reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

a ja przepis dostałam od przyjaciółki, która ma bzika na temat kuchni pięciu przemian

1l wrzątku, szcz. kurkumy
2 Łyżki kaszy kukurydzianej
1 większy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,

8-10 Łyżek płatków owsianych
1,5 łyżeczki kardamonu i imbiru
sól do smaku

Gotować 40 min. i dosmakować:
1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta kurkumy, szczypta imbiru

i naprawdę mi zasmakowała i pomaga, jem ją jak czuję się "niewyraźnie" ") i pomaga
Młodemu też ją daję

reklama
O super, dzieki:*
A ty wiesz, ze ja mam ksiazke chyba na ten temat, wg. mnie kontrowersyjna troche ale przejelam kilka rad z niej:D

Ja dostałam kilka przepisów na różne zupy, mi smakują, chociaż nie zawszę stosuję się dokładnie do przepisów.

W sumie to tak nie bardzo wiem o co chodzi w tej kuchni...pamiętam jedynie, że opiera się głównie na ciepłych posiłkach, co mi osobiście odpowiada ... i tu się kończy moja wiedza na ten temat :-D

Przypomniała mi się historia z dzisiaj:

Przebierałam się w pokoju, do którego nagle wraczkował potomek. Ja stałam w samych majtkach z golusieńką klatą ;) Syn spojrzał uważnie na mój biust uśmiechnął się od ucha do ucha i powiedział "mniam mniam" i wyszedł.
Co sobię przypomnę jego zadowoloną minę to śmieję się sama do siebie jak głupek :D

Tak, pieke sama torta, mam zamiar pokryć go masą cukrową, mam koncepcje na jednego dużego przedzielonego na dwa, bedą też dwie świeczki.

Czesc wpadlam powiedziec ze u nas wszystko dobrze,dzieci zdrowe...straszne wiatrzysko u nas,juz drugi dzien i jakies takie mrozne powietrze ze nie chce sie z domu wychodzic,jak szlam odprowadzic dzieci do szkoly to myslalam ze mi glowe urwie.
Pozdrawiam i zycze zdrowka ;-)

Dobranoc

Edyta zmieniłaś avatarek i Cię nie poznałam :D

do mnie przyjechała moja mama i mało mnie tu będzie... ale będę zaglądać :) trzyajcie się cieplo!

Hej ja jestem...
ale jestem chora jak diabli.... wszyscy zdrowi tylko ja cierpie :(:(
Jeszcze jestem troche zabiegania bo teściowa wyszła ze szpitala ( 2 tyg temu we wtorek straciła przytomność w pracy.... w szpitalu okazało sie że to tetniak w głowie który już zdążył pęknąć. Jej stan był krytyczny przez 4-5 dni była w śpiączce farmakologicznej.... wczoraj już wyszła do domu. nie ma żadnego paraliżu ani problemu z pamięcią prawde mówiąc wyszła z tego bez szwanku.. ) no i teraz jeżdże do niej dziennie. Bo całymi dniami sama jest a wiadomo że te pierwsze dni po szpitalu nie może byc sama..... a że wszyscy inni pracują to tylko ja pozostałam ale nie przeszkadza mi to wcale... Sebus sie w końcu może z babcią pobawic :):):)

Patrycja szczescie w tym ze z tesciowa wszystko dobrze i ze to co sie stalo nie mialo zlego wplywu na jej zdrowie...

Tygri ale Ci dobrze.korzystaj poki mama jest u Ciebie...zazdroszcze :tak:

Hej, hej:-)
Pati ooo, to zdrowka zycze;-)No a tesciowa miala szczescie i szczescie ma teraz, ze ma taka dobra Synowa:-).
Elizzz no ja tez tak dokladnie niewiem:-Dco nieco tylko ale znam osoby, ktore gotuja scisle wg tych przepisow. Ja niestety nie jestem na tyle, ze tak powiem zorganizowana, do takich rzeczy;-)A moja mala tez reaguje na moja gola klate:-DI rzeczywiscie fajnie to wyglada.
Luckaa wstawisz kochana foteczke torcika?:happy:
Tygryniu w takim razie milych dni z Mama i nie zapomnij o nas:*
Edyta ja Cie rozumie, bo tutaj tez jestem "sama".Coprawda mam taka "ciocie" do ktorej lece z kazdym problemem ale ..to nie to samo, zreszta sama wiesz:-(

Pogoda okropna:no:zimno, mokro...
Upieklam ciacho dzisiaj. Znalazlam w necie przepis. Mam tak co jakis czas, ze szperam i pozniej probuje:-)Wlasnie wyjelam z piekarnika jeszcze tylko polewa i gotowe.
Milego wieczorka:*

reklama
Hej,
dwa dni z mężem biegam po Gorlitz po wyprzedażach. No ale udało się kupić np. super fotelik z wysoką oceną 4 adaca ponad 200zł taniej niż w Polsce. Trochę ciuchów dla starszaków i sukienka ;-) dla mnie.

Hania spała do 5.30, potem łyk wody i do 8:-D:-D:-D. Nie wierzę swemu szczęściu...:-D

Tygrynko, poproszę o przesłanie gazety
izakniaziuk@onet.eu

Do góry