reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Monia zobaczymy co z tych starnek wyniknie...wczesniej bylam w toalecie i widzialam cienkie nitki krwi ,ale niedawno bylam i juz nic nie bylo,dzisiaj mam 27dc wiec troche za wczesnie na @ ...chyba ze cos sie rozregulowalo i @ zawita wczesniej :sorry2:

Ja robilam piernika i juz go prawie nie ma , ostatnio maz ma jakies zachcianki :-p dzisiaj na obiad zazyczyl sobie zupe kalafiorowa ...a on przeciez miesolubny :eek: do tej pory zupki byly beeee...jak to z wiekiem gusta sie zmieniaja :-D

reklama
witajcie, my po urodzinkach młodego, wszystko się pięknie udało, ale jednak roboty i zamieszania było sporo :) Seba nawet dzisiaj odsypiał, taki padnięty był :D a tak poza tym bez zmian... mam u siebie mamę na tydzień, więc mało mnie będzie :p

Witam po weekendzie....
Izulka fajnie że zajrzałaś.... współczuje "takiej" młodzieży...... Ale sliczne zdjęcia :D:D:D:D
Monia jak sie już facet weźmie za wymienianie czegoś w aucie to znika wiem cos o tym.....:dry:
Tygrynko jak znajdziesz chwilke wrzuć zdjęcia :D:D
Edytko mój @ ostatnio znów robi sobie ze mna co chce.... w styczniu miałam już 3 razy ( 2 razy jakieś palmienia trwające 2-3 dni i teraz porządna przyszła- na szczeście już koniec )....
Madziu Kuba śpi jeszcze raz w dzień ... kłade go koło 11-12...... ciekawe jak dług bedzie jeszcze tak spał... nie ukrywam że chcialabym żeby tak było przynajmniej do wiosny....:D

Czesc dziewczynki :-)

U nas dzisiaj pada snieg i jest bardzo zimno...dzieci sie ciesza i maja nadzieje ze taki sniezek dlugo sie utrzyma bo od 10tego lutego maja 10 dni wolnego ,ale nie daje duzych szans ze sie snieg utrzyma :no: no nic zobaczymy..

Nie wiem czy pisalam ale dostalam zawiadomienie ze szpitala ze bede miala wizyte u gina o ktora sie staralam :-)

hej

u nas też wszystko szybko leci :)) Kinga kochana gada już dużo, potrafi przyjść jak dziś rano i powiedzieć z siebie sama : kocham cie mamusiu :)
A Kubuś rośnie i jest kochany. dziś już kończy 5 miesięcy. Ale ten czas leci. Ja zmęczona ale szcząśliwa :))
a w tą sobotę Kinga kończy 2 latka :)) będzie maleńka imprezka ale tak tylko dla niej , bo nie robimy wielkiego spędu. Ważne by Gwiazda była szczęsliwa :)

przesyłamy buziaki

Witajcie dziewczynki:-)
Tak czytam iczytam i coraz bardziej sie niepokoje.Bo maja corcia jeszcze nie mowi.Jakis czas temu pisalam o tym i myslalam ze z czasem zacznie.A tu miesiace mijaja a ona dalej nic.
Ucze juz ją i kaze powtarzac a ona tylko chowa zakrywa raczkami oczki i nie chce nic powiedziec.Mowi tylko MAMA BABA DADA DODO NIE i to jedyne jej slowa na ten wiek.

Czasem sie martwie ze mam jakies glupie dziecko:-(wstyd komukolwiek sie przyznac.Wiele ludzi pyta czy mowi a ja sciemniam ze tak:-(
Czytalam o dzieciach co zaczeli mowic w wieku 3 lat i ciagle sie ludze ze z moja corcia wszystko ok.Bo ogolnie to chyba raczej zdrowa.Bo wiele rozumie iwykonuje,tylko z to mową nie tak jest jak byc powinno.

Ale fajnie macie ze wasze dzieci spia.Moja jakas nietypowa bo nie chce juz popoludniami spac.Kładzie sie spac ok 21.00 i wstaje o 7.00 i tak do wieczora na chodzie jest.Skad ten dzieciak tyle ma energii to nie wiem,bo ciagle smiga jak nakrecona i jesc nie chce.Tylko mleczko by pila a reszta to NIE NIE.
Nie wiedzialm ze niby takie przyziemne sprawy a tyle klopotu mi sprawia z wychowywaniem ewy.

Witajcie dziewczynki:-)
Tak czytam iczytam i coraz bardziej sie niepokoje.Bo maja corcia jeszcze nie mowi.Jakis czas temu pisalam o tym i myslalam ze z czasem zacznie.A tu miesiace mijaja a ona dalej nic.
Ucze juz ją i kaze powtarzac a ona tylko chowa zakrywa raczkami oczki i nie chce nic powiedziec.Mowi tylko MAMA BABA DADA DODO NIE....
.
Nie przejmuj sie widocznie zacznie mówić odrobinę później , ale to nie znaczy że jest z nią coś nie tak. Rozmie co do niej mówisz ;) Mojej przyjaciółki syn jest prawie 9 miesięcy starszy od naszych bąblów a gada tylko mama, tata, daj, idź i swoje niezadowolenie wyraża słowem : beee. Ale rozumie bestyjak wszystko ;) Pediatra gosi kazał sie nie przejmować. Może zacznie od razu całymi zdaniami jak mój kuzyn ;) on do 3 roku tylko dać , a potem nagle zaczął gadać i do teraz buzia mu sie nie zamyka ;)
Będzie dobrze :)

U nas teraz bunt jedzeniowy ale Gwiazda podziębiona, katar kaszel i tylko by jadła mleczko i zupki odrobinę.

Rosi moj tez nie mowi ,wiec na pocieszenie moge powiedziec ze nie jestes sama ;-) a i moj tez mleczko woli niz inne stale pokarmy wiec sie nie przejmuj,krotko mowiac mamy wyjatkowe dzieci i tyle :-)

No to mnie pocieszylyscie:-)dzieki!

No tak sobie mysle teraz,ewa troszke i pozno zaczela chodzic wiec moze i z mową jest troche później.
Pamietam jak czytalam was ,ze dzieciaczki juz chodza a moja jeszcze raczkowala.Dopiero miala 14 miesiecy to wstala na nóżki i odrazu spacery.Nie bylo przewracania sie i kilkakrotnych prob tylko odrazu.Wiec moze i z mowa tak bedzie.Hmmmm..........ze odrazu cos bedzie mowic.

reklama
Rosi dokladnie tak bylo z moim ...tylko moj tez jeszcze dlugo nie siadal,nie podnosil glowki,i pozno zaczal raczkowac a chodzic zaczal tez dopiero po roczku wiec cos w tym musi byc ...:tak:

Do góry