reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dobry wieczor a raczej dobra noc :-p

Ja jeszcze nie spie od 2h kreci mi sie w glowie i nie wiem od czego,mam nadzieje ze przejdzie do rana :sorry2:

Jestem ciekawa kiedy przyjda wyniki....w piatek minie 2 tyg od pobrania cyt...wiec moze niedlugo beda?!!mam lekkiego stracha :zawstydzona/y:Przyslali mi z tesco 2 karty na zakupy o wartosci £50 plus voucher na £52 wiec za miesiac bede szalec :-pa i Tom byl na slubie u szefa rodziny robil za fotografa,zrobil 187 zdjec i zainkasowal za to niezla sumke wiec szalenstwo zakupowe tak szybko sie nie skonczy :-D

Dobra to ja sie juz zagnam,bede jutro papapa

reklama
gdzie tam śpicie :p
Monikasia a Ty co tak późno??
Agapa oby tak dobrze już do końca! a tu ledwo miesiąc został! ciekawe kto teraz tutaj zaciąży :p
Edzia najważniejsze jest Twoje przekonanie że kończycie z cycem i konsekwencja! dasz radę :) ja najpierw ograniczałam karmienie za dnia, aż zostało mi tylko na noc, po jakichś 2/3 miesiącach miałam dość i odstawiłam, pierwszej nocy mały wył 45min, drugiej 30, trzeciej 15 a następnej zasnął bez problemu, tzn nie za szybko ale bez płaczu :) a nastawiłam się na tygodniową (jak nie dłużej) walkę ;)
Anne a Ty gdzie wsiąkłaś??
normalnie jestem w szoku - wczoraj Sebastian spał 30min, zasnął w 5min na 12 godzin, wstał o 8 i dzisiaj nic nie spał, miał mega energię ok 21, np kręcił się przez 30 min raz w jedną raz w drugą stronę!! ale o 21:30 dał mi buziaka, nakrył się kołdrą, napił wody, ziewnął i zasnął :D normalnie chyba się zastanowię nad brakiem drzemek w jego rozkładzie dnia...
dobranoc!

edit: ooo Edyta, też nie śpisz?? :D ja miałam wyniki cyt właśnie po 2tyg, ale u nas mówili że jak będą ok to nie będą się odzywać.. mam nadzieję że Twoje niedługo będą i będą ok! ale super zakupy się szykują, zazdroszczę :)))

TYGRYNKO moj maly mial pare razy tak,ze nie spal w dzien ale na szczescie wszystko wrocilo do normy i teraz zazwyczaj zasypia ok 14:30 i spi roznie godzinke czasem dwie.
Natan ostatnio ma faze na grajaca zabe,i co przestanie zaba spiewac to on zaraz naciska guziczki aby spiewala od poczatku i tak caly czas,normalnie mozna zwariowac :-p

Teraz to naprawde znikam papapa

Jakie tu nocne rozmowy były :)
Ja mam dziś dzień wolny od trzeciego brzdąca..... musze tylko na zakupy jechać i pranie nadgonic ...
Ide też umówić sie do mojej lekarki w końcu .... teraz mam strasznie bolesną @.... już dawno mnie tak nie bolało.. nawet na tyłku nie usiąde porządnie.
Kuba dziś bardzo ładnie spał.. Obudzil mi sie tylko raz na picie. A ostatnio znów był meksyk z tym jego spaniem. wyszły już mu 3 piątki ale ostatnia cos nie chce mu wyjść i sądze że to stąd te nieprzespane noce.

Witajcie :-)

PATI a Ty tez bedziesz robic cyt ?? czy jestes juz po badanku ????ano nocne rozmowy byly hihi

Dzieciaczki wyprawione do szkoly i uwaga sama nie moge uwierzyc,puscilam chlopcow samych :szok: bo Natan spal a nie chcialam go budzic,zadzwonilam do Tomka i powiedzialam co zamierzam zrobic,wiec on przez tel powiedzial Kubie aby sluchal sie Alana no i poszli,a skoro ze szkoly nie dzwonili tzn ze wszystko gra uffff :-) co prawda nie maja daleko,i przy jednym przejsciu sa swiatla a przy szkole jest school crossing patrol,wiec nie jest zle :-p

