reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Wiesz jak to jest. W moim wieku już się tak chętnie do lekarza nie biega, a poza tym u nas to trzeba się tydzień wcześniej zapisywać bo na bierząco nie ma szans. Pani dr. była kiedyś wzywana do pacjenta ale nie pojechała bo... nie było potrzeby czy czasu nie miała i facet się wykończył:szok:
Mąż mnie kontroluje właśnie przed chwilą dzwonił. Jak coś się pogorszy to polecę do ośrodka.
Dziękuję Kochanie za troskę:-D

Czy jest ktoś z okolic Sandomierza, a dokładnie z miejscowości Orliska. Zbieramy dary na pomoc dla tych ludzi. A może macie tam kogoś znajomego?

reklama
Wiesz jak to jest. W moim wieku już się tak chętnie do lekarza nie biega, a poza tym u nas to trzeba się tydzień wcześniej zapisywać bo na bierząco nie ma szans. Pani dr. była kiedyś wzywana do pacjenta ale nie pojechała bo... nie było potrzeby czy czasu nie miała i facet się wykończył:szok:
Mąż mnie kontroluje właśnie przed chwilą dzwonił. Jak coś się pogorszy to polecę do ośrodka.
Dziękuję Kochanie za troskę:-D

Czy jest ktoś z okolic Sandomierza, a dokładnie z miejscowości Orliska. Zbieramy dary na pomoc dla tych ludzi. A może macie tam kogoś znajomego?
Dziwnie macie z tym lekarzem naprawde... Ja jak coś sie dzieje to ide w każdej chwili i musi mnnie przyjąc...

No jestem, dziekuję Wam za troskę:tak:.
Jest tak- podpisałam z drżącym sercem papier, ze wyrażam zgodę na zmniejszenie mi ilości godzin. Nie moge dostac mniej niz 1/2 etatu czyli 9 godzin. Dyrektor tłumaczył, że jak będzie więcej godzin to je dostanę. ale jak otwieralismy po 12-12 pierwszych klas, to na nowy rok mamy zaledwie 6. I dlatego taki problem:no:. Powiem Wam, że denerwowałam się, że cholera:szok:. no ale jest jak jest. Na początku lipca bedzie wiadomo ile dostanę godzin. Dowiedziałam się, że mogę ewentualnie iśc na urlop zdrowotny roczny ale jak ktos wejdzie na moje miejsce, to co potem? Nigdy nie wiadomo jak może być..
Do pracy mam wracać na koniec pażdzernika a początek listopada, Hania będzie miała 8 miesięcy. Na wychowawczy mnie nie stać:no:.
Z jednej pensji męża się nie utrzymamy, za duzo kredytów na głowie... Mała zostanie z nianią, której jeszcze nie mam na 100%. Wszystkie moje dzieci były zostawiane z obcymi nianiami i wracałam do pracy, takie realia niestety. Najgorzej miał pierwszy syn bo macierzyński skończył się jak miał 4,5m:-(, był taki malutki... strasznie bylo mi szkoda...
Mąż mówi, że może i lepiej-pociesza mnie tak;-)-bedę mieć mniej lekcji , mniej sprawdzania w domu, mniej nerwów itd. Dyr. zaproponował mi, skomasowanie godzin np w 4 dni-to tez fajnie. Zobaczymy co będzie dalej. Teraz przed nami wakacje- wyjeżdzamy nad Bałtyk juz 19.06:-D. I bardzo się cieszymy.
A jutro jedziemy na Karbonalia do przyjaciół do Bogatyni- to takie święto tutejszej kopalni. Dzieci cieszą się na szał wesołego miasteczka:-)
Zamieszczę zaraz zdjęcia z chrzcin i komunii moich dziewczynek.
Miłego weekendu!!

hej ,dawno mnie tu nie było-Milenka ważyła w poniedziałek 6 kg i ma ok68 cm wzrostu,uśmiecha się,gaworzy-cudna się robi.Kolki ustąpiły.a ja stosowałam dietę dunkana od miesiąca,ale nie mogę,moj brzuch strasznie mnie bolał-dziś poszłam do lekarza ,bo juz z bólu nie wytrzymałam -no i muszę przestać ją stosować.Za dużo białka dla mojego organizmu,a zdrowie wiadomo ważniejsze od wyglądu.Ale postaram się zmodyfikować tą dietę ,bo muszę zgubić jeszcze kilka kg.pozdrawiam

Monia .... ja jakbym ją dorwała to chyba zabiła naprawde... I tak to jest oddajesz obcemu dziecko pod opieke i dziecko jest bite.... Ta rodzina dobrze zrobiła ze zamontowała kamery bo pewnie o niczym by nie wiedzieli... 11 miesieczne dziecko im nic nie powie..... Wiecie co po tym co widziałam coraz więcej jest takich niań.... Ja to sie chyba w życiu nie odważe zostawic moje dzieci z kims obcym..... masakraaaaaaa

hej ,dawno mnie tu nie było-Milenka ważyła w poniedziałek 6 kg i ma ok68 cm wzrostu,uśmiecha się,gaworzy-cudna się robi.Kolki ustąpiły.a ja stosowałam dietę dunkana od miesiąca,ale nie mogę,moj brzuch strasznie mnie bolał-dziś poszłam do lekarza ,bo juz z bólu nie wytrzymałam -no i muszę przestać ją stosować.Za dużo białka dla mojego organizmu,a zdrowie wiadomo ważniejsze od wyglądu.Ale postaram się zmodyfikować tą dietę ,bo muszę zgubić jeszcze kilka kg.pozdrawiam
Hej fajnie ze sie pojawiłaś... Została nas tu garstka.... Reszta po porodzie "zniknęła".....Milenka ślicznie rośnie... a z tą dieta to rzeczywiście masz racje że zdrowie ważniejsze... :)):)):))

Dziś jedziemy na targi RTV AGD .... może w końcu kupimy lodówke i pralke do naszego mieszkania... :)):)):))

My sie witamy w 3 :D

bo moj caly week w domu :-)
a ze pogoda sliczna to zaraz plenerek i foteczki ^^
pozniej wkleje je :p
a nocc cuuuudna :-D hihi ^^
maly spal od 20 20 do 7 :-D
a my w tym czasie z 3 razy <sex> <zawstydzona> :D hihih ^^

my dzis jedziemy po telewizor bo z tym naszy cos sie stalo :|

a co do opiekunki to powiesic ja za cy.ce :[ jak tak mozna dziecku zrobic ;/
kocham :*

Ostatnia edycja:
My sie witamy w 3 :D

bo moj caly week w domu :-)
a ze pogoda sliczna to zaraz plenerek i foteczki ^^
pozniej wkleje je :p
a nocc cuuuudna :-D hihi ^^
maly spal od 20 20 do 7 :-D
a my w tym czasie z 3 razy <sex> <zawstydzona> :D hihih ^^

my dzis jedziemy po telewizor bo z tym naszy cos sie stalo :|

a co do opiekunki to powiesic ja za cy.ce :[ jak tak mozna dziecku zrobic ;/
kocham :*

No no no Asiu żeby za niedługo Kamilek nie miał rodzeństwa hahahaha zartuje... my ostatnio też bijemy w tym rekordy chyba jak nigdy hihiiihiihihihihi

reklama
Do góry