reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dzień dobry Śnieżynki:-D

Powiem Ci, że chyba na Styczniówkach była taka sytuacja, że dziewczyna miała urodzić córeczkę, a urodziła synka:-)

:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Zrobione:-):-):-)

Ja dziś wyjątkowo często wstawałam w nocy siusiu (aż trzy razy
p.gif
)
yes2.gif
ale na szczęście się wyspałam i zaraz idę na jakieś śniadanko
biggrin.gif
jest u Nas od wczoraj moja siostra, więc troszkę ją wykorzystuję do prasowania
p.gif

Na dziś żadnych konkretnych planów nie mam oprócz zakupów, a już na pewno nie mam zamiaru jeszcze rodzić, więc bądźcie spokojne
p.gif

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-D

Mamo sówko świetna lista, cieszę się że znalazłaś czas na jej zrobienie.
Tylko małą korektę proszę:p Czekamy na synka Mateuszka:p w liście nie ma ani imienia ani płci....
Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Witam sie dopiero teraz,musiałam odespać noc jak już wysłałam dzieci do szkoły,bo była okropna,miałam bolesne skurcze co 15minut-bardziej bolesne niż zwykle,wzięłam nospe i czekałam co dalej,a potem późno już było jak zasnęłam,mineło na szczęście,bo choc nie moge się doczekać,to nie chcę by to było już,przynajmniej dwa tg jeszcze chce pochodzić,a moja starsza córka urodziła się właśnie o tym czasie na przełomie 36/37 tydz.dlatego wiem,że wszystko jest możliwe-ale wole jeszcze zaczekac,bo tak lepiej dla dzidzi-zawsze to jeszcze troszke urośnie ,poza tym męza jeszcze nie ma,ani mamy,która dojedzie w sobotę na szczęście,a mąż za tydzień:-)
Zaraz będe Was nadrabiać,bo jeszcze nie czytałam wstecz nic

A tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki !
u mnie za oknem znowu pada śnieg..... chociaż ładnie to wygląda ( pozasypuje psie g.... na trawnikach emm zaspach:-D)
Witam się w dwupaku - bez zmian mimo moich szczerych chęci i czmycham do obowiązków....
paaa

I my sie witamy :-D
Mamo Sowko lista super:tak:
Wczoraj nastepna lodoweczka sie rozpakowala, juz zaczynamy powolutku hihii, pozniej bedzie wielkie babyboom:-D:-)
Wy tak o tym snigu piszecie i o mrozach, u nas prawie 10 stopni na plusie:nerd:, boje sie bo moi rodzzice przylatuja w nastepny piatek, a sluchalam prognoze i ma padac snieg i to duuuzo sniegu:szok:oby wszystko bylo ok
A ja dzis ok w nocy mala przerwa o 7 ale wstalam o 9 , troszke mi smutno bo wczoraj sprzedalismy moje pierwsze autko, bylo trzydrzwiowe a teraz potrzebuje wieksze same wiecie fotelik i wozek, mam nadzieje ze maz mi znajdzie jakies cudenko :cool:
Pozdrawiam i trzymam kciukasy za wizyty

hejka pamietacie mnie jeszcze...

u mnie dpobrze blizej niz dalej mam do porodu...:-D

maz miewa sie coraz lepiej....

:)
Pewnie,że pamiętamy..super że z mężem już lepiej no i nie Ty jedna wszystkie mamy już bliżej niż dalej;-):-)
Wczoraj nastepna lodoweczka sie rozpakowala, juz zaczynamy powolutku hihii, pozniej bedzie wielkie babyboom:-D:-)
Wy tak o tym snigu piszecie i o mrozach, u nas prawie 10 stopni na plusie:nerd:, boje sie bo moi rodzzice przylatuja w nastepny piatek, a sluchalam prognoze i ma padac snieg i to duuuzo sniegu:szok:oby wszystko bylo ok
A ja dzis ok w nocy mala przerwa o 7 ale wstalam o 9 , troszke mi smutno bo wczoraj sprzedalismy moje pierwsze autko, bylo trzydrzwiowe a teraz potrzebuje wieksze same wiecie fotelik i wozek, mam nadzieje ze maz mi znajdzie jakies cudenko :cool:
a u mnie minus 15:sorry2: i strasznie zimnoooooo:tak:
my na szczęscie mamy duze auto ale teraz też chcemy zmienic na kombi,żeby wózekk i cała reszta sie spokojnie zmieściły:tak:
Napewno mąż znajdzie dla "Was" coś wygodnego;-)

