agapa
Fanka BB :)
Ale fajnie że nasz wątek odżywa:-)
Ja mam przegląd co 6 tygodni teraz a cytologię zrobię po porodzie
Ja mam przegląd co 6 tygodni teraz a cytologię zrobię po porodzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie martw się na zapas,bo przyczyn może być wiele tego plamienia,niekoniecznie to musi być coś najgorszego,może jakieś hormonalne sprawy,nadżerka-która nie musi być groźna ,często nadżerki same się regenerują,nawet bez interwencji lekarza,jeśli cytologia wyjdzie ok.to może tylko trzeba będzie cykl wyregulować-gospodarkę hormonalną,zresztą-to już sprawa lekarza.Na wynik cytologii czeka się pewnie około dwa tyg.już nie pamiętam nawet,wiem,że na wynik histopoatologii czekałam dwa tyg.no i był to trudny czas,bardzo trudny.Dziekuje Anne za odpowiedz,kurcze i teraz jeszcze bardziej sie martwie bo ja mam plamienia miedzymiesiaczkowe :-(myslalam ze to po odstawieniu tabletek no ale ja je odstawilam prawie rok temu,a to sie zaczelo po ich odstawieniu...
No nic zostaje mi teraz zrobic cytologie i w wielkim napieciu czekac na wynik.To chyba bedzie najgorszy czas w moim zyciu,nigdy sie tak nie balam jak teraz :-(
Koniecznie zrób cytologię,jasne ,że warto się badać profilaktycznie,zwłaszcza,że naprawdę uwierzcie mi,rak szyjki macicy nie zawsze daje objawy od razu,czasami zmiany w szyjce są zaawansowane bez żadnych odczuwalnych,widocznych objawów-jedynie właśnie cytologia na 1szym miejscu wychwytuje ,że coś się złego dzieje,choć można czuć się ok.nie mieć plamień,bóli,mieć regularne miesiączki.Nie,żebym chciała straszyć,lub sugerować cokolwiek,ale piszę jak jest i czuję się właśnie odpowiedzialna po moich doświadczeniach,żeby o tym głośno mówić.Hej!Brrr zimno.Z domku nie chce się wychodzić.Anne popieram takie uczulenia!!!Sama też muszę się wybrać do ginekologa bo byłam po porodzie ale cytologi mi nie poprali.W sumie nie mam plamień ani żadnych niepokojących objawów, ale nie zaszkodzi sie zbadac profilaktycznie.
Moja Suzi śpi.Ja wciągnełam pomidorówkę z kluskami i czytam bb
edyta 01 : napewno będzie dobrze!!!!niezamartwiaj sie na zapas!po co się stresować nie potrzebnie
monikasia : ja tez dziękuję za pamięć:-)miło mi się zrobiło że ktos o mnie pamięta.Postaram się częściej pisac.
Miłego popołudnia Wszytkim!!!
Super,że się mobilizujecie do tych badań -powodzenia:-)Edytki moje Kochane:-) pamietam o Was oczywiscie O wszystkich pamietam...ale niesposob wszystkich wymienic tak od reki ze tak powiem.
Bo np gdzie jest Aninaka, Joasia,Kalemeon i jeszcze duzo innych naszych lutoweczek...;-)
Motylku ja dzisiaj dostalam centralnie w "pape" od mijej malej ale ona zaraz dostala strzala w tylek...
Mnie tez troszke niebylo ale musialam poukladac sobie wszystko...Nie czuje sie jeszcze psychicznie na silach ogolnie:-( ale daje rade jakos...
Anne ja w przyszlym tyg lece do gina juz zrobilam termin:-)
Milego wieczorku:* dla Was. Lece sprzatac po rocznicy...
fajnie:-),skoro robimy przegląd naszych samochodów regularnie,to i przegląd nas samych warto robić regularnieU nas nic ciekawego sie nie dzieje, ale też dzięki Anne zrobiłam sobie przegląd, natchnęła mnie i byłam u gina, jeszcze okulista mi został i zrobie badanie moczu i morfologie i przegląd zaliczony. :-)
Koniecznie zrób cytologię,nie ma co czekać,zrobisz i będziesz miała spokój na dwa lata,czy rok,nawet nie wiem co ile się robi jak jest norma,ja muszę co kilka miesięcy teraz i kontakt z lekarzem stały gdyby się cokolwiek działo,dlatego wyobraźcie sobie,gdy korzystam z toalety,to za każdym razem patrzę,sprawdzam bieliznę,czy nie ma plamki,upławów itp.wtedy muszę się konsultować,ale jest teraz ok:-):-)Hej
Poczytałam Was ale nie mialam weny na pisanie, coś nie najlepiej sie czuje... Ale nasz kochany moderator (agapa) rozkazał mi cokolwiek napisać
Cholerka ja tez bym musiała cytologie zrobic... musze sie umówić do mojej lekarki