reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

hej

ja juz nie wiem co mam robic ;(
maly nie moze zrobic kupki brzunio go boli i ciagle placze ;/ a ja z nim ;/

co mam robic ? pomozcie blagam ...

reklama
hej

Misia tez ma problemy z kupką i boli ją brzuszek.
Wczoraj pediatra przepisała nam Lakcid, mała dostała juz 2 dawki.
Jak to nie pomoze to mamy recepte na kropelki takie co je zrobią w aptece.
Mam nadzieje, że coś zadziała, bo serce mi sie kroi jak widze jak moja mysia sie meczy.

hej

Czesc

Moj najstarszy synek byl karmiony mlekiem mod i mial problemy ze zrobieniem kupki jemu pomogly czopki glicerynowe i zmiana mleka.

Hejka mamusie widze ze jakis fatum padl na te nasze kupki !:baffled:
Moj babel tez wczoraj nie zrobil , ale za to dzis o 7 rano nadrobil to wielkim kupsztalem:-D
Ja tez zauwazylam, jak przestalam mu juz dawac moje mleczko to kupki sa twardsze no i nie takie czeste, moje siorka mowi ze na mieszance dzieci moga robic co drugi dzien.Ale na piersi to codzien a i nawet wczesniej.
Tak jak pisalam wczesniej dobra pomoca jest wlozenie smykowi termometr do pupy(ja jetem za tym elektronicznym a nie rteciowym)i okrezynymi ruchami posmyrac go, aha i wczesniej w oliwce zanuzyc.

Anne, znalazłam cos takiego na zapalenie piersi.

W przypadku zapalenia piersi, kiedy wyczuwalne są zgrubienia i występuje wysoka temperatura, można zastosować następujący okład: jajka umyć pod bieżącą wodą np. mydłem, przelać wrzątkiem. Ubić pianę z białka. Nałożyć ją na ligninę i przyłożyć okład na piersi, a szczególnie na miejsca, gdzie pierś jest twarda i obolała. Po 20 minutach zdjąć okład, pierś dokładnie przemyć mydłem i ciepłą wodą, wytrzeć do sucha. Temperatura natychmiast spadnie.
dzięki :) dzisiaj jest lepiej,antybiotyk zadziałał i okłady z liści kapusty(schłodzone w lodówce i stluczone),spróbuję jeszcze z tą pianą-nie zaszkodzi,a może przyśpieszy proces zdrowienia
hej

to tak jak mój mały ma,wczoraj podałam mu espumisan w kroplach i uspokoił się.Dziś zrobił kupkę sam-podwóch dniach nierobienia,ale znów jakby go brzunio boli i zaytam w aptece o bebilon pepti,a mąż będzie po południu u lekarza z naszym starszym synem,to też o bebilon pepti zapyta i może o receptę na to mleczko-bo na recepte jest zniżka,no i wogle nie wiemy czy bez recepty można kupić,a to mleczko pomaga na bolący brzuszek i kupki
Czesc

Moj najstarszy synek byl karmiony mlekiem mod i mial problemy ze zrobieniem kupki jemu pomogly czopki glicerynowe i zmiana mleka.

próbowałam wczorak z czopkami ,ale ćwiarteczkę czopka mu wkładalam,a on go natychmiast wypychał,przy tym popuszczał dużo gazów,ale dałam z tym spokój, a dzis sam zrobił wreszcie kupkę,myślę,że krople na kolkę-espumisan,które mu wieczorem podałam go wyluzowały-w nocy ładnie spał,jadł o 1szej i o4tej rano,potem sobie kupkę zrobił.ale o zmianę mleka zapytamy dziś lekarza-np.na bebilon pepti.

Edyta te czopki to luminalum ? bo mam je ale nie wiem czy je mu dac :|

luminalum ,to raczej nie to,bo na ile się znam na lekach,luminalum,to będzie coś na uspokojenie-przynajmniej ta nazwa na to wskazuje,czopki glicerynowe to po prostu "czopki glicerynowe"-na bazie glicerolu,kwasy stearynowego i czegoś tam jeszcze

a ten wspumisan to ten co drosli biora ? czy jak ja juz nic nie wiem ;/ zgupialam przez te 2 h ;/;/;/;/ ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

joasia,to jest espumisan w kropelkach dla niemowląt,bo dla dorosłych jest iiny-w takich kapsułkach.
A te czopki luminalum,to nie sa na zaparcie,bo sprawdziłam już ,to są czopki na uspokojenie.
Uciekam coś w domku zrobic,bo mały juz dość długo śpi

reklama
byla u nas polozna bo ja poprosilam i zapisala malemu cherbatke ulatwiajaca trawienie a jak ona nie pomoze to dopiero espumisan a jak to nie pomoze to zmienic mleko na BEBILON COMFORT bo BEBILON PEPIT jest dla dziec ze skaza bialkowa podobno ... nie wiem zobaczymy :-( 3 majcie kciuki :*
a i jak boli brzuszek wasze dziecko to polozcie je na brzuszku to ulatwia prykanie :tak: polozna go tak polozyla i sa efekty :-D burza w domu :-D

Do góry