ja dziewczynki ide sie kapac i ogarnac mieszkanko..postaram sie zajrzec poźniej..
smacznych obiadków i miłego popołudnia..acha no i 3mam kciuki jeżeli któraś ma dzisiaj wizytę!;-):-)

Zamiast uroseptu polecalabym Ci wziasc furagin,dziala o wiele szybciej i jest skuteczniejszy:tak:
Tylko jest na recepte:sorry2:
Furaginu nie mogę,mój lekarz już jakis czas temu się zastanawiał czy jeszcze mi podac,a co dopiero teraz-nie powinno sie go brac w 3cim trym.,ciązy,a tymbardziej w ostatnim miesiącu,więc wolę jak Misia M radzi urosept i wit.C
hejka pamietacie mnie jeszcze...

u mnie dpobrze blizej niz dalej mam do porodu...:-D

maz miewa sie coraz lepiej....

:)
pamiętamy,pamiętamy,Twój mąż miał wypadek?-dobrze kojarzę?
Dobrze,że już jest lepiej:tak:
...troszke mi smutno bo wczoraj sprzedalismy moje pierwsze autko, bylo trzydrzwiowe a teraz potrzebuje wieksze same wiecie fotelik i wozek, mam nadzieje ze maz mi znajdzie jakies cudenko :cool:
Oj Mamo Sówko,ja znów o korektę proszę,bo synek mój ma być Michaś,bo Macius była 1sza propozycja,ale potem zdecydowaliśmy inaczej,sorki za kłopot:tak:
Co do autka,to ja też już muszę zmienić koniecznie,bo rodzina duża i musi być jakis komfort jazdy,zwłaszcza w dalszą trasę,mąż rozgląda się w Niemczech za Sharanem,takim na 8osób:tak:,ale swoje małe autko i tak zostawię,czasem gdzies sama pojadę to mi wystarczy-można łatwiej zaparkowac i mam do niego sentyment,a że jest to 10letnie auto i duzo w niego włożyłam,to już nie warto sprzedawać -opłaty za nie mam malutkie,bo pojemność tylko 1000:tak:

Sharany sa fajne moi rodzice maja i chwala sobie.
My mamy lagune w combi, narazie na nas 3 wystarczy. A bedziemy chcieli Espace kupic. Co by rodzina walizy i pies sie zmieściły ( pies tez narazie w planach ;P )
Choc mojej Corsy to i tak nie oddam, znaczy na spółkę z mama ją mam ;P
Ale jest super bo małą zwinna i wszedzie mozna zaparkowac ;)

Urospet 3 razy dziennie z witaminką C przez 10 dni ( jeśli sie nie wypakujesz w miedzyczasie ;P) dzien przerwy i robimy badanie moczu :D
Urosept jest pakowany po 30 tabletek i kosztuje około 8,50.

reklama
ześć dziewczyny,za mną dziś noc nieprzespana do 4 nad ranem brzuch jak kamień miałam i strasznie bolał,wzięłam 2 nospy,ale nie pomogło_O 4-tej obudził się mój mąż i odruchowo sprawdził ręką jak brzuszek wygląda i mówi-Kochanie,jutro,zobaczysz jutro pojedziemy do szpitala.no zobaczymy.A ten lekarz co mi wczoraj sprawdzał czy rozwarcia nie mam okazało się ,ze pracował wcześniej w maternity hospital i to właśnie on twierdzi,że to 39 tydzień.Poczekamy i zobaczymy .Miłego dnia wszystkim życzę

Do góry