reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

hej dziewczyny ! dawno mnie tu nie było na swoje konto nie pamietam hasla ... ech ... to ja joasia ... co tam u Was ?? ja cierpie na chroniczny brak czasu :-:)-:)-(

reklama
u nas czas za szybko leci ... mały juz chodzi troszke mowi ... teraz siedzimy w lodzi bo jest ta rozprawa echh ... a tak to praca szkola dom i tak w kółko :-) a co u Was ? któras z kobitek juz spodziewa sie kolejnego szkrabika ?? :-D

Ja na kolejnego chę troszkę poczekać ;-)))
Patrycja: No to dużo zdrówka dla Kubuśa , gorączka ma to do siebie, że bardzo wykańcza dziecko jak i nas :(
Motylla : ile ja bym dała żeby mój malutki chociaż pół nocy przespał :-) a nadal karmisz piersią czy butla ?

Hej my pół nocy spedziliśmy na pogotowiu z Kubą..... gorączke wieczorem i w nocy miał strasznie wysoką do tego pojawiły sie wymioty to nie czekaliśmy na nic tylko jechaliśmy....... ma infekcje wirusową.... dostał leki no i leczymy sie :(:(
O matko!!! Duzo zdrówka dla Kubusia.

hej dziewczyny ! dawno mnie tu nie było na swoje konto nie pamietam hasla ... ech ... to ja joasia ... co tam u Was ?? ja cierpie na chroniczny brak czasu :-:)-:)-(
Witaj Asiu.W końcu sie odezwałaś:-)

Ja dopiero teraz się pojawiłam.Byliśmy w szpitalu odwiedzić babcię Mężą. Wczoraj ją pogotowie zabrało i późnym wieczorem miała robioną operację - amputacja lewej nogi:szok: Dlatego humorej jest jaki jest:-(

Hej dziewczyny :*
Ja na chwilke, bo mam maly problemik w domku:(
Joasia witaj kochana fajnie, ze jestes:* Na naszym watku Motylla spodziewa sie dzidziolka:)A poza tym to niewiem kto jeszcze u nas...
Pati duzo zdrowka dla Kubusia:)
Martyno to okropnie Twoj znosi zabkowanie:( A ten antybiotyk na co bierze? Cos przeoczylam...
Agapo oj, przykro mi z powodu babci:(

U nas ok - jesli chodzi o mala. Chyba ma lekka biegunke ale moze to po szczepionce...
Pogoda do kitu...
Milego weekendu Wam zycze i prawdopodobnie odezwe sie w poniedzialek lub we wtorek - musze wyjsnic kilka rzeczy:(
Dobrejnocki:)

Tygrynko nic nie znalazlam na temat twoich cwiczen tzn szukalam na YT cos.

proszę bardzo:
YouTube - Aerobiczna Szóstka Weidera [ www.kfd.pl ] - profesjonalny tutorial a6w
1290005724_a6w2nl.jpg

a jeszcze Wam wyślę później super przepis na dietetyczne ciasto z jabłkami, orzechami, pestkami dyni i migdałami - proste lekkie i bardzo smaczne:tak:

coś tam siostra kupiła Młodemu ale nie chce powiedzieć co, znając ją to pewnie pół sklepu wykupiła hahaha, no w końcu jest matką chrzestną Kuby to może się popisać:-D
A nas zaraz czeka mała wycieczka, 70km, jedziemy do moich rodziców bo tam wyprawiamy Kubie roczek, to już w niedzielę....matko jak to szybko zleciało! A jeszcze pamiętam ten stresik sprzed roku ;)

pochwal się co młody dostał:tak:
zleciało szybko... mój już roczniak, Twojemu lada dzien życzenia będziemy składać... migusiem czas przeleciał:tak:

A co do wagi to mój maluszek troszke ostatnio spadł le pewnie przez chorobę , no i biega tak jakby mu się gdzieś spieszyło. Ze zdjęć może nie widać bo fajniusie pucka na policzkach ale tak to kruszynka z niego. ma 80 cm i 11400 waga.

