reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Monikasia-duży domek i jeszcze cierpliwości dużo i dużo kasy:-),bo wydatki są duuuże na dziecko malutkie,przedszkolaka,szkolniaka,studenta-cały czas wymaga finansowania.Ja mam duży dom,dwupiętrowy,narazie pieniędzy wystarcza-póki Niemcy nas wspomagają,póki jest tam praca,a jeszcze od maja w Niemczech warunki bardziej sprzyjające będą w sprawie legalnej pracy,co do cierpliwości to czasem brakuje-ale jak już wszystkie śpią i popatrzę na te buźki-no to cierpliwość się odnawia:-) dobrze,że te starsze już dużo pomagają,mogę spokojnie zostawić Misiaka z synem,lub córką nawet na kilka godzin,gdy wyjeżdżam do innego miasta,jesteśmy na telefonie,a w razie czego kuzynki,koleżanki mieszkają w pobliżu.No,ale na piąte to już świadomie bym się nie zgodziła raczej,ale gdyby się okazało,że będzie,to teraz jestem na takim etapie dojrzałości ,że też nie rozpaczała bym:-) Ogólnie nie mam jakiegoś stresu na tym punkcie.
Uciekam na pogaduchy z koleżankami:tak:

reklama
A ja dziś znów nie zaszczepiłam synka,choć jest zdrowy,bo okazało się,że nie mają szczepionki ani w przychodni,ani podobno nie ma jej w sanepidzie :baffled: a w ogóle to nawet nie wiem na co mia być szczepiony teraz? musze poszukać w necie kalendarza szczepień.
Dzień ma się ku końcowi-jej,już będzie piątek ,a dopiero był poniedziałek-jak to leci,ale fajnie,bo w niedzielę będzie mąż-hurraaa!:-D ,nie mogę się doczekać,ale zleci ,bo jutro też mnóstwo zajęć w domu i poza domem do wieczora,w sobotę sprzątanie takie już większe,jakies ciasto trzeba będzie upiec pod wieczór na niedzielę,obiad tez już w sobotę przygotuję na niedz. bo musze wyjechać po męża do Rzeszowa,bo kolega,z którym jedzie mieszka w Rzeszowie,ja mam ok 45km do Rzeszowa od siebie-jak widzicie ,ja już żyję niedzielą i przyjazdem męża:tak:
To chyba już pójde sie położyć-dobrej nocy

5ka dzieci ? -mi juz czwórka wystarczy,a własnie nie jest łatwo w tych czasach mieć dużo dzieci,dlatego my je mamy ale jakimś kosztem-kosztem naszej rozłąki,bo mąż musi pracować tam,gdzie dobrze mu płacą,a gdzie dobrze mu płacą?-niestety nie w Polsce,więc musi pracować dla obcego kraju,po to by utrzymać rodzinę i żyć godnie,żeby dzieciom niczego nie brakowało.Dawniej wyjeżdżał na 3,a nawet 4miesiące,na szczęście teraz jeździ na 5tygodni i wraca na dwa do Polski i tak cały czas.W tę niedzielę wróci i zostanie na pewno już do komunii do 8go maja,a potem zobaczymy:-) ale pewnie znów pojedzie,bo cóż począć

no właśnie to jest to - że fajnie jak jest więcej dzieci ale niefajnie że ciężko z kasą wtedy.. a że my z mężem nie damy rady rozstawać się na tak długo więc odpada nam taka wersja rodziny:-( chyba że jakieś super prace kiedyś będziemy mieć;-)

A narazie pochwalę się, że dziś była pierwsza noc bez "cyckania" :) i było ok, Młody gdy się przebudził dostał herbatkę i poszedł spać, naprawdę jestem mile zaskoczona, że poszło tak łatwo :)

super! jak my zaczęliśmy odstawiać to po paru dniach nagle mu się przypomniało że jest bez cyca i cały dzień latał za mną.. najważniejsze to się nie ugiąć:tak: teraz do lata pociągniemy pierś na dobranoc i rano, chociaż z tego porannego cyca młody czasem już rezygnuje...

U nas zimno i pochmurno...A do tego jeszcze nam, sie zamrazarka popsula buuu...:((( Nowa ok 500EU a naprawa - za sam przyjazd fachowca 100 EU plus naprawa - pewnie tez 100 a moze wiecej i co ja mam robic, ech...:(( Zamrazarka prawie nowa jest i dobrej firmy.

to chyba nową się bardziej opłaca.. ale skoro piszesz że prawie nowa to może macie gwarancję na nią??

u nas ok, idą górne czwórki bo katar i ślina do pasa :/

Witajcie.Noc mam troszkę znów nieprzespaną ,ale to dlatego,że Michałowi rosną ząbki z tyłu:szok: dosłownie tamte tylne ząbki mu wychodzą,z lewej i prawej strony str wygląda to na 6kę!:szok::baffled: na pewno nie piątka,bo ma czwórki i po czwórkach jest przerwa spora,właściwie z prawej jakby wyrosła piątka,bo po 4ce jest przerwa na jednej ząbek,a z lewej przerwa na dwa zęby spokojnie.Jeszcze tak z żadnym dzieckiem nie miałam.Normalnie tamte ząbki z tyłu są takie duże trzonowe-wyobrażacie to sobie?-czy to ja jestem niewyedukowana w tej kwestii?:baffled:

Hej:-)
Tygrynko chyba kupimy cala lodowke, taka normalna - nie pod zabudowe, troche zaluje, bo nie lubie "widocznej" lodowki w kuchni:-( a w cenie nowej zamrazarki mam fajna lodowke, kurcze...Ale jeszcze niewiem...Ten moj zepsuty dziad juz niestety nie na gwarancji. powiedzialam nowa pod tym wzgledem, ze wogole nie uzywana kupilismy ale juz ma swoje lata - o to mi chodzilo. Sie porobilo...:wściekła/y:
Anne tutaj pod wzgledem finansowym na dzieci nie jest zle. Panstwo dba, tyle ze czynsze za wynajem domku wysokie w tym miescie gdzie mieszkamy a nigdzie indziej nie chce sie wyprowadzac. Taka ze mnie lokalna patriotka:-D;-) Dzisiaj pytalam m co on na to, zeby jeszcze jedno zmajstrowac:-) najpierw stanowczo odmowil a po chwili zaczal sam temat:-D ze w sumie nie byloby zle:-D Aj ta wiosna:rofl2:
Kurcze to ja wygladam trojki u mojej Emisi a moze jej jakies dalsze wychodza:baffled:bo "niefajna" sie zrobila...a dzioba nie chce otworzyc zeby pokazac co sie tam dzieje hmmm...
Sluchaj, roznie to bywa z tymi zebolami. Bidulek sie pewnie meczy. Buziaj go od ciotki:*
milego dzionka dziewuszki:-)

Ostatnia edycja:
dzięki ciociu monikasiu )
agapka zachęca do macierzyństwa:-),my czekamy a ten tajemniczy wtorek agapko;-)
Dobranoc Wam dziewczynki:-)

reklama
Monikasia czemu nie??
u nas na regionalnym koleżanka dała znać że jest w 7tc a ma 9mies córeczkę... strasznie się cieszę, zwłaszcza, ze to prawie moja sąsiadka :D
Anne a wiesz, ja bym się przeszła do pediatry z tymi ząbkami bo 6 u takiego malucha to chyba dziwne?? a może tak mi sie wydaje, mi wychodziły w liceum...

byłam na warsztatach o emocjach małego dziecka, super było :)
dobranoc!

Do góry