reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witam :-)
U nas noc dobrze,mały trochę się wiercił,ale to chyba mu za gorąco było,bo za bardzo kaloryfery grzały,dałam mu pić około 3ciej w nocy :tak:i potem już spał ładnie:tak:
Za oknem zimowo,mroźno,minus 4 st w tej chwili.A ja musze umyć autko i pojechać wymienić opony na zimowe,autko takie brudne,że wstyd takim na warsztat jechać:tak::sorry2:
Potem mam próbę krotką z moją scholą i śpiewamy dziś w kościele na Mszy :tak: przeważnie śpiewamy w piątki i niedziele :tak:

też chyba zrobię sobie drugą kawę,bo śpiąca znów jestem,bo ja nawet gdyby Michał spał do 8mej czy 9tej,to i tak musze wstać po 6tej,bo syn dojeżdża do gimnazjum autobusem,więc muszę mu pomóc przy śniadaniu itd.

No to miłego popołudnia kochane:-)

Ps.Ooo Izulka,widzę,że Twoja niunia urodziła się dzień po moim Michałku :),mój misiak dziś konczy 9mcy,a twoja Hania jutro :) I widzę też,że mamy podobny staż małżeński :) tylko ja o rok wczesniej wzięłam slub i tez w sierpniu :) ,a już myślałam,ze jestem tu najstarszą żonką :))

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.
No to wszystkiego najlepszego dla miesięczniaków.
U nas nocka ciężka. Majka po kilki godzinach płaczu i marudzenia zasnęła o 00.30:angry::szok:, a potem 2 razy się budziła, musiałam jej dać czopka bo już nie wyrabialiśmy z mężem.
Mąż miał dziś ważny dla niego egzamin i może Maja z nim przeżywała:crazy: nie wiem.

Rozmawiałam wczoraj chwilkę z ma_mi i mąż dziś wychodzi do domku. Bardzo się wszyscy cieszą a ja razem z nimi:-D

Witajcie
nigdy nie bylam bardziej szczesliwa. cala rodzinka jestesmy w domciu, razem spedzamy czas i narazie nic nam wiecej do szczescia niepotrzeba. Maly juz od paru dni praktycznie przesypia cala nocke takze jest dobrze. od piatku nie bierze zastrzykow, jeszcze mu troszke charszczy , ale go oklepuje. moze znacie jakis syrop na te charszczenia, bo lekarka bedzie dopiero we wtorek

my sie witamy

po bardzo dluuuugiej przerwie ...
niestety nie mielismy dostepu do internetu :-(
a na gg siedzialam na telefonie i tylko status moglam zmieniac ;/ ech ...

a tak poza tym u nas zima .. ladnie wawe zasypalo ...
zimno ...

Maly ma juz 8 zeboli :-)
i juz prawie chodzi ..
a wazy juz 11 kg :-)

a co tam u was dziewczyny? :*:*:
bardzo tesknilam za wami :-(

Witajcie
nigdy nie bylam bardziej szczesliwa. cala rodzinka jestesmy w domciu, razem spedzamy czas i narazie nic nam wiecej do szczescia niepotrzeba. Maly juz od paru dni praktycznie przesypia cala nocke takze jest dobrze. od piatku nie bierze zastrzykow, jeszcze mu troszke charszczy , ale go oklepuje. moze znacie jakis syrop na te charszczenia, bo lekarka bedzie dopiero we wtorek

Rozumiem że to kaszel mokry. Ja najczęściej daję ambrosol w syropku, ale to starszym dzieciom, a takiemu maleństwu to nie wiem co można dać:-(

Kochana a jak tam twój mąż się czuje i ja wyniki badania
Asiu miło cię znowu widzieć:D Może teraz już nas nie opuścisz na tak długo

Rosi ja Majce kupiłam takie mini akwarium

Ostatnia edycja:
wlasnie daje mu ambrosol i odciagam co chwilke kipy z noska bo mu caly czas cieknie. Maz czuje sie bardzo dobrze , z dnia na dzien lepiej, humorek mu dopisuje, tylko juz nas mecza wizyty gosci , wiec w tym tyg postaram sie ograniczyc. Maly wlasnie usnal a ja ide poodkurzac bo wczoraj dalam mu miseczke z ciastkami i caly dywan jest w okruszkach, pozniej bede prasowala bo w tamtym tyg nic nie zrobilam wiec mam spore zaleglosci.
aaa u nas zima pelna geba, non stop sypie

Witajcie mamusie:-)
Witaj joasia !!!:-):-D wreszcie jesteś,martwiłam się o Ciebie

ma_mi -dobrze,ze już najgorsze minęło.Co do syropku,to ten ambrosol można,ale musisz cały czas go oklepywać-tzn często,bo ambrosol rozrzedza wydzieliną w oskrzelach i mały sam jej tak nie da rady odkaszlać,no i najważniejsze przy takich lekach rozrzedzających-ostatnia dawka nie później niż o 17tej,ewent.18tej-wiesz o tym? Ja moim dzieciom podawałam zawsze mucosolvan i u nas sie sprawdzał,Michałek na szczeście jeszcze nie potrzebował takich leków:tak:

U nas też zimowo,śnieg duzo,ale taki mokry,tak więc drogi czarne,bo na asfalcie szybko się topi,a to dobrze,bo ja musze do miasta pojechać,choć tu gdzie mieszkam to juz się w różnych warunkach jeździło,tu pogoda zmienia się w jednej sekundzie.

Coś tak spokojnie ostatnio,gdzie inne mamy??

reklama
Hej witajcie!!
u nas od soboty zima -11 a śniegu mamy już 15cm. Hania cały czas hołduje zasadzie względnego przesypiania(1,2 pobudki) co drugiej nocy. Dzisiaj była ta nieprzespana...Ale już trochę zdrzemnęłam się z nią teraz i jest lepiej. Wczoraj mieliśmy świetny dzień, że nawet rozboje nocne Hani nie zepsuły mi humoru. Staś zrobił nam niespodziankę i zdobył złoty medal w zawodach zapaśniczych!! Swoje pierwsze złoto!! trenuje od 2,5 lat ale tego medalu jeszcze nie miał:))A tak marzył. I my zawsze powtarzaliśmy , że przyjdzie taki dzień i ble,ble. I masz wczoraj wygrał wszystkie swoje walki:))Zapracował na to złoto. To są ogromne emocje dla nas też. Ja odchorowuję bólem głowy. a jak zawody są gdzieś blisko w Polsce i jedziemy z nim jako najlepsi kibice, to ja w czasie walki skaczę koło maty i drę się jak trener:) On i tak nie słyszy bo wszyscy wokół krzyczą ale daję upust emocjom. Mąż ma ze mnie zawsze ubaw:)

Hania skończyła w sobotę 9m i z tej okazji zaczęła trenować samodzielne stanie. Można policzyć do 7 a potem jest efektowne plask na pupę.

Idę chyba na śnieg z Hanią , wrócimy jak dwa bałwanki bo sypie , że hej! Nie mam odgarniętego podwórka, więc z trudem przed chwilą otworzyłam listonoszowi:) My nigdy nie mamy odgarniętego bo mamy wieeelkie podwórze przed domem, za domem itd. Mamy ścieżki i ślady po samochodzie:)

ANNE- mamy wiele podobieństw:) od zbliżonych urodzin , stażu małżeńskiego po scholę:)
JOASIA- fajnie, że jesteś
Pozdrawiam gorąco!

Do góry