11,4 i kruszynka??? Seba po szpitalu ważył 8,3, teraz już 9kg i jestem strasznie dumna że tak dużo;-):-D ale on też wciąz biega, więc pewnie dlatego, ale i od małego wolno na wadze przybierał, za to szybko rósł, jak się urodził miał 57cm, teraz 83cm...

Martyna no to u nas jest 10500 i 86 cm.....za miesiąc na kontrole wagi idziemy ...

wow, wysoki!

no kupuję. I młodej, i chłopcom kupuję rzeczy używane, sporadycznie nowe. Inaczej nie dalibyśmy rady, ale nie narzekam, ostatnio okazuje się, że jest to bardzo EKO i bardzo modne :-) A, i jeszcze zdrowe, bo jak masz ubranko sprane, to z niego wypłukało się całe świństwo (np. pestycydy z bawełny) i masz ciuchy jak z bawełny organicznej. A takie kosztują ciężkie pieniądze. Zatemu kupuję rzeczy używane i jestem z tego dumna :-)
Wyjątkiem są buty - na tym nie oszczędzam,

to ja się tylko podpisać mogę pod Twoim postem bo identycznie myślę:tak:
chociaż ja jednak dużo nowych kupuję (ale często w hurtowniach itp) zwłaszcza body, rajstopki, takie rzeczy blisko ciała, bo jakoś nie lubie używanych, ale spodnie, bluzy - jak najbardziej:tak:
i jak tam z Twoim przeczuciem?? mam nadzieję że wszystko ok??:baffled:

mój Arun (facet) ma 1,90 wzrostu ja 1,72 no a Fabi ze wzrostem za bardzo w górę nie idzie ;-) Ale może potem to nadrobi ;) Ale za to Fabianuś ma 11 ząbków ;-) i Gryzięę mnie tak mocno , że aż mam siniaki ;)

11 zębów?? nieźle! my mamy 6:-D ale oduczyłam go szybko gryzienia, a teraz jak coś próbuje to udaję że płaczę, Seba zaraz robi podkówkę i się przytula i przez kilka dni nie próbuje ugryźć...
a Twój facet ma na imię Arun? fajnie;-)

No u nas ze wzrostem jest tak że mój R ma 206 cm a ja ok 176 cm także Kuba ma po kim byc taki dłuuuugi :D:D
Sebastian ma teraz 106 cm, ale sądze że Kuba go przegoni :)

to też macie dużo ząbków:tak: że o wzroście nie wspomnę - wow:-D to ja ze swoimi 161cm wyglądałabym przy Was śmiesznie, bliżej mi do Waszego Seby niż do Was:-p

Mam do was pytanko. Czy wasze maluszki mają takie duże brzuszki? (ale mi się zrymowało). Bo Maja ma duży brzuszek a wcale dużo nie je. Trochę się tym martwię.:baffled:

Agapciu przykro mi z powodu babci:-(
a laktatora nie mam i nie znam nikogo kto ma...
a brzuszkiem się nie martw, Seba chudzina ale brzuszek ma :-D hmmm prawie jak afrykańskie dziecko, może to ja powinnam się martwić??:confused2::baffled:

A mam pytanko, czy podajecie jeszcze wit D? Bo nam lekarz kazal odstawic juz.

z tego co widze to co lekarz to inna opinia, słyszałam żeby dawać pół roku, rok, dwa i nawet trzy... nasz się trzyma wersji że dwa lata a już zwłaszcza jesienią i zimą...

