reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Witajcie w pochmurny i deszczowy dzień.
hej dziewczyny,mam pytanko-czy Wasze dzieciaczki śpią jeszcze z Wami w pokoju,czy mają jż może swój pokój?Pytam,.bo tam gdzie się przeprowadzmy są na górze 3 pokoje i to tak fajnie ułożone ,że mała miałaby za ścianą pokój.I nie wiem co zrobić czy dać ją odrazu do tego nowego pokoju oddzielnie czy zostawić z nami.Budzi się jeszcze co jakiś czas na jedzenie.No i ten nieszczęsny smoczek jak jej wypadnie,to też potrafi się przebudzić.Pomóżcie:happy2:
My śpimy zmałym w jednym pokoju, ma swoje łóżeczko, chociaż mamy drugi wolny pokój to wygodniej mi jest jak jest w tym samym bo niestety jeszcze chce cyca w nocy a zabardzo by mi się nnie chciało wychodzić do drugiego pokoju.

Hej, u mnie juz spokojnie:), dzisiaj garaż do sprzątania:(. Narazie suszymy wentylatorami łazienkę ale postaram sie o maszynę do osuszania w gminie. Co będzie z kafelkami, zobaczymy. Jakby zaczęły pękać, to zgłosimy do ubezpieczyciela, mam zdjęcia na dowód ile wody było. Dalej pada ale niewielki deszcz. AGAPE, dziękuję za chęci:)))

Izulka wspolczuje bardzo...

Hej Dziewczyny! U nas to chyba raczej nie przeziebienie tylko poprostu zabki ida, mala jaest niespokojna i jakas oslabiona...No coz.Niezabardzo jesc chce troche "pomamla" i wszystko. Dobrze, ze jeszcze cycem nie wybrzydza ;)
Powiedzcie, czy wy podajecie waszym maluchom skorke lub pietke od chleba??? Bo moja to sie wrecz czesienjak je widzi, tak strasznie lubi ale rozne sa opinie w necie. Ja synowi podalam juz w 4 czy5 mcu ale teraz to sie wszystko tak pozmienialao, ze zwariowac mozna. A, czy moze ktoras z was jako gryzaczek ma dla malenstwa korzen irysa???
Ja dzisiaj juz lepiej z humorem, to chyba przez te pogode, zimno jak niewiem co...brrr...Wyciagam juz spiwor do wozka , niema co...
Milego dzionka , buzka.

Witam wieczorowo :-)

Nelka wykąpana i nakarmiona właśnie zasnęła ;-)
Trochę marudna była dzisiaj, ale to chyba przez to, że miała krótsze drzemki dziś i była już pod wieczór przemęczona...

Kasia my śpimy z Nelą w pokoju, ale to dlatego, że nie mamy dla niej osobnego kąta. Jak podrośnie, to my jej odstąpimy sypialnię i przeniesiemy się do salonu ze spaniem, ale póki co tak jest lepiej.
Ale gdybym miała możliwości, żeby Nelka od początku miała swój pokój, to spałaby osobno... :-)

Monikasia dużo zdrówka :-)
Ja nie podaję jeszcze skórki od chleba. Boję się, że się jakiś okruszek odłamie i że Nela się będzie mogła zakrztusić...

witam

Ja mam osobny pokoj dla Natanka ale maz w nim spi:-D bo ja jeszcze w nocy karmie piersia i jest mi wygodnniej jak maly spi ze mna,a druga sprawa moj mezus wstaje o 3:00 w nocy i dlatego jest w jednym pokoju a ja z malym w drugim;-)aby nas nie budzil:tak:

Co do skorki od chleba to ja malemu nie daje,raz ze On nie chce a drugi mam takie same obawy jak Kame ze maly by sie zakrztusil.

Bylam z malym u lekarza i ma lekko zaczerwienione gardlo, ale pluca sa czyste wiec wszystko jest ok.

No wlasnie z tym krztuszeniem to jest najgozej...Ale ja mam ja zawsze na oku, wiec moge w razie czego zadzialac (juz sie zdarzylo) Musze wam powiedziec, ze dzis po raz pierwszy moja mala wzgardzila cycem :)). Podalam jej kaszke (hipp.w sumie niewiele zjadla) a potem jak zwykle przed spankiem cyc, a tu kurcze zaczela mi sie odpychac. Potem tylko sie przytulila i tak kolyszac ja usnela...Podejrzana sprawa. Boje sie, ze niedlugo nie zechce juz cyca...

Kame, dziekuje :)

Meganne, buleczke moja tez wcina:)) z maselkiem. A jak bylam w PL to mamlala kiszonego ogorka i w ogrodzie zajadala sie malinami, normalnie sama sie upominala haha. A i najlepiej smakuje jej zurek ktory zrobie, normalnie az sie czesie hahaha. Ale ona taaaka pulchniutka jest, ze szok. W przyszlym tyg. idziemy na badania i zobaczymy ile wazy...

reklama
monika jesli chodzi o cyca to mi tez szkoda malego odstawic calkowicie,dlatego w nocy daje mu cyca,bo w dzien jest na modyfikowanym,chcialabym aby jadl tylko mojego cyca,lecz musialam przestawic go na sztuczne :-(
Ja caly czas mam malego na oczach,ale moj nie chce jesc nic innego,jada tylko mleczne rzeczy,wiec skorka od chleba odpada,je czasami chrupki kukurydziane, dobre i to ;-)

Dobranoc milej nocki

Do góry