :zawstydzona/y:

Co do astmy to niestety tak jest,dziecko choruje bardzo czesto...mojej siostry dziecko tez ma astme do tego uczulone jest na duzo rzeczy ,non stop jakis antybiotyk przyjmuje plus inhalacje :-(

Zdrowka dla Mikolajka aby w styczniu mogl przejsc zabieg ;-)

A dlaczego dają mu tyle antybiotyków??? To nie jest wskazane. Astmatyka leczy się inaczej niż zdrowe dzieci. Ja z astmą to jak koleżanki. Natalka też chorowała jak była mała. Co dwa tygodnie była chora, dusiła się itp

To niedobrze, bo zapalenia oskrzeli nie powinno się leczyć antybiotykami tym bardziej przy astmie. Tylko leki w inhalacjach i wykrztuśne. Biorąc antybioty dziecko jest bardziej osłabione i uodparnia się na antybiotyki.

Agapko ja sie na tym zupelnie nie znam :no: pisze tak jak jest,on ma juz 16 lat wiec moze same inhalacje mu nie pomagaja ?? sama nie wiem...ale prawie za kazdym razem jak dzwonie do siostry to on jest chory .

reklama
Do góry