reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

hej dziewczyny,niewiem co się dzieje z moją Milenką-jakaś rozdrażniona od wczoraj,płacze,nawet jak ją się nosi na rękach.ma problemy ze zrobieniem kupki,ale to nie to.Taka jeszcze nie była.Wogóle to muszę oduczyć ją ssać smoczka,bo tylko jej przeszkadza w zaśnięciu.Chcę ją nauczyć spać w łóżeczku,bo do tej pory spała z nami w łóżku.czy któraś wie może jak to zrobić?a wogóle nauczyła się spać tylko na jej lewej stronie i dzis zauważyłam ,że jej się uszko odparza z tyłu,czym to mogę smarować?Za nic nie mogę jej zmusić żeby leżała na prawym boku,jak ją tak położe to zaraz płacz straszny i sama się przekręca na lewy.A i okres dostałam pierwszy dziś
Co do smoczka to ja przy tym dziecku nie daję. Mam w pamięci historię z dwójki moich starszych córek z oduczeniem smoczka. Próbuj oduczyć póki córcia mała bo potem możesz miec problem, ale w sumie niekoniecznie. Może twoje dziecko cię posłucha i jak mama powie nie ssij smoczka to ona go nie weźmie:-D
A co do łóżeczka to rzeczywiście problem. Dzieci lubią spać z rodzicami, ale potem jest problem z oduczeniem ich. Ja swoją małą za każdym razem po karmieniu-w nocy- kładę do łóżeczka chociażby miałabym ją zaraz z niego wyciągać i od nowa do cyca przystawiać, ale wolę się teraz pomęczyć na tej trasie łóżko-łóżeczko i potem spać spokojnie.
A jeśli chodzi o to spanie na jednym boczku to sprubuj ją położyć na prawym a plecki podeprzyj jakąś dużą poduszką żeby nie miała możliwości przekręcenia. Otul ją ewentualnie kocykiem czy pieluszką, może ona lubi być tak przytulona;-). Moja Majka też lubi ten lewy boczek.

i te kolki,wykończa mnie psychicznie:-:)-:)-:)-:)-(
Z tymi kolkami to właśnie tak jest że czasem nie można znaleźć na nie lekarstwa. Próbowałaś przykładać ciepłą pieluszkę na brzuszek? A może spróbuj dać czopek wiburkol. On jest trochę uspokajający i można go stosować od pierwszego dnia życia. To jest lek homeopatyczny. Zacznij dawać po pół czopka może pomoże. Trzymam kciuki.

reklama
Hej Kobietki!!!!
Ja tylko na chwilke bo za niedługo ide tego mojego brzdaca zwazyc i do kancelarii parafialnej załatwic termin chrztu :)))
U nas nocka w porzadku tylko 3 razy na mleczko i pieluszke takze jestem wyspana!!!!

po poludniu jeszcze do Was zajrze!!!
Pozdrawiam

Witam się:-D:-D:-D dziś miałam ciężką noc, bo nie spaliśmy z Bartusiem od 2:00, ale jakoś żyję:happy2::happy2::happy2:

Mamo Sówko akurat dla faceta to najlepsza rzecz ;)

Heheh może i tak:-D:-D:-D

Mamo Sówko super że jesteś zadowolona z zakupków no ale kto by nie był:]

:cool2::cool2::cool2:

troche kasy poszlo :-( no ale :-D jestesmy zadowoleni :-D

Widzę, że obkupiliście się tak jak my:tak::tak::tak:

Mam problem z logowaniem po otwarciu str. forum, bo nie mam widocznej rubryczki na hasło i login. Muszę coś napisać i wtedy mi dopiero wyskakuje że mam się zalogować, no trudno będę sobie tak radzić

Ehhh co chwilę coś jest nie tak na tym nowym forum:baffled::baffled::baffled:

Ja już jedno pranie mam powieszone, a teraz następne się pierze:tak::tak::tak: posprzątałam łazienkę i wypisałam już kartki na Wielkanoc, żeby było z głowy:-D:-D:-D
poszukałam na allegro szatki na chrzciny, ale zamówię dopiero jak będę znała datę chrztu, bo chcę taką haftowaną z imieniem i datą:-D:-D:-D

a co trzeba zalatwiac w kosciele ? jakies papierki trzeba miec do chrztu ? a jak u nas tylko ja bede z rodzicow ? ;/ bo ojca kamilka nie bedzie ;/ to co wtedy ? :(

Asiu to zależy od kościoła... ale nie powinni Ci robic problemu przeciez to nie Twoja wina ze tak sie stało... U nas rodzice chrzestni musza miec zaswiadczenie ze moga zostac rodzicami chrzestnymi a rodzice musza miec karteczke ze byli na spotkaniu przed chrzcielnym...

