reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ja piore od poczatku w Jelp.Raczej od pokarmu jakiegos ale tez nie wiem od czego bo jje raczej to co zawsze.No moze to jajko,bo ostatnio sporo jej dawalam.Pepti to te na recepte????jesli tak to pediatra nie chce przepisac bo twierdzi ze mam zmienic na jakies inne bo te co do tej pory pila moze zaczac uczulac.Wiec tak jej zmieniam co ok 2 miesiace.Ale po jakims czasie znowu problem wraca.
Niepokoja mnie najbardziej te liszaje.to tez od pokarmu??????

Myje w mydelku bambino.Moze byc od tego????ale do tej pory nic jej nie bylo jesli chodzi o liszaje.

reklama
Rosi, ja bym Ci radziła zmienić pediatrę, bo ta jest niepoważna. Jeśli dziecko jest uczulone na białko mleka krowiego, to zmiana na mleko innego producenta nic nie pomoże, bo każde mleko modyfikowane ma te białka. Dlatego musisz kupić pepti - na receptę jest chyba tańsze, ale tak też powinni Ci sprzedać, tylko na 100%, a jak to nie pomoże, to nutramigen. Alergie są podstępne i niestety może być tak, ze dziecko coś je przez 3 miesiące, osłabia je coś, np. wirus i wtedy ujawnia się alergia. Generalnie to nie działa tak: nie jestem uczulony -> nigdy się nie uczulę. Mozę uczulić coś, co nie szkodziło. Ja powiem ze swojego doświadczenia, że jak u Tośka stosowałam dietę eliminacyjną, to w pewnym momencie jedliśmy (bo karmiłam piersią) tylko ryż i jabłka i młody się uczulił na jabłka! Dlatego potem wprowadzałam różne rzeczy i wyczaiłam, że uczula jajko, ryba i te jabłka, przy czym jabłka do dziś powodują u niego rozwolnienie, mimo, że jajka zjada bez sensacji.
Tu masz fajną stronę Strona główna - Atopowe Zapalenie Skóry
An

Hejka:)

Dzisiaj dzwonił ordynator i Bartus ma miec operacje w pon a w niedziele mamy sie wstawic na badania,mam nadzieje ze tym razem juz bedzie operowany bo synus sie meczy.U nas tez jest alergia na białko mleko krowiego i pijemy bebilon pepti 2 na recepte i o wiele ładniejsza skóra jest.

A nam chyba skaza mineła -możliwe??? Bo juz pare razy jadł jogurciki dla maluszków i nic nie wyskoczyło i od 3 tygodni raz dziennie pałaszuje kaszke mleczno-ryzowa czyli na zwykłym mleku mm i tez nic nie wyskakuje:-) moze wcale to nie było na mleko

Anyolki fajnie ze jestes bo Twoje posty sa bardzo pomocne:)
Madzia a co sie dzieje Twojemu synkowi? Przepraszam ale nie mialam przez chyba miesiac neta i nie doczytalam chyba...Ale mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie uda:)

Witam:tak:

Marga wydaje mi się, że powinnaś już zmienić fotelik, skoro główka wystaje Bartusiowi.. z tego co ja czytam to to jest najważniejsze kryterium zmiany.. my jutro lecimy na poszukiwania fotelika, najprawdopodbniej będzie to 9-18 maxi cosi tobi..

Edyta01 co tam z humorkiem dzisiaj?

Ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie;-)
byłam na zajęciach dla mam z dziećmi, więc sobie poćwiczyłam:tak:
zaraz Usta usta i do spania:-D

Anyolki fajnie ze jestes bo Twoje posty sa bardzo pomocne:)
Madzia a co sie dzieje Twojemu synkowi? Przepraszam ale nie mialam przez chyba miesiac neta i nie doczytalam chyba...Ale mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie uda:)

Bartus ma wrodzoną wade serca bedzie drugi raz operowany,bo pierwsza była udana wstawili banding,ale została jedna dziurka niezarosnięta i szmery.Mam nadzieje ze to ostatnia operacja.

reklama
Dobry :biggrin2:

Dopiero teraz udało mi się usiąść do kompa ;-)

Od samego rana siedziałam z Nelą u Adasia. Po powrocie zakupy, potem ugotować obiadek, zjeść, pobawić się trochę z Niunią, wykąpać i nakarmić ją, zjeść kolację, obejrzeć M jak Miłość, Usta Usta... I jestem :-D

Rosi chyba spróbuję tych tablet na włosy, dzięki :-)
A An ma rację, z tym, że alergia może wyjść po czasie. Może też przejść. U nas jak Nela miała 3 miesiące, to wyszło jej AZS, na białko mleka krowiego. Karmiłam ją wtedy jeszcze cycem, więc zrezygnowałam w ogóle z nabiału i przez 2 miesiące prawie nie jadłam. A potem, jak się wszystko unormowało u niej i skórka wróciła do normy, to zaczęłam pomalutku wprowadzać mleczne produkty do swojej diety i było wszystko OK. A teraz już jest na MM i wcina bebiko2 i nic jej nie jest :-)
A lekarza faktycznie zmień. Bo co innego jest jak po jednym mleku coś dziecku jest (i to raczej przeboje z brzuszkiem niż wypryski na skórze, jeśli to nie alergia na białko), a coś zupełnie innego jak po każdym jest coś nie tak. Ta Wasza pediatra wybitnie się nie zna i na moje oko jest niekompetentna...

Edzia mam nadzieję, że w końcu uda Ci się przestawić Niunię na butlę i oduczyć cycania ;-) Powidzenia, choć wiem, że to nie będzie łatwe :-)
A z chłopem to masakra. Nie chcę nic radzić, bo nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale jestem z Tobą :-) Buziam :*

Marga Nie ma sprawy. Jak tylko nabędę butki, to się pochwalę :-)
A fotelik nadal mamy ten pierwszy. Nela jest taka drobniutka, że jeszcze jeździ z tą wkładką dla niemowląt - to nam jeszcze trochę posłuży ;-)
A jeśli chodzi o następne foteliki, to słyszałam (bo niestety nie sprawdzałam sama), że najlepsze będą teraz te 9-18kg. Te większe mimo, że starczą na dłużej, są podobno bardzo niebezpieczne dla takich Maleństw. No chyba, że kupisz taki wypaśny, ale one swoje kosztują :dry:

An, Marga co do budzenia się w nocy, to hmmm... Jak dajecie butlę/cyca i zjada wszystko lub "większą większość" to na pewno nie jest to nawykowe budzenie się, tylko dzieciaczek jest po prostu głodny. Szczególnie, jeśli nie zdarza się to każdej nocy. Nię męczcie się oboje, tylko nakarmcie Malucha :-D A spróbujcie może w ciągu dnia zwiększyć porcje jedzenia, bo może już potrzebują więcej i dlatego budzą się w nocy ;-)

Dziewczyny, a z zakupami to ja też tak mam ;-) Tylko ja nie kupuję zabawek, a ciuchy :-D Tak trudno mi się oprzeć przed kupieniem jakiejś ładnej szmatki... A te ciuszki już mi się w komódce nie mieszczą ;-)

Pati zdrówka dla Chłopaków :-)
A z przedszkola bym na razie nie rezygnowała. Zobaczysz, może to przejdzie i później będzie lepiej. Mały nie będzie już łapał tylu infekcji... Oby... :-)

Madzia no to mam nadzieję, że już sprawę załatwicie tym razem. Będę trzymać mocno kciuki, powodzenia dla Was :-)

No, pojawiłam się i znikam.
Dobranoc :-D

Do góry