reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Hej
Poczytałam Was ale nie mialam weny na pisanie, coś nie najlepiej sie czuje... Ale nasz kochany moderator (agapa) rozkazał mi cokolwiek napisać :-D:-D:-D:-D:-D

Cholerka ja tez bym musiała cytologie zrobic... musze sie umówić do mojej lekarki

Luckaa:-) fajnie, ze sie pojawilas:* A tak wczoraj myslalam o Tobie wieczorkiem:tak:
Wie ktoras z Was co sie dzieje z Izulka?
U nas pogoda straszna:no: ale moze to i dobrze...robie porzadki w szafkach i wogole w domku...tesciowa przyjezdza:-p hihi

No wiec tak: zajelo mi to chwilke ale...stwierdzam, ze osoby nizej wymienione w mniejszym lub wiekszym stopniu pojawiaja sie na forum i... no wlasnie - i tyle :p
Tygrynka, Zabeczka, Kinia, Martyna, Madzia84, Marga82, Meganne, Rosi, ma_mi, Anyolki, Kasia5110, Aninaka, Zima, Marlas...
Kochane moje dajcie nam znak zycia
:-)

Ostatnia edycja:
Witam. Dziś Krystek częstował Radka batonikiem :-D, potem powywalał wszystkie zabawki i jeszcze wcześniej częstował dywan serkiem i teraz co dziennie muszę wyjmować odkurzacz i sprzątać, a przed sprzątaniem to pokój wygląda jakby tornado przeszło, a co będzie jak Radek podrośnie:confused:, pewnie będę musiała 2 razy dziennie sprzątać.
agapa: Jak się czujesz?

Witam!Myślałam że tylko mnie nie widac na forum, a tu okazuje się że jest Nas więcej nieaktywnych:)Ale lepiej żeby to się zmieniło. Agapa napewno zmobilizuje resztę dziewczyn do pisania;)))
Zuzia chrapie , gulasz się gotuje, ja czytam bb. Smutno mi tutaj w tym wro. mimo to że mam siostre ciotkę, to i tak każdy pracuje i nikt nie ma czasu.kolezanki studiują to nawet zapomniały o mnie.łapie jakieś doły.Chyba ta pogoda na mnie tak działa.ehhh
Dziś byłam w MOPS z rana musiałam donieść dokumenty do zasiłku.teściowa wzieła wolne żeby zostać z Zuziulą.Dziś młoda ma jakiś apetyt nie samowity.Zjadła rano parówke, chlebek jabłko, jajko, cycka:)))a dzień jeszcze sie nie skońcxzył:)
Może uda mi się wyjść z nią na spacerek dziś jak nie lunie.
Miłego papap.

Hejka

Mam chwilke wolna to pisze , maly spi a starszaki ogladaja bajki...
U nas dzisiaj jest calkiem cieplo,tylko troche wieje...Na obiadek zrobilam racuszki,byly pyszne:-p pozniej zrobie krewetki w ciescie,wczoraj bylam na zakupach i kupilam dwie paczki krolewskich mniam.
Musze jeszcze wstawic pralke z ciemnymi rzeczami bo jasne pralam wczoraj,a tak mi sie nie chce,no ale jak ja nie wstawie to nikt za mnie tego nie zrobi,bo mezus w pracy.No coz ide wykonac swoja prace a pozniej moze poloze sie pod kocyk i poleze sobie...milego dnia:tak:

Monikasiu ja jeszcze nie jadlam kalamarnicy ale jak tylko ja znajde to z checia kupie i posmakuje :tak: jadlam niedawno malze i tez nie sa zle, aczkolwiek dzieciom bardziej smakowaly niz mi :-)

reklama
Witajcie kochane:-)
u nas znów piękny,słoneczny dzień. wybieramy się na spacerek za chwilkę.Poza tym nic nowego,takie spacerki dobrze mi robią,po zabiegu miałam przerwę w jakiejkolwiek aktywności fizycznej,najpierw bardzo schudłam,ale ostatnio apetyt dopisuje i przybywa spowrotem kilogramów,a schudłam w ostatnim półroczu 15kg,po czym znów nadrobiłam 8,chciałabym zrzucić z 4 lub 5kg-ale zdrowo -dobre odżywianie,bieganie,spacery.Trochę brałam różnych leków ,które osłabiły np.bardzo moje włosy-pół ich nie mam,w dodatku jesienią to w ogóle wypadają chyba,teraz myślę jak to naprawić.Znacie jakieś dobre sposoby,maseczki,albo preparaty doustne na włosy?

Dziekuje Anne za odpowiedz,kurcze i teraz jeszcze bardziej sie martwie bo ja mam plamienia miedzymiesiaczkowe :-(myslalam ze to po odstawieniu tabletek no ale ja je odstawilam prawie rok temu,a to sie zaczelo po ich odstawieniu...