Zapomniałam sie pochwalić ze moj Kubuś przybrał prawie 2 kg w trzy tygodnie :)))))))))))

witam
ja tak w biegu,bo od poniedzialku mam problemy same.Mimo,ze nie karmie juz dwa tyg.i bylam pewna ze nie mam juz nawet mleka w piersiach,to w poniedzialek dostalam wysokiej goraczki-objawy podobne do grypy-myslaLAM ,ZE TO GRYPA ,a to zapalenie piersi-zrobilo sie zgrubienie w lewej piersi,zaczerwienienie i bol-straszne,biore antybiotyk,przykladam liscie kapusty schlodzone i utluczone-mam nadzieje ,ze nie zrobil mi sie ropien.Do tego maly juz drugi dzien placze,boli go brzuszek i nie zrobil wczoraj i dzis kupki jeszcze-a bebiko mialo byc lepsze,nie wiem co robic i jak trzeba bedzie to znow na jakie mleko zmienic-doradzcie cos ,miala ktoras z Was zapalenie piersi? i o z tym brzuszkiem i zaparciem-jak malemu pomóc? jestem wykonczona i zalamana tym wszystkim

anne ja jak moj maly ,ial zaparcia to zmienilam mleko z bebiko na bebilon , jest drozsze ale lepsze :-D
a jak nie mogl zrobic kupki to mu podnosilam nozki zeby mu ulatwic :|tak polozna kazala robic ;/i pomoglo :tak:

witam
ja tak w biegu,bo od poniedzialku mam problemy same.Mimo,ze nie karmie juz dwa tyg.i bylam pewna ze nie mam juz nawet mleka w piersiach,to w poniedzialek dostalam wysokiej goraczki-objawy podobne do grypy-myslaLAM ,ZE TO GRYPA ,a to zapalenie piersi-zrobilo sie zgrubienie w lewej piersi,zaczerwienienie i bol-straszne,biore antybiotyk,przykladam liscie kapusty schlodzone i utluczone-mam nadzieje ,ze nie zrobil mi sie ropien.Do tego maly juz drugi dzien placze,boli go brzuszek i nie zrobil wczoraj i dzis kupki jeszcze-a bebiko mialo byc lepsze,nie wiem co robic i jak trzeba bedzie to znow na jakie mleko zmienic-doradzcie cos ,miala ktoras z Was zapalenie piersi? i o z tym brzuszkiem i zaparciem-jak malemu pomóc? jestem wykonczona i zalamana tym wszystkim

Ja juz niekarmie od okolo tyg mam nadzieje ze nic sie nie stanie, bo ty pisalas ze bierzesz jakies tabletki na wysuszenie pokarmu a ja nic czekam az samo zaniknie :-( a z tego co wiem to wlasnie liscie kapusty sa ponoc najlepsze.
A co do kupki to my tez od kilku dni mamy problem , tak wychwalilam to bebkio a tu masz co los. Ja pomagalam smykowi podnies nozki do gory, ponoc wlozenie termometru(ja jestem za tym elektronicznym a nie rteciowym) jest dobre tzn. ta sama koncoweczke i pomerdac tak okreznymi ruchami wtedy pomozesz.

A my dzis ciezko w nocy tzn ja i moj maz czyms sie zatrulismy, chyba dokladnie wiem czym wczoraj na kolacje kupilam takie gotowe danie w kurczaka z sosem pieczarkowym w ciescie francuskim. W nocy ok 1 maly nas obudzil na mleczko i moj mowi ze go brzuch boli a ja do niego ze mnie tez, dal mi malego i sru do toalety wymiotowal a pozniej biegunka.Pozniej ja ale tylko zwymiotowalam takim samym kwasem brrrrr :szok: A teraz glowa mnie boli i mnie mdli jak cholera , chce wyjsc z maluszkiem na spacer ale strasznie zle sie czuje. Zobacze pozniej ale jak narazie jest fatalnie!:no:

dzięki dziewczyny,spróbuję termometrem-rzeczywiście już tak pomagałam pierwszemu synowi-ale to było 13lat temu i zapomniałam o tym,mam nadzieję,że nie będę musiała zmieniać mleka.
kinia uważaj z piersiami jak juz nie karmisz,obserwuj czy coś nie boli,czy nic nie zalega-pokarm,jak cos poczujesz ,że Ci napływa za dużo,to troszke pomasuj i troszkę odciągnij,żeby nie zalegał-ale nie za duzo,by nie pobudzać laktacji,no i póki masz cos tam jeszcze w piersiach to uważaj by Cię nie przewiało,bo ja sie wykąpałam ,a potem chodziłam z rozpiętą bluzką po domu i musiało mnie przewiać,bo zaraz w nocy miałam dreszcze i się zaczęło,pierś miałam miękką i mam nadal,tylko w jednym miejscu zgrubienie,no i bol i zaczerwienienie,a potem ponad 39gorączki.Mały zaspał,mąż kupił espumisam w kroplach-może to tez pomoże,no i czopki glicerynowe dla niemowląt-może włożę mu ćwiarteczkę czopka.

reklama
Anne, znalazłam cos takiego na zapalenie piersi.

W przypadku zapalenia piersi, kiedy wyczuwalne są zgrubienia i występuje wysoka temperatura, można zastosować następujący okład: jajka umyć pod bieżącą wodą np. mydłem, przelać wrzątkiem. Ubić pianę z białka. Nałożyć ją na ligninę i przyłożyć okład na piersi, a szczególnie na miejsca, gdzie pierś jest twarda i obolała. Po 20 minutach zdjąć okład, pierś dokładnie przemyć mydłem i ciepłą wodą, wytrzeć do sucha. Temperatura natychmiast spadnie.

Do góry