reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hej Lutóweczki!

Ja myślę że moja kruszynka duża nie będzie. Mateusz ważył 3100 a ja przytyłam 7 kg, a teraz zaledwie 1,5 kg:sorry2: (mam dietę przez cukrzycę ciążową)

Lolcia jak urodziłam Sebusia to mial 3320 a według USG z dnia poprzedniego mial miec ponad 3700. Wtedy przytyłam 22 kg w ciąży :szok: teraz aktualnie niewiem ile moje Maleństwo waży (w piatek mam USG) ale do tej pory przytyłam 13 kg takze niewiem jak to bedzie z jego waga... :confused:

reklama
Witajcie Lutoweczki :)
Czy tylko ja mam NIE zapakowaną torbę do szpitala??
w czwartek mam wizytę, mam nadzieję że doktorek zrobi mi usg i dowiem się jak jest Dzidzia ułożona. Ostatnio była główką w dół, ale... Najwięcej ruchów czuję w dole brzucha, więc boję się że się obrociła :(

Miłego dzionka życze, ja zbieram się do pracy.
Nie przejmuj się ja też nie mam jeszcze do końca spakowanej torby;-)
wzajemnie miłego dzionka..i podziwiam ,że jeszcze pracujesz:tak::-)
Ja też wczoraj poszłam sobie na "Ciacho", ale na nieco wcześniejszą godzinę i już o 20.00 byłam spowrotem w domku :-)
A film rzeczywiście fajny - najlepszy był Karolek (grany przez Małaszyńskiego) ;-) :-D
Polecam !!!

Nie no Karolek był niemożliwy..i scena z zaręczynami była też niemożliwa:-DWogle cały film mi sie podobał..od śmiechu bałam się że zaraz zaczne tam rodzic hehe;-):-)

A co do kopniaków, to najwięcej czuję w okolicach pępka i na prawym boku. I już sama nie wiem jak Mała może być ułożona, że tak dziwnie kopie mamusię ;-)
Ale wszystkiego dowiem się dzisiaj :-D
Kurde mnie też cały prawy bok boli i żebra..mała niby główką do dołu jest ułożona ale z prawej strony najwięcej ją czuję jak się wypina i wogle..

ja właśnie jestem w trakcie gotowania zupki ogórkowej<mniam>:-p;-):-)

patrycja u mnie 2 dni przed porodem usg wykazało 2800 g a był 300g większy. No nic zobaczymy jak się urodzi:tak:

witam :-) my po dzisiejszej wizycie ... masakra nie wiem co myslec .. zrobili mi ktg ... niby dobrze jest ale jak sie patrzylam pielegniarka w oczy to jakos nie chcialy sie patrzec ... a zawsze byly usmiechniete ... nie wiem moze panikuje ... jak tam tak lezalam z tym ktg to prawie plakalam ... niby synka jeszcze nie urodzilam a bym za niego zycie oddala :-( tak sie boje ...

Spokojnie ja też nie mam spakowanej torby i nie mam pojęcia kiedy to zrobię:szok:

Powiem Wam, że jak tak Was czytam to ja chyba jestem jakaś dziwna, ale jeszcze nie czas na mnie:-p w nocy śpię prawie jak zabita, rzadko się budzę i czasem nawet nie muszę wstawać na siku:tak: nic mnie nie boli oprócz pleców, nie mam skurczy, nic mi nie puchnie:tak: no to chyba powinnam się cieszyć, więc SIĘ CIESZĘ!!!!:-D

:-)
Ja na siku też raczej nie wstaję, ale spać już nie bardzo mogę. Na szczęście też mi nic nie dolega, oprócz siły ciążenia :( Już nie mam siły chodzić do pracy...

witam :-) my po dzisiejszej wizycie ... masakra nie wiem co myslec .. zrobili mi ktg ... niby dobrze jest ale jak sie patrzylam pielegniarka w oczy to jakos nie chcialy sie patrzec ... a zawsze byly usmiechniete ... nie wiem moze panikuje ... jak tam tak lezalam z tym ktg to prawie plakalam ... niby synka jeszcze nie urodzilam a bym za niego zycie oddala :-( tak sie boje ...
jeszcze nie urodziłaś,ale czujesz go i nosisz pod swoim serduchem..a to wystarczy by pokochac bezgranicznie;-)
będzie dobrze głowa do góry;-)

Ja mialam glupie mysli jak sie dowiedzialam o tej cholernej bakteri i naczytalam glupot w necie. plakalam 2 dni, i odechcialo mim sie szykowac łozeczka dla maluchów, ale porozmawialam z gin itd i od razu inne podejscie, wstepuje sila i wszytsko wydaje sie do osiagniecia. Ja tez wstrzymuje oddech i probuje interpretowac miny lekarzy na badaniach, ale to glupie, bo przeciez my tez nie zawsze i do wszystkich sie usmiechamy i jestesmy wiecznie zadowolone.

Ja też jeszcze nie mam w całości spakowanej torby. Co i raz coś tam dorzucam ale do finału jeszcze trochę brakuje:no:.Dostaję kopa jak mnie skurcze solidne nachodzą, a mąż nadaje jak...:wściekła/y:Mam nadzieję że do końca tygodnia się wyrobię z tym pakowaniem.Chyba powinnam bo te moje skurcze są coraz częściej.:-(

Nie martw się Ania, ja też jeszcze nie mam spakowanej torby.
Nawet nie mam podbitej książeczki zdrowia. Muszę się przejść na pocztę i wysłać do firmy - może zdążą mi odesłać przed rozwiązaniem ;-)
A co do kopniaków, to najwięcej czuję w okolicach pępka i na prawym boku. I już sama nie wiem jak Mała może być ułożona, że tak dziwnie kopie mamusię ;-)
Ale wszystkiego dowiem się dzisiaj :-D
A ja mam torbe spakowana tak w polowie ,jeszcze musze pomyslec jakie kosmetyki dla siebie zabrac, tzn jakis maly zel pod prysznic, plyn do higieny no i maluszkowi ubranka :-)
Ja tez czuje malenstwo po prawej stronie , ale wydaje mi sie ze jest ok bo dzidzia musi byc ulozona bokiem, bo jak bedzie wychodzic to musi przejsc przez kosc ogonowa , wiec mysle ze wlasnie jest odwrocona w strone prawa i czyje nieraz stopki albo kolanka :-D
Nie martw sie moze pielegniarka maly zly dzien

reklama
Do góry