No nic zostaje mi teraz zrobic cytologie i w wielkim napieciu czekac na wynik.To chyba bedzie najgorszy czas w moim zyciu,nigdy sie tak nie balam jak teraz :-(
Nie martw się na zapas,bo przyczyn może być wiele tego plamienia,niekoniecznie to musi być coś najgorszego,może jakieś hormonalne sprawy,nadżerka-która nie musi być groźna ,często nadżerki same się regenerują,nawet bez interwencji lekarza,jeśli cytologia wyjdzie ok.to może tylko trzeba będzie cykl wyregulować-gospodarkę hormonalną,zresztą-to już sprawa lekarza.Na wynik cytologii czeka się pewnie około dwa tyg.już nie pamiętam nawet,wiem,że na wynik histopoatologii czekałam dwa tyg.no i był to trudny czas,bardzo trudny.
Hej!Brrr zimno.Z domku nie chce się wychodzić.Anne popieram takie uczulenia!!!Sama też muszę się wybrać do ginekologa bo byłam po porodzie ale cytologi mi nie poprali.W sumie nie mam plamień ani żadnych niepokojących objawów, ale nie zaszkodzi sie zbadac profilaktycznie.:tak:
Moja Suzi śpi.Ja wciągnełam pomidorówkę z kluskami i czytam bb;)

edyta 01 : napewno będzie dobrze!!!!niezamartwiaj sie na zapas!po co się stresować nie potrzebnie:no:
monikasia : ja tez dziękuję za pamięć:-)miło mi się zrobiło że ktos o mnie pamięta.Postaram się częściej pisac.
Miłego popołudnia Wszytkim!!!
Koniecznie zrób cytologię,jasne ,że warto się badać profilaktycznie,zwłaszcza,że naprawdę uwierzcie mi,rak szyjki macicy nie zawsze daje objawy od razu,czasami zmiany w szyjce są zaawansowane bez żadnych odczuwalnych,widocznych objawów-jedynie właśnie cytologia na 1szym miejscu wychwytuje ,że coś się złego dzieje,choć można czuć się ok.nie mieć plamień,bóli,mieć regularne miesiączki.Nie,żebym chciała straszyć,lub sugerować cokolwiek,ale piszę jak jest i czuję się właśnie odpowiedzialna po moich doświadczeniach,żeby o tym głośno mówić.
Edytki moje Kochane:-) pamietam o Was oczywiscie:tak: O wszystkich pamietam...ale niesposob wszystkich wymienic tak od reki:zawstydzona/y: ze tak powiem.
Bo np gdzie jest Aninaka, Joasia,Kalemeon i jeszcze duzo innych naszych lutoweczek...;-)
Motylku ja dzisiaj dostalam centralnie w "pape" od mijej malej:no: ale ona zaraz dostala strzala w tylek...

Mnie tez troszke niebylo ale musialam poukladac sobie wszystko...Nie czuje sie jeszcze psychicznie na silach ogolnie:-( ale daje rade jakos...
Anne ja w przyszlym tyg lece do gina juz zrobilam termin:-)
Milego wieczorku:* dla Was. Lece sprzatac po rocznicy...
Super,że się mobilizujecie do tych badań :tak:-powodzenia:-)
U nas nic ciekawego sie nie dzieje, ale też dzięki Anne zrobiłam sobie przegląd, natchnęła mnie i byłam u gina, jeszcze okulista mi został i zrobie badanie moczu i morfologie i przegląd zaliczony. :-)
fajnie:-),skoro robimy przegląd naszych samochodów regularnie,to i przegląd nas samych warto robić regularnie:-D
Hej
Poczytałam Was ale nie mialam weny na pisanie, coś nie najlepiej sie czuje... Ale nasz kochany moderator (agapa) rozkazał mi cokolwiek napisać :-D:-D:-D:-D:-D

Cholerka ja tez bym musiała cytologie zrobic... musze sie umówić do mojej lekarki
Koniecznie zrób cytologię,nie ma co czekać,zrobisz i będziesz miała spokój na dwa lata,czy rok,nawet nie wiem co ile się robi jak jest norma,ja muszę co kilka miesięcy teraz i kontakt z lekarzem stały gdyby się cokolwiek działo,dlatego wyobraźcie sobie,gdy korzystam z toalety,to za każdym razem patrzę,sprawdzam bieliznę,czy nie ma plamki,upławów itp.wtedy muszę się konsultować,ale jest teraz ok:-):-)

mam trochę obsesję w tym temacie teraz.
Póki co trzeba się zabierać na spacerek:-D
Miłego dnia

Do góry