Hej my pół nocy spedziliśmy na pogotowiu z Kubą..... gorączke wieczorem i w nocy miał strasznie wysoką do tego pojawiły sie wymioty to nie czekaliśmy na nic tylko jechaliśmy....... ma infekcje wirusową.... dostał leki no i leczymy sie :(:(

biedulek malutki, zdówka dla niego!!

witaj Joasiu!! dobrze że jesteś spowrotem:tak:

u nas ok, dzisiaj byliśmy na ciuchowisku, bardzo udanym zresztą:tak: sprzedalam ciuszki za 60zł a kupiłam za 40 (dwie pary spodni, bluzę (w super stanie firmy Wójcik), dwa śpiochy - więc chyba udany interes;-)) a pozostałe 20zł wydaliśmy na pizzę zwłaszcza że była promocja - duża pizza 50cm w cenie małej:-D

Ja tylko na chwilę koło 20 włączyłam pralkę i już jakiś czas czeka pranie na wyjęcie i wiecie co dopiero teraz sobie o nim przypomniałam:-D
Ja na kolejnego chę troszkę poczekać ;-)))
Patrycja: No to dużo zdrówka dla Kubuśa , gorączka ma to do siebie, że bardzo wykańcza dziecko jak i nas :(
Motylla : ile ja bym dała żeby mój malutki chociaż pół nocy przespał :-) a nadal karmisz piersią czy butla ?
Nadal karmie piersią, postanowiłam że pomału będę go odzwyczajać od piersi.

O matko!!! Duzo zdrówka dla Kubusia.

Witaj Asiu.W końcu sie odezwałaś:-)

Ja dopiero teraz się pojawiłam.Byliśmy w szpitalu odwiedzić babcię Mężą. Wczoraj ją pogotowie zabrało i późnym wieczorem miała robioną operację - amputacja lewej nogi:szok: Dlatego humorej jest jaki jest:-(
Bardzo mi przykro z powodu babci :-(

reklama
Agapa: Wiem co przeżywasz i bardzo współczuje, moja babcia również była w szpitalu (niedawno wyszła) dotąd sobie jakoś radziła , ale teraz ;( ma oponiaka i dostała paraliżu języka nie mogła nic mówić już z mową jest lepiej ale pampersy ma , prawie wcale nie wstaje ;( straszny widok jak wiesz , że nie możesz pomóc :(
Motylla : to super , że karmisz piersią i Twój maluszek tak dłuuugooo śpi ! mój niestety wstaje i to z kilka razy , nie wiem jak go oduczę będzie bardzo ciężko. Ale od marca zaczynam kurs kelner- barman . Wiec nie będzie mnie troszkę w domu , no i może zgubię troszkę kg ;))
Tygrynka: zwracam honor kobietki .. ;) Faktycznie mój fabianek przy waszych maluszkach to kuleczka ale wcale nie wygląda ;-) tylko , ma takie pucka ;D No ja próbuje oduczyć mego szkraba gryzienia , no a znowu mój A. go uczy .... ;(
Ale jak ugryzie go pożądnie to może przestanie, czasem wydaję się , że zachowuje się bardziej dziecinnie niż Fabi. No a Arunas (Arun zdrobniale) jest z mniejszości narodowej Litewskiej . Może słyszałyście... o Puńsku stamtąd pochodzi.
I szkoda , że u nas nie ma takiego ciuchowiska ! ;P Możesz napisać konkretniej co to jest ?? Mam tyle ubranek po małym i nie mam miejsca już gdzie je trzymać ;(
Monikasia: Mój mały brał Amocsiklav no ale dostał biegunki pomimo , że brał tą osłonę. Potem zmienila mu nasza lekarka na zastrzyki Zinacef no i dostał bardzo dużej wysypki na twarzy najbardziej ale w wysypce ogólnie było całe ciało.
Wprawdzie nie wiem czemu dostał ten antybiotyk bo płuca i oskrzela czyste miał. Na pierwszej wizycie powiedziała dla nas, że ma zaczerwienione gardło. I to powód do antybiotyku? ehh ... Teraz odstawiłam wszystko i podaje tylko witaminy i wapno. I po wysypce prawie ślad zaginął :)))
A z jego ząbkami to mieliśmy straszne przeboje... ;( tyle nocy nie przespanych , gorączka 39.6 największa była to aż dreszcze miał jak rosła... (ustka od zimna mu się trzęsły ) ;(( Ehh... Dzieci ;D

Ostatnia edycja:
Do góry