reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
Witajcie w pochmurny i deszczowy dzień.
hej dziewczyny,mam pytanko-czy Wasze dzieciaczki śpią jeszcze z Wami w pokoju,czy mają jż może swój pokój?Pytam,.bo tam gdzie się przeprowadzmy są na górze 3 pokoje i to tak fajnie ułożone ,że mała miałaby za ścianą pokój.I nie wiem co zrobić czy dać ją odrazu do tego nowego pokoju oddzielnie czy zostawić z nami.Budzi się jeszcze co jakiś czas na jedzenie.No i ten nieszczęsny smoczek jak jej wypadnie,to też potrafi się przebudzić.Pomóżcie:happy2:
My śpimy zmałym w jednym pokoju, ma swoje łóżeczko, chociaż mamy drugi wolny pokój to wygodniej mi jest jak jest w tym samym bo niestety jeszcze chce cyca w nocy a zabardzo by mi się nnie chciało wychodzić do drugiego pokoju.

Hej, u mnie juz spokojnie:), dzisiaj garaż do sprzątania:(. Narazie suszymy wentylatorami łazienkę ale postaram sie o maszynę do osuszania w gminie. Co będzie z kafelkami, zobaczymy. Jakby zaczęły pękać, to zgłosimy do ubezpieczyciela, mam zdjęcia na dowód ile wody było. Dalej pada ale niewielki deszcz. AGAPE, dziękuję za chęci:)))

Izulka wspolczuje bardzo...

Hej Dziewczyny! U nas to chyba raczej nie przeziebienie tylko poprostu zabki ida, mala jaest niespokojna i jakas oslabiona...No coz.Niezabardzo jesc chce troche "pomamla" i wszystko. Dobrze, ze jeszcze cycem nie wybrzydza ;)
Powiedzcie, czy wy podajecie waszym maluchom skorke lub pietke od chleba??? Bo moja to sie wrecz czesienjak je widzi, tak strasznie lubi ale rozne sa opinie w necie. Ja synowi podalam juz w 4 czy5 mcu ale teraz to sie wszystko tak pozmienialao, ze zwariowac mozna. A, czy moze ktoras z was jako gryzaczek ma dla malenstwa korzen irysa???
Ja dzisiaj juz lepiej z humorem, to chyba przez te pogode, zimno jak niewiem co...brrr...Wyciagam juz spiwor do wozka , niema co...
Milego dzionka , buzka.

Witam wieczorowo :-)

Nelka wykąpana i nakarmiona właśnie zasnęła ;-)
Trochę marudna była dzisiaj, ale to chyba przez to, że miała krótsze drzemki dziś i była już pod wieczór przemęczona...

Kasia my śpimy z Nelą w pokoju, ale to dlatego, że nie mamy dla niej osobnego kąta. Jak podrośnie, to my jej odstąpimy sypialnię i przeniesiemy się do salonu ze spaniem, ale póki co tak jest lepiej.
Ale gdybym miała możliwości, żeby Nelka od początku miała swój pokój, to spałaby osobno... :-)

Monikasia dużo zdrówka :-)
Ja nie podaję jeszcze skórki od chleba. Boję się, że się jakiś okruszek odłamie i że Nela się będzie mogła zakrztusić...

witam

Ja mam osobny pokoj dla Natanka ale maz w nim spi:-D bo ja jeszcze w nocy karmie piersia i jest mi wygodnniej jak maly spi ze mna,a druga sprawa moj mezus wstaje o 3:00 w nocy i dlatego jest w jednym pokoju a ja z malym w drugim;-)aby nas nie budzil:tak:

Co do skorki od chleba to ja malemu nie daje,raz ze On nie chce a drugi mam takie same obawy jak Kame ze maly by sie zakrztusil.

Bylam z malym u lekarza i ma lekko zaczerwienione gardlo, ale pluca sa czyste wiec wszystko jest ok.

No wlasnie z tym krztuszeniem to jest najgozej...Ale ja mam ja zawsze na oku, wiec moge w razie czego zadzialac (juz sie zdarzylo) Musze wam powiedziec, ze dzis po raz pierwszy moja mala wzgardzila cycem :)). Podalam jej kaszke (hipp.w sumie niewiele zjadla) a potem jak zwykle przed spankiem cyc, a tu kurcze zaczela mi sie odpychac. Potem tylko sie przytulila i tak kolyszac ja usnela...Podejrzana sprawa. Boje sie, ze niedlugo nie zechce juz cyca...

Kame, dziekuje :)

Meganne, buleczke moja tez wcina:)) z maselkiem. A jak bylam w PL to mamlala kiszonego ogorka i w ogrodzie zajadala sie malinami, normalnie sama sie upominala haha. A i najlepiej smakuje jej zurek ktory zrobie, normalnie az sie czesie hahaha. Ale ona taaaka pulchniutka jest, ze szok. W przyszlym tyg. idziemy na badania i zobaczymy ile wazy...

reklama
monika jesli chodzi o cyca to mi tez szkoda malego odstawic calkowicie,dlatego w nocy daje mu cyca,bo w dzien jest na modyfikowanym,chcialabym aby jadl tylko mojego cyca,lecz musialam przestawic go na sztuczne :-(
Ja caly czas mam malego na oczach,ale moj nie chce jesc nic innego,jada tylko mleczne rzeczy,wiec skorka od chleba odpada,je czasami chrupki kukurydziane, dobre i to ;-)

Dobranoc milej nocki

Do góry