Ostatnia edycja:
Edyta dzielne masz dzieciaczki :):):):)
Ja od czasu ciąży nie robiłam cytologii :zawstydzona/y: a dziś sie dowiedzialam że moja lekarka wzieła długi urlop i najwcześniej bedzie przyjmować po nowym roku :crazy:
U mnie Kuba śpi.. mial stan podgorączkowy i tak sie zastanawiam czy choroba przypadkiem nie puka do moich drzwi :confused: Ja oczywiście nigdzie tyłka z domu nie ruszyłam, stwierdziłam że na obiadek coś wymyśle a materiały do nauki wydrukuje mi przy okazji siostra. Tak mnie boli że wolę sie nie ruszać :-(

Witam. Krystek poszedł spać bez pieluchy a przed spaniem posadziłam go na nocnik i zrobił siku to może i tym razem będzie sucho:confused:. Wczoraj to rysowaliśmy z Krystianem kredkami w zeszycie :-D i oglądaliśmy książeczkę o zabawkach chyba ze sto razy, on pokazywał na obrazek a ja musiałam powiedzieć co to jest i tak w kółko :tak:. Wiecie muszę w końcu zadzwonić i się umówić do gina.
MOTYLKO jak mozesz to wstaw zdjecia dzieciaczkow,bo ich chyba nie widzialam,albo widzialam a nie pamietam jak wygladaja :zawstydzona/y:
Właśnie wstawiłam :tak:

Edyta dzielne masz dzieciaczki :):):):)
Ja od czasu ciąży nie robiłam cytologii :zawstydzona/y: a dziś sie dowiedzialam że moja lekarka wzieła długi urlop i najwcześniej bedzie przyjmować po nowym roku :crazy:
U mnie Kuba śpi.. mial stan podgorączkowy i tak sie zastanawiam czy choroba przypadkiem nie puka do moich drzwi :confused: Ja oczywiście nigdzie tyłka z domu nie ruszyłam, stwierdziłam że na obiadek coś wymyśle a materiały do nauki wydrukuje mi przy okazji siostra. Tak mnie boli że wolę sie nie ruszać :-(
Zdrówka podsyłam

PATI to moze idz do innego lekarza,powiesz ze twoj lekarz jest na urlopie itd moze cie zbada ;-)

MOTYLKO ide poogladac :-)

A ja Musialm podjechac do kolezanki,wiec zapakowalam Natka do samochodu i wiecie co sie stalo ??? w czasie jazdy moj maly zaczal wolac mamamama :szok: i to swiadomnie bo patrzyl sie na mnie i wolal :-) jaka jestem szczesliwa moja mala niemowa zaczela cos mowic hehe,a jak wrocilam to z mezem poszlismy na spacerek,u nas jest dosc cieplo,wiec trzeba bylo skorzystac :-p

Niedawno dostalam wynik cytologii,i jestem happy poniewaz napisali iz wynik mam w normie i na dzien dzisiejszy male prawdopodobienstwo zachorowania na raka :-) i napisali jeszcze ze jak pojawi sie krwawienie po stosunku lub miedzymiesiaczkowe to mam natychmiast zglosic sie do GP a nastepne badanie bede miala w 2014 roku,ale kamien spadl mi z serca,to teraz zostaje mi isc do GP aby przebadal hormony bo najwidoczniej przez nie mam plamienia :sorry2: no a jak wroci wszystko do normy bedziemy starac sie o dzidziusia :-D:-D
Jak wracalam ze szkoly to starszy pan wywrocil sie i pomoglam mu wstac ale skaleczyl sie i z palca leciala krew,to pobieglam do sam , wzielam apteczke i zrobilam mu opatrunek,a Kuba na to... mamo trzeba zglosic Cie do programu zwykly bohater,hahaha niezly agencik z niego :-D

Ostatnia edycja:
reklama
witam się wieczornie.
Mamy już pierwszą rozpakowaną grudniówkę i to podwójną. Zaczęło się to teraz już pewnie poleci.
U mnie pojawiły się znowu skurcze

Do góry