reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

hej

ja juz nie wiem co mam robic ;(
maly nie moze zrobic kupki brzunio go boli i ciagle placze ;/ a ja z nim ;/

co mam robic ? pomozcie blagam ...

reklama
hej

Misia tez ma problemy z kupką i boli ją brzuszek.
Wczoraj pediatra przepisała nam Lakcid, mała dostała juz 2 dawki.
Jak to nie pomoze to mamy recepte na kropelki takie co je zrobią w aptece.
Mam nadzieje, że coś zadziała, bo serce mi sie kroi jak widze jak moja mysia sie meczy.

hej

Czesc

Moj najstarszy synek byl karmiony mlekiem mod i mial problemy ze zrobieniem kupki jemu pomogly czopki glicerynowe i zmiana mleka.

Hejka mamusie widze ze jakis fatum padl na te nasze kupki !:baffled:
Moj babel tez wczoraj nie zrobil , ale za to dzis o 7 rano nadrobil to wielkim kupsztalem:-D
Ja tez zauwazylam, jak przestalam mu juz dawac moje mleczko to kupki sa twardsze no i nie takie czeste, moje siorka mowi ze na mieszance dzieci moga robic co drugi dzien.Ale na piersi to codzien a i nawet wczesniej.
Tak jak pisalam wczesniej dobra pomoca jest wlozenie smykowi termometr do pupy(ja jetem za tym elektronicznym a nie rteciowym)i okrezynymi ruchami posmyrac go, aha i wczesniej w oliwce zanuzyc.

Anne, znalazłam cos takiego na zapalenie piersi.

W przypadku zapalenia piersi, kiedy wyczuwalne są zgrubienia i występuje wysoka temperatura, można zastosować następujący okład: jajka umyć pod bieżącą wodą np. mydłem, przelać wrzątkiem. Ubić pianę z białka. Nałożyć ją na ligninę i przyłożyć okład na piersi, a szczególnie na miejsca, gdzie pierś jest twarda i obolała. Po 20 minutach zdjąć okład, pierś dokładnie przemyć mydłem i ciepłą wodą, wytrzeć do sucha. Temperatura natychmiast spadnie.
dzięki :) dzisiaj jest lepiej,antybiotyk zadziałał i okłady z liści kapusty(schłodzone w lodówce i stluczone),spróbuję jeszcze z tą pianą-nie zaszkodzi,a może przyśpieszy proces zdrowienia
hej

to tak jak mój mały ma,wczoraj podałam mu espumisan w kroplach i uspokoił się.Dziś zrobił kupkę sam-podwóch dniach nierobienia,ale znów jakby go brzunio boli i zaytam w aptece o bebilon pepti,a mąż będzie po południu u lekarza z naszym starszym synem,to też o bebilon pepti zapyta i może o receptę na to mleczko-bo na recepte jest zniżka,no i wogle nie wiemy czy bez recepty można kupić,a to mleczko pomaga na bolący brzuszek i kupki
Czesc

Moj najstarszy synek byl karmiony mlekiem mod i mial problemy ze zrobieniem kupki jemu pomogly czopki glicerynowe i zmiana mleka.

próbowałam wczorak z czopkami ,ale ćwiarteczkę czopka mu wkładalam,a on go natychmiast wypychał,przy tym popuszczał dużo gazów,ale dałam z tym spokój, a dzis sam zrobił wreszcie kupkę,myślę,że krople na kolkę-espumisan,które mu wieczorem podałam go wyluzowały-w nocy ładnie spał,jadł o 1szej i o4tej rano,potem sobie kupkę zrobił.ale o zmianę mleka zapytamy dziś lekarza-np.na bebilon pepti.

Edyta te czopki to luminalum ? bo mam je ale nie wiem czy je mu dac :|

luminalum ,to raczej nie to,bo na ile się znam na lekach,luminalum,to będzie coś na uspokojenie-przynajmniej ta nazwa na to wskazuje,czopki glicerynowe to po prostu "czopki glicerynowe"-na bazie glicerolu,kwasy stearynowego i czegoś tam jeszcze

a ten wspumisan to ten co drosli biora ? czy jak ja juz nic nie wiem ;/ zgupialam przez te 2 h ;/;/;/;/ ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

joasia,to jest espumisan w kropelkach dla niemowląt,bo dla dorosłych jest iiny-w takich kapsułkach.
A te czopki luminalum,to nie sa na zaparcie,bo sprawdziłam już ,to są czopki na uspokojenie.
Uciekam coś w domku zrobic,bo mały juz dość długo śpi

reklama
byla u nas polozna bo ja poprosilam i zapisala malemu cherbatke ulatwiajaca trawienie a jak ona nie pomoze to dopiero espumisan a jak to nie pomoze to zmienic mleko na BEBILON COMFORT bo BEBILON PEPIT jest dla dziec ze skaza bialkowa podobno ... nie wiem zobaczymy :-( 3 majcie kciuki :*
a i jak boli brzuszek wasze dziecko to polozcie je na brzuszku to ulatwia prykanie :tak: polozna go tak polozyla i sa efekty :-D burza w domu :-D

Do góry